Cosplay ‘2001’ angkasawan stesen angkasa ini di orbit bermula dengan Velcro dan barang-barang simpanan (video)

Hanya satu perkara yang hilang daripada senarai pembungkusan komander stesen angkasa Eropah yang pertama: pakaian kedai barang kemas.

Samantha Cristoforetti telah terikat untuk itu Stesen Angkasa Antarabangsa April lalu, dengan misi masa lapang khas: untuk cosplay (dibuka dalam tab baharu) sebagai pramugari terkenal dari “2001: A Space Odyssey.” (Dalam filem 1968, watak yang tidak dinamakan dimainkan oleh Edwina Carroll inci di sekeliling palka stesen angkasa sehingga dia berada terbalik sepenuhnya (dibuka dalam tab baharu) dalam pandangan kamera.)

Untuk meniru kostum gaya Pan-Am atendan, Cristoforetti memerlukan sut badan putih labuh penuh dengan topi berwarna salji. “Itu bukan sesuatu yang saya akan beli untuk diri saya sendiri, biasanya,” kata Cristoforetti kepada Space.com semasa sidang akhbar selepas penerbangan dengan yang lain SpaceX Anggota krew-4 pada hari Khamis (20 Okt). “Tetapi ia kelihatan sesuai dengan keperluan itu.”

Angkasawan Agensi Angkasa Eropah Samantha Cristoforetti melakukan cosplay sebagai watak daripada “2001: A Space Odyssey” di Stesen Angkasa Antarabangsa, dalam video yang dikeluarkan pada 7 Okt. 2022. (Kredit imej: ESA)

Replika filem yang sempurna adalah demonstrasi kerja berpasukan yang diterapkan Cristoforetti semasa ringkasannya perintah aktiviti stesen angkasa, bersama dengan misi Ekspedisi 67/68 orbitnya selama enam bulan, yang membuat kesimpulan pada 14 Okt.We want to say thanks to the writer of this post for this remarkable material

Cosplay ‘2001’ angkasawan stesen angkasa ini di orbit bermula dengan Velcro dan barang-barang simpanan (video)


You can find our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/