Guru yoga Estonia, 33, berkata dia boleh ORGASM tanpa rangsangan

Seorang guru yoga telah mengajar dirinya sendiri bagaimana untuk orgasme ‘hampir serta-merta’ dan tanpa sebarang rangsangan— dan saintis menegaskan dia tidak berpura-pura.

Karolin Tsarski, dari Estonia, menghabiskan satu dekad belajar bagaimana untuk mencapai ‘kepuasan seksual yang mendalam’ kerana dia mendapati hubungan normal menyakitkan. Dia mendakwa dia kini boleh orgasme sehingga 10 minit tanpa sebarang rangsangan.

Lelaki berusia 33 tahun itu, yang kebolehannya diperincikan dalam jurnal saintifik, percaya setiap wanita memiliki kuasa untuk ‘membangkitkan’ ‘tenaga syahwat’ mereka.

Ujian perubatan nampaknya membuktikan Cik Tsarski, yang mengenakan bayaran £60 kepada pelanggan untuk konsultasi selama satu setengah jam tentang cara menyemarakkan kehidupan seks mereka, tidak berbohong.

Dan rakaman video eksperimen aneh itu menunjukkan Cik Tsarski yang tercungap-cungap menggeliat di atas meja pemeriksaan hospital.

Dia mendakwa telah menguasai keupayaan untuk mencapai klimaks tanpa sebarang rangsangan oleh ‘latihan yoga dan tantrik selama bertahun-tahun’.

Dalam rakaman video salah satu eksperimen di mana dia mencapai orgasme Karolin Tsarski berkata dia percaya bahawa ia adalah sesuatu yang boleh dicapai oleh ‘setiap wanita’

Carta ini menunjukkan cara Karolin Tsarski menilai orgasmenya dengan zon erogen yang berbeza. NGSO merujuk kepada orgasme yang tidak dirangsang secara genital. Setiap orgasme dinilai oleh tiga sub-skala. Sensori (bar oren) merujuk kepada perasaan orgasme mengikut 13 kata sifat yang berbeza, contohnya 'berdebar-debar', daripada kemungkinan skor 65. Afektif (bar merah) ialah pemarkahan bagaimana perasaan orgasme dari segi keintiman emosi dan ekstasi daripada kemungkinan skor 45. Evaluative (bar biru) menilai kepuasan yang menggembirakan dan kelonggaran orgasme daripada 30. Ia menunjukkan dia meletakkan NGSOnya sebagai serupa dengan orgasma klitoris dari perspektif deria tetapi lebih rendah dari segi keintiman emosi dan ekstasinya daripada klimaksnya yang lain

Carta ini menunjukkan cara Karolin Tsarski menilai orgasmenya dengan zon erogen yang berbeza. NGSO merujuk kepada orgasme yang tidak dirangsang secara genital. Setiap orgasme dinilai oleh tiga sub-skala. Sensori (bar oren) merujuk kepada perasaan orgasme mengikut 13 kata sifat yang berbeza, contohnya ‘berdebar-debar’, daripada kemungkinan skor 65. Afektif (bar merah) ialah pemarkahan bagaimana perasaan orgasme dari segi keintiman emosi dan ekstasi daripada kemungkinan skor 45. Evaluative (bar biru) menilai kepuasan yang menggembirakan dan kelonggaran orgasme daripada 30. Ia menunjukkan dia meletakkan NGSOnya sebagai serupa dengan orgasma klitoris dari perspektif deria tetapi lebih rendah dari segi keintiman emosi dan ekstasinya daripada klimaksnya yang lain

APA KATA SAINS TENTANG ORGASM WANITA?

Orgasme adalah perasaan keseronokan seksual yang sengit yang berlaku semasa aktiviti seksual.

Menurut NHS, ia juga boleh dipanggil ‘datang’ atau ‘klimaks’.

Kedua-dua lelaki dan wanita mengalami orgasme.

Bagi wanita, tiada kelebihan biologi untuk orgasme kerana ia tidak dipercayai memainkan peranan dalam pembuahan.

Ia dianggap sebagai pengalaman yang menyeronokkan semata-mata tanpa kelebihan lain.

Orgasme wanita adalah proses neuroendokrin yang kompleks yang tidak mungkin berkembang secara kebetulan.

Para saintis meminta Cik Tsarski meletakkan klimaksnya pada skala penarafan orgasme yang digunakan dalam kajian seks.

Keputusan menunjukkan dia menilai orgasmenya yang tidak dirangsang secara genital — yang dia ajarkan sendiri — hampir sama menyenangkannya dengan klitoris atau duburnya.

Walau bagaimanapun, mereka tidak memberikan tahap keintiman emosi dan ekstasi yang sama seperti klimaks konvensional.

Analisis lanjut melihat doktor mengukur tahap hormonnya, untuk melihat sama ada orgasmenya sendiri sebenarnya mempunyai kesan yang boleh diukur dalam badannya.

Eksperimen dilakukan tiga kali, setiap satu seminggu.

Setiap kali Cik Tsarski menjalani ujian darah mengambil 30 minit ujian pra, sejurus selepas orgasmenya, dan 30 minit ujian pasca.

Pada kali pertama, Cik Tsarski membawa dirinya ke klimaks tanpa rangsangan selama lima minit.

Dia melakukan perkara yang sama pada kali kedua tetapi selama 10 minit sebaliknya.

Dalam ujian terakhir, dia duduk dan membaca buku selama 10 minit untuk bertindak sebagai kawalan.

Ujian darah mendedahkan tahap prolaktinnya meningkat sebanyak 25 peratus sejurus selepas lima minit orgasmenya.

Prolaktin adalah hormon yang dicadangkan oleh kajian terdahulu dihasilkan oleh wanita selepas orgasme.

Dalam ujian orgasme selama 10 minit, paras prolaktin adalah 48 peratus lebih tinggi serta-merta selepas klimaks.

Tiada peningkatan ketara dalam prolaktin diperhatikan dalam sampel darah yang diambil daripada ujian kawalan membaca buku.

Adalah diperhatikan bahawa tahap prolaktin Cik Tsarski adalah sangat tinggi pada hari ujian 10 minit.

Penulis utama kajian itu, ahli psikologi James Pfaus, menjelaskan ini mungkin disebabkan oleh Cik Tsarski berada dalam fasa tertentu kitaran haidnya.

Tiada hormon lain yang diukur dalam sampel darah menyaksikan peningkatan ketara yang sama seperti prolaktin.

Dalam video yang diambil terus selepas dia mencapai klimaks dan dikaitkan dengan jurnal itu, Cik Tsarki berkata: ‘Apa yang saya baru tahu, setiap wanita boleh melakukannya.’

Apa yang dipanggil orgasme tidak dirangsang secara kemaluan (NGSO) telah dilaporkan dalam kesusasteraan saintifik sebelum ini.

Tetapi perdebatan telah mengelilingi kebenaran pengalaman sedemikian dan orgasme sedemikian boleh diukur.

Biasanya, rangsangan zon erogen badan digabungkan dengan aspek mental rangsangan dan keinginan seksual membawa kepada orgasme dalam kedua-dua lelaki dan wanita.

Tetapi wanita telah melaporkan orgasme dalam situasi bukan seksual seperti semasa aktiviti sukan/bersenam atau menyusu.

Cik Tsarski, yang disenaraikan sebagai pengarang bersama kajian itu, berkata perjalanannya ke orgasme tanpa rangsangan mula memerangi vaginismusnya, keadaan tidak terkawal di mana faraj tiba-tiba dan menyakitkan mengecut apabila sesuatu dimasukkan ke dalamnya.

Dia memulakan latihan yoga tantranya dengan: ‘mempelajari postur badan, teknik pernafasan, kunci badan yang bertujuan untuk belajar bagaimana untuk menyedarkan dan merasakan tenaga, dan kemudian belajar untuk membimbingnya dan menggerakkannya ke atas.’

‘Selain itu, saya melakukan senaman lantai pelvis, latihan urutan payudara, dan amalan untuk melepaskan rasa malu dan rasa bersalah.

‘Saya belajar untuk berehat dan melepaskan, menerima imej badan dan membawa peningkatan kesedaran juga kepada kehidupan seharian secara umum’

Cik Tsarski berkata faedah seksual datang kemudian apabila latihannya berkembang, membolehkan dia mengatasi vaginismusnya.

Kajian itu telah diterbitkan dalam jurnal Perubatan Seksual.

We wish to give thanks to the writer of this post for this remarkable content

Guru yoga Estonia, 33, berkata dia boleh ORGASM tanpa rangsangan


You can find our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/