Ibu yang berduka kepada doktor haiwan yang dibunuh memarahi Manhattan DA Alvin Bragg di mahkamah

The ibu seorang veteran Tentera AS yang tidak dapat dihiburkan yang ditikam hingga mati dalam pergaduhan Harlem bertindak ke atas Peguam Daerah Manhattan, Alvin Bragg di mahkamah pada hari Rabu, menuduh pendakwa raya yang dikepung itu telah merosakkan kes itu.

“Saya tidak mahu mendengar apa-apa lagi, Yoran,” Madeline Brame menjerit kepada pendakwa raya Dafna Yoran kerana salah seorang defendan dalam kes pembunuhan anaknya hanya mendapat tujuh tahun untuk peranannya dalam pembunuhan 2018.

“Ambil keadilan restoratif itu-t dan dorong ia ke atas keldai anda,” Brame menjerit di Mahkamah Agung Manhattan. “Bukan kerana membunuh.”

Kemarahan mahkamah berlaku ketika defendan Travis Stewart mendapat hukuman penjara tampar selepas mengaku bersalah melakukan serangan beramai-ramai dalam perjanjian yang dibuat dengan pejabat Bragg.

Anak lelaki Brame, Hason Correa, 35, seorang doktor haiwan dan bapa kepada tiga anak telah berkahwin dipukul dan ditikam hingga mati pada 2018 selepas dilompat oleh sekurang-kurangnya empat orang, termasuk Stewart, semasa pergelutan di Harlem. Bapanya yang berusia 66 tahun cedera parah dalam pertempuran itu.

Seorang lagi defendan, Mary Saunders, menjalani hukuman penjara kira-kira setahun manakala kes itu berlarutan di mahkamah sebelum dia mengaku bersalah atas serangan, juga sebagai sebahagian daripada perjanjian pengakuan, awal tahun inid tidak mendapat masa penjara tambahan.

Hason Correa, dilihat bersama keluarganya, dipukul dan ditikam hingga mati pada 2018.

Dua abangnya, James dan Chris Saunders, kekal dalam penjara, dan kedua-duanya akan dibicarakan untuk pembunuhan itu, kata pendakwa raya.

Pendakwa raya berkata awal tahun ini bahawa sukar untuk membuat kes terhadap Stewart dan Mary Saunders.

Tetapi ibu doktor haiwan yang terbunuh itu yang bersedih menyelar pendakwa raya mengenai kes itu, menuduh dia duduk “dengan ekor di antara kakinya” sejak dia ditugaskan untuk itu.

Brame berkata jika pendakwa asal kes itu, yang telah meninggalkan pejabat Bragg, masih berada di situ “keempat-empat [the defendants] akan pergi ke perbicaraan,” meramalkan bahawa “juri akan memutuskan mereka bersalah berdasarkan pada bukti video dan 33 saksi itu!”

Travis Stewart
Travis Stewart hadir pada perbicaraan jaminan atas kes pembunuhannya dalam kematian Hason Correa.
Steven Hirsch

Dia juga membongkar peguam bela Toni Messina.

“Lembu jantan–t! Lembu jantan–t! Lembu jantan–t!” Jerit Brame di mahkamah. “Ambil keadilan progresif pemulihan anda–t dan dorong ia ke atas keldai anda, Messina!”

Pejabat Bragg menegaskan bahawa James dan Chris Saunders masih akan dibicarakan apabila diminta mengulas.

Pendakwa raya mengatakan bahawa walaupun Stewart yang berusia 34 tahun telah terlibat dalam pergaduhan itu, dia bukan sebahagian daripada pergaduhan apabila James Saunders didakwa mengeluarkan pisau dan menikam Correa sembilan kali.

Yoran juga berkata semasa pendengaran Mary Saunders awal tahun ini bahawa pihak pendakwa raya “tidak percaya bahawa kami boleh membuktikan tanpa keraguan munasabah bahawa Mary Saunders tahu bahawa abangnya mempunyai pisau, atau bahawa dia berkongsi niat untuk membunuh Hason Correa.”

Alvin Bragg
Bragg telah menerima kritikan atas dasar jenayah lembutnya sejak beliau memegang jawatan.
Gabriella Bass

Didalam surat pedas kepada Bragg dan Gabenor Kathy Hochul awal bulan ini, Brame menyelar DA kerana tidak berunding dengannya sebelum memutuskan perjanjian pengakuan dengan Stewart dan Mary Saunders.

“Anda melanggar hak saya sebagai mangsa jenayah untuk dimaklumkan sepenuhnya dan didengari,” tulis ibu yang bersedih itu. “Mengapa anda menolak tuduhan pembunuhan terhadap separuh daripada peserta apabila pembunuhan dan peranan mereka dirakam dalam video?”

Di mahkamah hari Rabu, kesakitan Brame terus meningkat ke permukaan.

“Dalam empat tahun saya menjalani ini, saya tidak pernah terlepas tarikh mahkamah,” katanya. “Saya tidak pernah melihat satu ons penyesalan daripada Encik Stewart. Saya melihat senyuman, melambai, meniup ciuman seperti dia bintang rock. Bukan setitik pun!

“Dia mengambil segala-galanya daripada kami apabila dia mengambil anak saya. Dia ambil ayah cucu saya.”

We want to say thanks to the author of this write-up for this remarkable content

Ibu yang berduka kepada doktor haiwan yang dibunuh memarahi Manhattan DA Alvin Bragg di mahkamah


Our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/