Rasmi Queens boot dari pejabat kerana memanggil COVID sebagai ‘Wu-Flu’ semasa mesyuarat awam

Seorang ahli lembaga komuniti Queens telah dipecat daripada jawatan selepas merujuk kepada COVID-19 sebagai “Wu-Flu” dalam mesyuarat awam.

Ahli Lembaga Komuniti 5 Richard Huber, semasa mesyuarat terpencil 11 Janberkata, “Apabila anda pernah mendengar tentang vaksin — yang dipanggil vaksin ini — untuk ‘Wu-Flu.’”

Dia mempersoalkan keberkesanan vaksin coronavirus dan ubat antivirus di tengah-tengah peningkatan COVID-19 di tengah-tengah strain Omicron baru yang menular.

Ahli lembaga pengarah Derek Evers menjawab, “Saya tidak akan mengulas tentang kata-kata anti-vaxx yang tidak berengsel yang baru kami dengar. Tetapi saya hanya ingin mengutuk bahasa perkauman yang digunakan dan saya tidak fikir lembaga komuniti adalah tempat untuk itu.”

Queens mempunyai populasi Asia-Amerika terbesar di AS.

Presiden Borough Donovan Richards segera mengalih keluar Huber daripada CB 5 — yang meliputi kawasan kejiranan Maspeth, Ridgewood, Glendale dan Middle Village — memetik tatakelakuan ahli lembaga perancangan yang menghalang diskriminasi. Presiden borough melantik ahli kepada lembaga komuniti dengan berunding dengan ahli Majlis Bandaraya dan mempunyai kuasa untuk menyingkirkan mereka dengan sebab.

“Sejak tiga tahun lalu, jiran Asia-Amerika kami di New York City telah mengalami lonjakan berat sebelah dan keganasan terhadap komuniti mereka, dan saya tidak akan bertolak ansur dengan ahli lembaga komuniti menggunakan bahasa yang telah mencetuskan gelombang ketaksuban dan kebencian itu,” Richards berkata dalam satu kenyataan kepada The Post, yang dia kemudiannya tweet variasi.

Richard Huber.
Ahli Lembaga Komuniti Queens 5 Richard Huber telah dilucutkan jawatan kerana memanggil COVID-19 sebagai “Wu-Flu.”
Ratu CB5

“Oleh itu, saya telah mengeluarkan individu ini daripada Lembaga Komuniti Queens 5 atas sebab.”

Kenyataan Huber ialah pertama kali dilaporkan oleh Queens Ledger.

Tetapi terdapat laporan meluas yang menunjukkan perkara itu COVID-19 mungkin berpunca daripada makmal di Wuhan, China.

Bekas Presiden Donald Trump sering memanggil COVID-19 sebagai “virus China” atau “virus China” dan mempercayainya tersebar dari Wuhan.

Richard Huber
Richard Huber berkata komennya “tidak bertujuan sebagai penghinaan.”
Ratu CB5

Ahli Majlis Permaisuri Robert Holden — yang isterinya warga Jepun-Amerika dan telah dikenakan diskriminasi anti-Asia — melantik Huber ke CB5. Tetapi dia berkata penyingkiran Huber oleh presiden daerah itu menunjukkan budaya batal menjadi kecoh.

Beliau berkata BP Richards sepatutnya menasihati Huber dan memberinya peluang untuk menjelaskan dirinya sendiri atau meminta maaf dan mengadu bahawa Richards, yang berkulit hitam, cepat menyuarakan isu perkauman, termasuk terhadapnya. Holden berwarna putih.

“Saya berkahwin dengan orang Asia-Amerika. Keganasan anti-Asia adalah nyata,” kata Holden.

“Saya juga tahu bahawa Richard Huber mempunyai hati yang besar dan telah melakukan banyak perkara baik di kawasan kejiranan. Terdapat satu badan kerja yang Richard Huber telah lakukan selama beberapa dekad yang harus dipertimbangkan,” kata Holden.

Donovan Richards.
Presiden Queens Borough Donovan Richards menggulingkan Richard Huber daripada Lembaga Komuniti 5, mendakwa ulasan “Wu-Flu” beliau melanggar standard kelakuan yang menghalang diskriminasi.
Stephen Yang

“Donovan Richards hanya membatalkan orang.”

Huber memberitahu The Post bahawa kenyataannya adalah “extemporaneous” dan “tidak bertujuan sebagai penghinaan…saya mengatakannya. Saya hidup dengannya.”

Dia berkata dia percaya COVID-19 “memang berasal dari makmal Wuhan” di China.

Huber, seorang peguam bela masyarakat lama dan ahli Kelab Queens Kiwanis, menyamakannya dengan campak yang dirujuk sebagai “Campak Jerman” kerana kes awal yang pertama kali direkodkan di negara itu.

Penunjuk perasaan mandat vaksin.
Orang ramai berkumpul di perhimpunan menentang mandat vaksin COVID-19 pada hari Ahad, 31 Okt. 2021, di Pulau Staten.
James Keivom

Dia meminta agar komen “Wu-Flu”nya didengar dalam konteks kenyataan keseluruhannya, di mana dia memuji doktor dan jururawat dan mengeluh beberapa orang meninggalkan profesion itu atas dasar COVID-19. Beliau juga mengadu bahawa begitu ramai orang dijangkiti varian COVID selepas diberi vaksin dan diberi amaran tentang kesan sampingan ubat anti-virus.

“Semua yang anda pernah dengar tentang vaksin — apa yang dipanggil vaksin — untuk ‘Wu-Flu.’ Ia hanya selamat dan berkesan dan akan menghalang penularan, dan ia akan menghalang anda daripada menangkapnya. Itu nampaknya tidak benar,” kata Huber.

Kajian kesihatan awam menunjukkan mereka yang divaksin dan diberi rangsangan adalah jauh lebih kecil kemungkinan dimasukkan ke hospital atau meninggal dunia akibat COVID-19 jika mereka dijangkiti atau dijangkiti semula.

Tetapi pegawai kesihatan New York City juga baru-baru ini melaporkan bahawa subvarian omicron terkini XBB.1.5 berkemungkinan besar menjangkiti penduduk yang telah divaksin atau yang sebelum ini terkena COVID-19.We would like to give thanks to the writer of this post for this amazing material

Rasmi Queens boot dari pejabat kerana memanggil COVID sebagai ‘Wu-Flu’ semasa mesyuarat awam


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/