2 HR Ohtani, 8 RBI tidak mencukupi berbanding Royals

ANAHEIM, Calif. — Shohei Ohtani memukul dua homer tiga larian, termasuk pemacu mengikat dramatik di bahagian bawah inning kesembilan. Dia memandu dalam lapan larian tertinggi dalam kerjaya, yang paling banyak dilakukan oleh pemain kelahiran Jepun dalam sejarah liga utama.

Dan entah bagaimana, ia masih tidak mencukupi untuk Los Angeles Angelsnya untuk mengalahkan Kansas City Royals.

Whit Merrifield mendahului inning ke-11 dengan dua RBI, dan Royals mengatasi prestasi bersejarah Ohtani untuk kemenangan 12-11 malam Selasa.

Ohtani meledakkan homer 423 kaki pada pukulan keenam dan pukulan mengikat, 438 kaki pada pukulan kesembilan, memberikannya permainan RBI terbesar dalam kariernya di negeri lima tahun. MVP Liga Amerika itu kemudiannya menetapkan rekod permainan tunggal untuk RBI oleh pemain kelahiran Jepun dengan lalat pengorbanan pada inning ke-11.

Walaupun dia tidak pernah merungut secara terbuka, Ohtani wajar berasa kecewa dengan prestasi mendahului rakan sepasukannya di Los Angeles di sebalik kepahlawanan terbarunya. Tetapi Royals tahu mereka menang dengan beberapa pukulan luar biasa mereka sendiri, termasuk permainan penting untuk kedua-duanya Carlos Santana dan rookie Bobby Witt Jr.

“Itu salah satu permainan paling menyeronokkan yang pernah saya sertai,” kata Witt, yang mempunyai permainan multi-homer pertamanya semasa memandu dalam empat larian yang tinggi dalam kerjaya. “Hanya dari atas ke bawah, terdapat banyak tenaga yang berlaku. Ia adalah satu letupan. … Setiap kali Ohtani atau [Mike]Trout datang ke pinggan, anda menahan nafas anda sedikit di luar sana. Seronok melihat mereka bermain, dan harap mereka tidak melakukan kerosakan seperti yang mereka lakukan terhadap kami (malam ini).”

RBI kelapan Ohtani tidak mencukupi, kerana Merrifield dan Kyle Isbel kedua-duanya memandu dalam larian Jose Quijada (0-2) lebih awal pada 11hb.

Daniel Mengden menyerang Trout dengan dua Malaikat di pangkalan sebelum penerbangan Ohtani, dan dia bersara Jared Walsh pada pop timbul tamat permainan. Mengden memperoleh penyelamatan pertamanya musim ini dan yang kedua dalam kariernya ketika Kansas City bertahan untuk kemenangan kelima dalam enam perlawanan walaupun mendahului lima larian pada perlawanan keenam dan pendahuluan tiga larian pada perlawanan kesembilan.

“Hanya tenaga dan perjuangan, cara kami terus menumbuk,” kata pengurus Kansas City Mike Matheny. “Kami akan mengambil satu, dan mereka terus kembali. Itulah yang saya suka lihat. … Anda melihat permainan seperti itu, dan ia mula berulang.”

Santana melakukan empat pukulan dan memandu dalam lima larian tertinggi musim untuk Royals, yang memukul kakitangan Angels walaupun kehilangan slugger Salvador Perez kepada kecederaan ibu jari pada inning ketiga. Kansas City mendahului 6-1 di pertengahan keenam sebelum penyerang bintang Angels akhirnya berjaya.

Seiring dengan kecemerlangan Ohtani, Walsh meningkat dua kali ganda, tiga kali ganda dan homered semasa memandu dalam dua larian untuk Angels. Dia hanya kurang daripada kitaran kedua dalam 11 hari.

“Yang ini menyengat,” kata pengurus sementara Angels Phil Nevin. “Bilik itu menyakitkan di sana. Anda rasa seperti berada dalam genggaman anda beberapa kali, dan anda bekerja keras untuk kembali ke dalamnya. Kami tidak pernah mendapat pendahuluan, tetapi banyak persembahan yang hebat. Kami menghayunkan kelelawar dengan hebat di beberapa tempat yang sempit.”

Ohtani mengurangkan defisit Angels kepada 6-4 apabila dia memandu homer ke-14 ke tengah kanan. Pemula diraja Jonathan Heasley telah melontarkan bola empat pukulan ke dalam pukulan keenam sebelum rembatan Ohtani mengejarnya.

Kansas City kemudian mendahului 10-7 memasuki bahagian bawah kesembilan selepas single RBI lewat Santana dan homer dua larian Witt, tetapi Tyler Wade single dan Trout berjalan sebelum Ohtani menghalau mereka pulang dengan letupan yang tidak syak lagi ke kanan.

Dylan Coleman (2-1) terkandas dua pelari Angels di tempat ke-10.

Santana memulakan permainan raksasanya dengan dua RBI dan homer dua larian sebelum menambah perseorangan RBI pada keenam dan kelapan. Witt homered pada inning pertama, menambah RBI dua kali ganda dari dinding pada ketujuh dan menyampaikan homer dua larian pada kesembilan.

SISIKAL

Walsh mendapat tiga pukulan asas tambahan dalam empat babak pada pertengahan permainan, tetapi tidak boleh mendapatkan pukulan dalam dua pukulan at-bat tambahan. Dia menamatkan satu pemalu untuk memadankan kitaran kerjaya pertamanya pada 11 Jun menentang Mets.

HITS BERSEJARAH

Dua pemain Jepun sebelum ini memandu dalam tujuh larian dalam perlawanan liga utama. Tadahito Iguchi melakukannya untuk White Sox pada tahun 2006, dan Hideki Matsui memadankannya untuk Yankees pada tahun 2009.

NEVIN TERBALING

Nevin telah dikeluarkan semasa pertukaran pitching pada inning ketujuh selepas bertengkar dengan krew pengadil. Nevin marah tentang panggilan yang boleh dipertikaikan pada pelega Halos Andrew Wantz awal dalam permainan.

BILIK JURULATIH

Royals: Perez mencederakan ibu jarinya semasa berayun, tetapi kekal dalam permainan dan melengkapkan pukulannya. Penangkap itu berkata dia akan menjalani peperiksaan MRI pada ibu jari kirinya pada hari Rabu, dan dia tidak akan terkejut jika dia terlepas beberapa hari. “Mudah-mudahan ia tiada apa-apa yang buruk,” kata Perez. “Saya hanya perlu menunggu.”

SETERUSNYA

Ohtani (5-4, 3.28 ERA) kelihatan menyatukan tiga kemenangan berturut-turut dalam siri akhir menentang Kansas City Daniel Lynch (3-6, 5.19). Satu-satunya permulaan pendahuluan Ohtani sebelum ini menentang Kansas City ialah kembali dalam musim AL Rookie of the Year pada 2018.

We want to give thanks to the author of this post for this remarkable material

2 HR Ohtani, 8 RBI tidak mencukupi berbanding Royals


Visit our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/