3 perkara daripada kekalahan Dallas Mavericks kepada Washington Wizards, 135-103

The Dallas Mavericks jatuh ke Washington Wizards 135-103 Jumaat malam di Washington, DC Ia adalah perlawanan ketiga Mavericks dalam empat malam, jadi sedikit keletihan sudah dijangka. Tetapi hakikat bahawa mereka hampir tidak bergaduh dalam permainan ini agak membimbangkan.

Wizards mendahului awal dari pukulan yang luar biasa, menjaringkan 41 mata pada suku pertama sahaja. Washington tidak boleh ketinggalan, mencapai 66% daripada tiga mata mereka pada suku pertama. Mavericks mengekalkan rentak serangan, menjaringkan 30, tetapi pertahanan mereka tidak dapat dihentikan. Mereka turun sedikit pada suku kedua, hanya membenarkan 26 mata, tetapi kemudian tidak dapat melakukan kesalahan mereka sendiri. Mereka masuk ke separuh masa dengan ketinggalan 67-53.

Dallas tampil dengan lebih sedikit tenaga selepas separuh masa, dan Washington menolak pendahuluan kepada 26. Tetapi kemudian Mavericks memikirkan cara untuk mendapatkan beberapa perhentian dan menghampiri dalam 13 selepas larian 16-3 pada lewat suku itu, dan masuk ke suku keempat ketinggalan 16. Dallas tidak pernah benar-benar membuat larian pada keempat, walaupun, dan Wizards mengumpul mata sehingga ledakan itu berkuat kuasa sepenuhnya. Jurulatih Jason Kidd juga pernah dilambung, penyingkiran pertamanya bersama Mavericks.

Luka Doncic mendahului Mavericks dalam menjaringkan 36 mata dan mengeluarkan enam bantuan. Kentavious Caldwell-Pope mengetuai Wizards dengan 35 mata. Kristaps Porzingis menjaringkan 24 dalam perlawanan pertamanya menentang bekas pasukannya.

Berikut adalah tiga perkara daripada permainan:

Pertahanan Mavericks semakin tergelincir

Apabila Dallas bermain di luar fikirannya pada bulan Februari dan awal Mac, the pertahanan menjadi bualan NBA. Walau bagaimanapun, dalam beberapa minggu kebelakangan ini, ia semakin merosot. Malam ini, Mavericks melepaskan 135 mata dan membenarkan Wizards merembat 54 peratus dari padang dan 51 peratus dari dalam. Mereka membenarkan Cleveland Cavaliers untuk menembak 50 peratus dari padang dan 44 peratus daripada tiga pada hari Rabu. Mereka membenarkan pihak lawan menjaringkan sekurang-kurangnya 110 mata dalam tujuh daripada sepuluh perlawanan terakhir mereka. Kedudukan pertahanan mereka dalam dua minggu lepas ialah 115.1 setiap NBA.comtempat ke-19 dalam liga dalam tempoh itu.

Mavericks bermain di atas bakat mereka dalam pertahanan pada bulan Februari, tetapi mereka juga tidak seteruk regangan baru-baru ini. Sebahagian daripadanya hanyalah regresi kepada min pada pukulan tiga mata lawan. Tetapi sebahagian daripadanya boleh dikaitkan dengan skim yang meletihkan untuk pemain besar dan hanya kelesuan umum untuk seluruh pasukan. Tanpa pelindung rim yang dominan, Maxi Kleber dan Dwight Powell perlu melakukan banyak perkara pada pertahanan, dan seluruh pasukan perlu melakukan banyak pertukaran. Selama berbulan-bulan, itu boleh meletihkan anda. Mavericks harus berharap bahawa masa rehat yang singkat antara musim biasa dan permulaan playoff, serta beberapa hari antara permainan playoff, akan memberikan senarai mereka nafas yang jelas diperlukan.

Mavericks tidak cukup menyerang rim

Dallas menamatkan permainan dengan hanya enam percubaan di kawasan larangan, hampir tidak mencukupi. Mereka mengebom jauh dari atas rehat dan terlepas kebanyakan pukulan itu, melakukan 5-dari-26. Anehnya, mereka merembat dengan baik dari sudut (6-dari-12) dan jarak tengah (8-dari-16). Tetapi kekurangan menyerang rim, dan pukulan panjang tiga mata yang kurang adalah satu lagi contoh bahawa pasukan ini keletihan. Ia berlaku, tetapi sebaliknya, pasukan ini berjuang untuk pilihan ketiga, yang bermakna mengelak daripada Phoenix Suns sehingga Persidangan Akhir Persidangan Barat. Pesaing memenangi permainan yang mereka perlukan, walaupun mereka letih.

Pelakon sokongan tidak hadir lagi

Jalen Brunson muncul dan menyumbang, menjaringkan 21 mata untuk pergi bersama dengan lima lantunan dan tiga bantuan. Selain itu, Mavericks hampir tiada pengeluaran daripada barisan lain. Luka dan Brunson bergabung untuk menjaringkan 57 mata. Selebihnya senarai itu memperoleh 46 mata. Itu gila. Dan jika Mavericks tewas dalam playoff, ia berkemungkinan akan menjadi permainan seperti ini, di mana senarai pemain lain jatuh di muka mereka dan pertahanan tidak cukup ketat. Sekali lagi, pemain mungkin letih, tetapi begitu juga semua orang di NBA.

Inilah episod terbaru kami daripada Mavs Moneyball After Dark. Jika anda tidak dapat melihat benaman di bawah, klik di sini untuk dibawa ke podcast secara langsung. Atau pergi ke apl podcast kegemaran anda dan cari Mavs Moneyball Podcast.

We wish to thank the writer of this write-up for this awesome web content

3 perkara daripada kekalahan Dallas Mavericks kepada Washington Wizards, 135-103


You can find our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/