Adakah bola sepak kolej mempunyai masalah kehadiran? Keluhan peminat Lane Kiffin membawa maksud yang adil

No. 14 Ole Miss menjadi tuan rumah No. 7 Kentucky pada hari Sabtu di Oxford. Kedua-dua pasukan belum tewas. Ini, untuk mengatakan sekurang-kurangnya, permainan besar.

Beberapa bilik hotel di kawasan yang tersedia hanya berharga $600 semalam, anda boleh melupakan tempahan malam Jumaat di City Grocery dan polis sudah memberi amaran kepada semua orang tentang lalu lintas.

Stadium Vaught-Hemingway telah habis dijual dan pihak sekolah menggalakkan lebih 60,000 peminat untuk memakai warna yang diselaraskan untuk “Stripe the Vaught” dalam warna merah atau navy, bergantung pada bahagian mereka.

Ini adalah bola sepak SEC puncak.

Namun Ketua jurulatih Ole Miss Lane Kiffin bukan tanpa kebimbangan peminat, walaupun dia telah berikrar untuk berhenti mengambil berat dan hanya menyediakan pasukannya.

Bukan Oxford tidak akan diserbu orang. Memang Kiffin tidak tahu bila mereka akan tiba di dalam stadium sebenar, apatah lagi berapa lama mereka akan tinggal.

Permainan ini adalah tarikan, tetapi begitu juga Grove, Dataran dan Bar Sukan Perpustakaan, antara pilihan lain untuk sesiapa yang mencari minuman.

Ia menyeronokkan, seperti yang sepatutnya. Tetapi Kiffin tidak takut untuk memanggil peminatnya kerana mungkin terlalu mengambil berat tentang parti, bukan hanya dengan mengorbankan sokongan pasukan, tetapi merugikan pasukan sebenarnya.

“Anda keluar sebelum perlawanan, atau separuh masa … dan anda kehabisan terowong dan ia kelihatan seperti permainan sekolah menengah yang bermain di stadium kolej,” kata Kiffin minggu ini mengenai kehadiran yang lemah sebelum suku pertama dan ketiga.

“Anda tidak boleh membiarkan perkara itu menjejaskan anda,” sambungnya. “Terdapat psikologi untuk itu. Terdapat kelebihan padang rumah atas sebab tertentu. Apabila ia pergi sebaliknya, anda mempunyai perasaan bahawa, ‘Adakah kita masih bermain dalam permainan di sini?’ Pemain perlu melawannya.”

Ini bukan unik untuk Ole Miss. Ini adalah perkara bola sepak kolej.

Ketua jurulatih Mississippi, Lane Kiffin merenung soalan wartawan semasa sidang akhbar sebelum musim bola sepak kolej. (Foto AP/Rogelio V. Solis)

Memenuhi stadium besar-besaran di bandar-bandar kolej kecil selalunya merupakan cabaran yang semakin meningkat. Purata kehadiran secara nasional telah menurun selama tujuh tahun berturut-turut. 39,848 pada 2021 adalah yang terendah sejak 1981, mengikut CBSSports.com

Malah Nick Saban dari Alabama telah secara rutin memberi syarahan kepada bahagian pelajarnya untuk bertahan untuk perlawanan penuh, tidak keluar untuk mengisi semula pada separuh masa. “Anda harus kekal dan menyokong pasukan,” katanya.

Memandangkan program bola sepak kolej biasanya bermain hanya enam atau tujuh perlawanan di rumah setahun, ia mungkin kelihatan pelik untuk sukan yang menjana semangat sedemikian untuk bergelut dengan penglibatan peminat. Ia nyata walaupun.

Jabatan olahraga telah melakukan apa yang mereka mampu untuk memeranginya. Jika bola sepak tidak mencukupi — dan kumpulan kawad separuh masa hanya mempunyai begitu banyak tarikan hari ini — mereka telah mencipta keseluruhan skrip hiburan dalam permainan untuk memastikan peminat terlibat (dan hadir).

Keupayaan WiFi telah diperluaskan. DJ telah diupah. Pertunjukan LED suku ketiga telah dibuat. Sesetengah sekolah mempunyai tanda tangan nyanyian, seperti Florida (Tom Petty’s “I Won’t Back Down”) dan Michigan (The Killers’ “Mr. Brightside”). Di Wisconsin, mereka betul-betul melompat ke “Jump Around”. ”

Langkah yang paling berkesan mungkin ialah peningkatan bilangan sekolah (Ohio State, LSU, Oklahoma dan lain-lain) yang kini menjual alkohol di stadium. Ia mungkin mengekang peminat yang memuatkan prapermainan dengan bir terakhir — atau mencari yang lain pada separuh masa kedua.

Sesetengah sekolah mereka bentuk semula (ala sukan profesional) stadium fizikal untuk memasukkan lebih banyak dek parti dan kawasan bilik berdiri. Tennessee, sebagai contoh, menjanjikan “dek sosial zon hujung utara” baharunya menawarkan “pengalaman hari permainan yang dimodenkan.” Hari-hari hanya menjejalkan kerusi ke dalam mangkuk besar sudah berakhir.

Sudah tentu, Ole Miss telah melaksanakan semua perkara di atas juga. Anda boleh membeli alkohol, terdapat berbilang dek parti pelajar, kilang bir Blue Moon, sistem audio yang dipertingkatkan untuk DJ, lampu LED, video gembar-gembur, lebih banyak vendor dan lokasi tempat jualan dan sebagainya dan sebagainya.

Mungkin isu sebenar adalah sifat kompetitif (atau kekurangannya) sukan itu. Peminat NFL juga suka berpesta, tetapi mereka cenderung bertahan sehingga kesudahan yang pahit sebahagian besarnya kerana permainan hampir selalu diragui sehingga minit akhir. Tidak begitu dalam sukan kolej.

Dua perlawanan terakhir Ole Miss di tempat sendiri, di mana penonton kurang, termasuk a 59-3 letupan Arkansas Tengah dan a kemenangan ke atas Tulsa yang menyaksikan Pemberontak mendahului 35-17 pada separuh masa pertama. Lemparkan bahang Mississippi pada tahun ini, dan ya, anda dapat melihat sebab orang mahu kembali ke bawah khemah pintu belakang.

Lagipun, satu perkara untuk kembali ke tempat letak kereta Stadium MetLife. Ia sama sekali berbeza untuk menyiarkan di Grove, 10 ekar yang indah di tengah-tengah kampus.

11 Sep 2021; Oxford, Mississippi, Amerika Syarikat; Peminat Mississippi Rebels di Grove semasa pra-perlawanan sebelum perlawanan menentang Gabenor Austin Peay. Kredit Mandatori: Petre Thomas-USA TODAY Sports

11 Sep 2021; Oxford, Mississippi, Amerika Syarikat; Peminat Mississippi Rebels di Grove semasa pra-perlawanan sebelum perlawanan menentang Gabenor Austin Peay. Kredit Mandatori: Petre Thomas-USA TODAY Sports

Permainan bola sepak kolej yang besar bukan sahaja permainan bola sepak kolej yang besar. Ia adalah hujung minggu bola sepak kolej yang besar.

Itulah sebabnya Lane Kiffin berputus asa untuk melatih peminatnya dan berkata dia sebaliknya hanya akan melatih pasukannya.

“Saya telah mencuba media sosial, datang ke sini [to news conferences] selama dua tahun,” kata Kiffin sambil mengangkat bahu melihat kegagalannya. “Kami akan bimbang tentang perkara yang boleh kami kawal dan itu menjadikan pemain kami bersedia untuk bermain.”

Terpulang kepada peminat untuk meletakkan koktel dan pergi ke permainan sebenar … anda tahu, inti dari keseluruhan perkara.

Sekurang-kurangnya kononnya.

We want to give thanks to the writer of this write-up for this incredible web content

Adakah bola sepak kolej mempunyai masalah kehadiran? Keluhan peminat Lane Kiffin membawa maksud yang adil


You can find our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/