Agent’s Take: Menggali jauh ke dalam perjanjian ejen percuma Bobby Wagner dengan juara Super Bowl Rams

Pemain belakang dalaman Bobby Wagner memperoleh lebih banyak pengalaman untuk aspirasi selepas kerjayanya menjadi presiden pasukan NFL dengan merundingkan kontraknya sendiri untuk kali kedua kerjaya NFLnya. Dinamiknya berbeza daripada ketika Wagner merundingkan lanjutan kontrak selama tiga tahun, $54 juta dengan purata $18 juta setahun dengan Seahawks pada tahun 2019 untuk menjadi penjaga gol off-ball dengan bayaran tertinggi NFL.

Wagner, yang berusia 32 tahun pada bulan Jun, terpaksa melayari pasaran terbuka kali ini kerana Seahawks membebaskannya pada hari-hari sebelum permulaan agensi bebas daripada membayarnya $16.6 juta pada 2022 dengan nombor had gaji $20.35 juta. Dia mengetahui bahawa pasukan NFL mempunyai kebimbangan tentang membuat komitmen kewangan utama kepada pemain yang lebih tua di jawatan bukan premium, tanpa mengira prestasi. Veteran 10 tahun itu mempunyai 170 terjahan yang tinggi dalam kerjaya sambil memperoleh pilihan Pro Bowl kelapan berturut-turut dan pasukan kedua All-Pro penghormatan musim lalu.

Perjanjian Wagner

Wagner menandatangani kontrak lima tahun, $50 juta bernilai sehingga $65 juta melalui insentif dengan domba jantan. Hall of Famer masa depan dilaporkan menolak kontrak berbilang tahun daripada burung gagak mengandungi $18 juta dijamin sepenuhnya untuk kekal dekat dengan rumah. Wagner berasal dari Ontario, California, yang terletak 50 batu di timur Stadium SoFi di Inglewood di mana permainan rumah Rams dimainkan.

Kontrak itu mengandungi jaminan $20 juta, yang mana $10 juta dijamin sepenuhnya semasa ditandatangani. Bonus tandatangan Wagner $5 juta, gaji pokok $1.5 juta 2022 dan $3.5 juta hari kelima bonus senarai tahun liga 2023 terdiri daripada wang yang dijamin sepenuhnya. Secara teknikalnya, bonus senarai pemain dijamin untuk kemahiran dan kecederaan semasa menandatangani dan jaminan had gaji bermula pada 8 April. Bonus senarai pemain tidak mempunyai offset.

Sekuriti $10 juta yang lain datang daripada gaji pokok Wagner $7.5 juta 2023 dan $2.5 juta hari kelima bonus senarai tahun liga 2024. Kedua-duanya dijamin kecederaan semasa menandatangani dan dijamin sepenuhnya pada Mac depan pada hari kelima tahun liga 2023.

Wagner mempunyai $8.5 juta gaji pokok pada 2024 dan 2026. Gaji pokok 2025 beliau ialah $8 juta. Terdapat juga $2.5 juta bonus senarai hari kelima tahun liga pada 2025 dan 2026.

Perjanjian itu mempunyai insentif tahunan $3 juta dan $2 juta adalah berdasarkan masa bermain Wagner dan prestasi Rams. Wagner mendapat $250,000 setiap satu untuk 80% atau lebih masa permainan bertahan dan Rams meningkatkan kedudukan liga mereka dalam mata yang dibenarkan, jumlah pertahanan atau ela bersih purata yang diberikan setiap permainan hantaran dengan jumlah $750,000. Mengambil sekurang-kurangnya 90% daripada gambar pertahanan Rams bernilai $500,000. Mencapai ambang masa bermain semasa Rams membuat playoff memperoleh tambahan $750,000.

Satu juta terikat dengan penghormatan Wagner setiap musim. Wagner mendapat $500,000 kerana dipilih ke Pro Bowl dan Rams meningkatkan kedudukan liga mereka dari musim 2021 dalam mata yang dibenarkan, jumlah pertahanan atau jarak bersih purata yang diberikan setiap hantaran. Ia $1 juta sebaliknya untuk pasukan pertama All-Pro/All-NFL oleh Associated Press, Pro Football Writers of America atau Sporting News.

Wagner mempunyai hak untuk membatalkan kontrak tahun 2024, 2025 dan 2026. Dia mesti bermain sekurang-kurangnya 90% daripada pukulan pertahanan Rams pada 2022 dan 2023, atau memperoleh penghormatan Pro Bowl dalam kedua-dua musim, untuk mempunyai pilihan untuk keluar dari tiga tahun terakhir.

Terdapat persoalan tentang bagaimana Rams dapat memperoleh Wagner apabila berita mengenainya bersetuju dengan syarat pecah minggu lepas. The Rams mempunyai lebih daripada $8.7 juta daripada ruang had gaji 2022, menurut NFLPA, sebelum menandatanganinya. Nombor had Wagner 2022 hanyalah $2.5 juta ($1 juta daripada proration bonus tandatangan dan $1.5 juta gaji pokok).

Bonus penandatanganan $5 juta yang sederhana membolehkan Rams keluar dari perjanjian selepas satu musim sebelum tambahan $10 juta menjadi dijamin sepenuhnya pada hari kelima tahun liga 2023, dengan akibat had minimum jika kemahiran Wagner mula berkurangan dengan cepat musim ini. Nombor had Wagner 2023 ialah $12 juta manakala Rams akan dikenakan caj had $7.5 juta dengan dia mempunyai tugas yang sangat singkat di Los Angeles.

Dalam kes ini, Wagner akan mempunyai perjanjian setahun untuk $10 juta kerana bonus jadual Mac 2023 tidak mempunyai offset. Kekurangan offset menghalang Rams daripada mengurangkan $3.5 juta yang terhutang kepada Wagner jika dilepaskan dengan jumlah perjanjian barunya dengan pasukan lain. Wagner akan mendapat “double dip” di mana dia akan menerima $3.5 juta daripada Rams sebagai tambahan kepada gaji penuhnya daripada kontrak barunya dengan kelab lain. Dengan offset, Wagner akan mempunyai perjanjian satu tahun dengan harga $6.5 juta kerana Rams akan dapat membayar balik $3.5 juta yang terhutang kepadanya daripada kontrak seterusnya. Agaknya, tiada satu pun insentif akan diperoleh dalam senario terburuk ini.

Sejauh manakah insentif Wagner boleh diperolehi?

Wagner mencirikan insentif sebagai “boleh dicapai” dalam temu bual CNBC dengan Jabari Young. Hasratnya ialah agar Wagner kekal di padang setiap kali turun dan menggandingkannya dengan pusingan ketiga 2021 Ernest Jones di dalam pemain belakang.

Insentif yang diperlukan untuk layak sebagai tidak mungkin diperolehi (NLTBE) supaya tidak akan ada sebarang caj had semasa musim memandangkan kekangan had gaji Rams. Sebarang insentif berdasarkan apa yang Wagner atau Rams capai secara statistik semasa musim 2021 dianggap berkemungkinan akan diperoleh dan serta-merta dikira dengan had gaji manakala apa-apa yang tidak dicapai pada tahun 2021 tidak dikira pada mulanya. Masa bermain Wagner pada tahun 2021 ialah 89.1%, itulah sebabnya ambang kendiri ialah 90% masa bermain.

Menghubungkan pencapaian individu dan pasukan bersama-sama juga mengklasifikasikan insentif sebagai NLTBE. Tiga kategori pasukan yang paling mudah dicapai berdasarkan prestasi Rams 2021 ialah kategori dalam kontrak Wagner. The Rams menduduki tempat ke-15, ke-15 dan ke-17 musim lalu dalam mata yang dibenarkan, jarak bersih purata yang diberikan setiap permainan hantaran dan pertahanan keseluruhan. Insentif penambahbaikan masa bermain/pasukan adalah berdasarkan bonus prestasi dalam pelanjutan dalam pemain belakang Alec Ogletree ditandatangani dengan Rams pada 2017, kecuali ambang masa bermainnya ialah 85% dan bukannya 80% Wagner.

Wagner mempunyai peluang yang sah untuk memperoleh $2 juta masa bermain/insentif prestasi Rams setiap tahun dengan syarat dia kekal sihat dan terus menjadi pemain barisan bawah setiap tahun. Sepanjang lima musim lalu (2017-21), Wagner berada di padang untuk 94.5% permainan pertahanan Seattle.

Wagner perlu mempunyai trajektori kerjaya yang sama bagi pemain barisan luar bola yang dilantik ke dalam Dewan Kemasyhuran dalam beberapa tahun kebelakangan ini untuk memperoleh sebarang insentif penghormatan. Ray Lewis dipilih ke Pro Bowl pada setiap musim untuk umur Wagner di bawah kontrak dengan Rams (32 hingga 36). Dia adalah pasukan pertama All-Pro sebagai pemain berusia 33 dan 34 tahun. Brian Urlacher ialah seorang Pro Bowler pada usia 32 dan 33 tahun. Pemilihan All-Pro pasukan pertama terakhir Derrick Brooks datang ketika dia berusia 32 tahun. Dia menyertai Pro Bowl ketika dia berusia 32, 34 dan 35. Penerima jawatan terkini, Sam Mills, telah dinamakan pasukan pertama All-Pro sebagai pemain berusia 37 tahun.

Boleh dibayangkan bahawa Wagner akan mendapat hak untuk menarik diri daripada kontraknya. Memandangkan umur Wagner menjadi kebimbangan tahun ini, cuba mendapatkan lebih daripada $32.5 juta, dengan tambahan insentif $9 juta sepanjang tiga tahun terakhir kontrak ini di pasaran terbuka dua tahun dari sekarang untuk musim ketika dia berusia 34, 35 dan 36 , akan menjadi cadangan yang berisiko. Jika Wagner mengekalkan tahap permainannya, dia mungkin boleh menggunakan kekosongan itu untuk menstrukturkan tiga tahun terakhir dengan lebih baik di mana terdapat keselamatan tambahan dan beberapa, jika tidak semua, insentif dimasukkan ke dalam nilai asas perjanjian.

Fikiran akhir

Nilai kontrak Wagner akan bergantung pada bagaimana dia meneruskan prestasinya. Ia adalah perjanjian setahun untuk $10 juta dalam senario terburuk. Selagi Wagner masih bersama Rams Mac depan selepas hari kelima tahun liga 2023, dia diberi jaminan $20 juta daripada kontrak itu. Wagner mengekalkan tahap permainan semasanya untuk tempoh masa yang panjang sepatutnya membolehkannya masuk ke dalam perjanjian tahun-tahun terakhir. Jika ya, sukar untuk membayangkan bahawa Wagner tidak akan mempunyai peluang yang realistik untuk memperoleh sekurang-kurangnya $2 juta daripada insentif setiap tahun.

We want to thank the author of this write-up for this incredible material

Agent’s Take: Menggali jauh ke dalam perjanjian ejen percuma Bobby Wagner dengan juara Super Bowl Rams


You can view our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/