Ahli sihir memperdagangkan Kentavious Caldwell-Pope, pengawal mata darat Monte Morris

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Apabila Wes Unseld Jr. kembali ke Denver pada bulan Disember buat kali pertama sejak menjadi ketua jurulatih Washington Wizards, Monte Morris berada di sana untuk menyambutnya.

Pengawal mata The Nuggets adalah salah seorang daripada segelintir pemain yang berjalan ke garisan tepi Washington sebelum perlawanan untuk memeluk bekas pembantu utama Denver; Morris menghampiri Unseld dengan senyuman lebar dan tangan dihulurkan sebelum memeluknya dan membuatkannya ketawa.

Pasangan itu mungkin mempunyai lebih banyak masa yang baik di sisi hadapan.

Dalam langkah besar pertama pasukan di luar musim, Wizards bersetuju untuk menukar Kentavious Caldwell-Pope dan Ish Smith untuk Morris dan sayap veteran Will Barton, menurut dua orang yang mengetahui transaksi itu. Langkah itu tidak akan menjadi rasmi sehingga 6 Julai, apabila liga memuktamadkan nombor had gaji dan cukai mewah untuk musim 2022-23.

Merangka sikap dan keperluan kedudukan, Wizards meletakkan Johnny Davis di No. 10

Perjanjian itu datang sehari sebelum agensi percuma bermula dan menyemak salah satu daripada dua keutamaan utama Wizards pada musim panas: untuk mencari penyelesaian yang boleh dipercayai di pengawal mata.

Keutamaan lain adalah untuk menandatangani semula tonggak francais Bradley Beal kepada kontrak jangka panjang.

Beal mempunyai masa sehingga 5 petang Rabu untuk menggunakan pilihan pemainnya bernilai $36.4 juta untuk musim 2022-23 atau menarik diri seperti yang dijangkakan. Jika dia menolak pilihannya, Beal boleh menandatangani semula dengan Wizards untuk kontrak maksimum bernilai kira-kira $250 juta dalam tempoh lima tahun atau menyertai pasukan lain, sama ada melalui agensi bebas atau perjanjian tandatangan dan perdagangan.

Menginap bersama Wizards adalah bijak dari segi kewangan untuk pengawal itu, yang berusia 29 tahun pada hari Selasa. Kontrak terbesar yang boleh ditawarkan oleh pasukan lain kepada Beal bernilai sekitar $185 juta dalam tempoh empat tahun.

Sekiranya Beal kembali, dia akan menemui pengawal point guard yang stabil yang memeriksa banyak kotak Washington. The Athletic pertama kali melaporkan perdagangan.

Bradley Beal sedang memulihkan pergelangan tangannya dan gelanggang bola keranjang tempatan

Morris, 27, bukan bahagian yang hilang untuk bersaing dengan “tiga besar” hipotesis yang menampilkan Beal dan Kristaps Porzingis.

Tetapi dia memiliki tiga aset yang menjadikannya sangat sesuai untuk Wizards: Dia seorang pertahanan yang berkebolehan; dia lebih mementingkan memastikan pasukan teratur dan memberi bantuan daripada menjaringkan gol; dan dia berhutang lebih $18.9 juta dalam dua musim akan datang. Bagi pasukan yang tidak lama lagi akan terikat dengan kontrak besar untuk Beal dan berhutang kepada Porzingis hampir $70 juta dalam dua tahun akan datang, itu adalah gaji yang mesra.

Orang di pejabat hadapan Washington juga menyukai kemahiran kepimpinan Morris dan menghargai laluannya kepada profesional. Pengawal itu menandatangani kontrak dua hala dengan Denver pada 2017 dan bekerja keras untuk memulakan 74 perlawanan tahun lalu ketika Jamal Murray sedang memulihkan kecederaan ACL.

Morris purata 12.6 mata dan 4.4 bantuan setiap perlawanan musim lalu. Dan walaupun dia tidak dianggap sebagai penjaga mata pertama, dia boleh meletakkan bola dalam gelung — peratusan menembak sebenar 58.3 adalah kelapan di antara semua pengawal mata musim lalu, terikat dengan Jalen Brunson dari Dallas.

Sebagai bonus, dia dan penyerang Washington Kyle Kuzma mempunyai hubungan yang berlanjutan ke sekolah rendah.

Barton, sayap berusia 31 tahun yang boleh masuk dengan baik di belakang Beal pada carta kedalaman, adalah anak kelahiran Baltimore yang juga mempunyai pengalaman dengan Unseld dari zaman mereka bersama di Denver. Dia mencatatkan purata 14.7 mata dalam lebih 30 minit perlawanan musim lalu dan merembat 43.8 peratus dari lantai dan 36.5 peratus daripada jarak tiga mata.

Ahli pejabat hadapan Wizards menyukai kepelbagaian beliau. Barton boleh mencipta peluang pemarkahannya sendiri atau menyediakan orang lain, dan keluar dari bangku simpanan atau bermula mengikut keperluan.

Washington masih perlu mencari kedalaman di belakang Morris sebagai pengawal mata, kerana Raul Neto dan Tomas Satoransky kedua-duanya ditetapkan untuk bebas. Pasukan itu menjadi tuan rumah sepasang prospek yang berpotensi dalam kem mini tiga hari pada hujung minggu di Kris Dunn, pilihan kelima dalam draf NBA 2016, dan Pierria Henry, seorang pengawal kelahiran Amerika yang telah menjadi penyerlah EuroLeague sejak beberapa tahun lalu. .

Sementara itu, pengawal titik veteran Smith, menuju ke pasukannya yang ke-13rekod NBA.We wish to thank the writer of this article for this awesome web content

Ahli sihir memperdagangkan Kentavious Caldwell-Pope, pengawal mata darat Monte Morris


Explore our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/