Akhir Piala Stanley 2022: Detik, adegan dan pecahan terbaik ketika Tampa Bay Lightning mengalahkan Colorado Avalanche dalam Permainan 3

Penyandang juara Piala Stanley mungkin berada di atas tali. Tetapi Tampa Bay Lightning, pemenang kejuaraan berturut-turut, pulang ke rumah dan mengurangkan defisit dua perlawanan mereka kepada satu, mengalahkan Colorado Avalanche 6-2 dalam Game 3 Isnin.

Ia bukan hanya defisit dua perlawanan dalam Piala Stanley Akhir yang membuatkan peminat Lightning bimbang, tetapi bagaimana Avalanche telah menang. Colorado melonjak ke pendahuluan awal dalam kedua-dua perlawanan dan, dalam Permainan 2, benar-benar menguasai Tampa. Penjaga gol Andrei Vasilevskiysalah seorang penjaga gol selepas musim terbaik dalam sejarah NHL, telah dilemparkan dengan tujuh gol pada hari Sabtu.

Tetapi pada hari Isnin, penjaga gol Colorado merasakan tekanan. Darcy Kuemper ditarik apabila Tampa Bay mendahului 5-2 melepasi titik separuh masa kedua.

Inilah yang menjadi masalah apabila Lightning menyelesaikannya di rumah mereka dalam Permainan 3.

Kami mempunyai satu siri

Colorado berada dalam wilayah yang agak belum dipetakan.

Avalanche tidak pernah tewas sejak 25 Mei sebelum tumbang 6-2 dalam Permainan 3. Mereka tidak tewas dalam tempoh selepas musim, dengan margin yang besar. Darcy Kuemper ditarik, meletakkan awan di atas penjaga gol mereka. Semua pemarkahan kedalaman itu kering. Semuanya teruk.

Tampa Bay adalah satu kekuatan. Ia sepatutnya menjadi kemenangan yang menggembirakan. Kecuali, Lightning kehilangan Nick Paul dan Nikita Kucherov akibat kecederaan yang jelas dalam proses itu. Kucherov terkeluar pada lewat di tempat ketiga selepas terikat dengan Devon Toews di sepanjang papan. Paul pergi pada babak kedua, sejurus selepas menjaringkan gol.

Ini adalah kekalahan pertama yang dialami Colorado dalam playoff, tetapi mereka masih mendahului siri ini, 2-1. Tampa Bay kekal sempurna di tempat sendiri pada pasca musim. Apakah yang dibayangkan untuk Permainan 4 pada hari Rabu? Nantikan. — Kristen Shilton

Tampa Bay datang bermain

Seperti yang dikatakan Jon Cooper sebelum Permainan 3: “Mereka ini adalah pasukan yang hebat, tetapi begitu juga kami. Dan kami pernah berada di tempat ini sebelum ini.”

Dia betul; Kilat telah turun sebelum ini. Mereka telah dikira keluar sebelum ini. Dan sama seperti di tempat-tempat itu, laporan tentang kematian mereka di Final Piala Stanley kelihatan sangat dibesar-besarkan.

Sama seperti Lightning bangkit dari defisit 2-0 di atas jalan dalam Persidangan Akhir Persidangan Timur, mereka kelihatan seperti pasukan yang berbeza dalam Permainan 3 menentang Avalanche. Mereka mengumpul 16 pukulan dalam Permainan 2; mereka telah mengepam 26 pukulan ke gawang Avalanche malam ini. Mereka telah memperoleh 50% daripada percubaan pukulan melalui dua tempoh selepas mendapat hanya 29% daripadanya dalam Permainan 2. Mereka tidak dapat menjaringkan gol pada permainan kuasa dalam dua perlawanan pertama; mereka akhirnya mengumpul satu dalam Permainan 3. Bintang mereka dikawal di Denver; Nikita Kucherov, Steven Stamkos, Ondrej Palat dan Victor Hedman semuanya mempunyai permainan berbilang mata.

Oh, dan mungkin yang paling penting: Mereka menjaringkan enam gol, kepada dua gol Avalanche, dan mengejar penjaga gol Colorado Darcy Kuemper dalam proses itu.

“Kami perlu pergi ke sana dan mencari permainan terbaik kami sekarang,” kata Pat Maroon sebelum Permainan 3, di mana dia menyumbang satu gol untuk serangan itu. “Mereka tidak melihat prestasi terbaik kami. Jadi kami teruja. Semoga kami dapat menunjukkan yang terbaik kepada mereka malam ini.”

Melalui 40 minit, mereka menunjukkan sesuatu yang dekat dengannya. Tetapi masih ada 20 minit lagi dan Avalanche adalah salah satu daripada beberapa pasukan yang boleh merapatkan jurang empat gol. — Greg Wyshynski

Colorado turun besar melalui dua

Jared Bednar tidak teragak-agak. Apabila Lightning mendahului 5-2 melepasi titik separuh masa kedua, Darcy Kuemper tersingkir selepas membenarkan lima gol pada 21 pukulan. Pavel Francouz mengangguk.

Ia terpaksa dilakukan.

Kuemper tajam pada awal tempoh pertama tetapi telah menjadi liabiliti. Dia tidak dapat menahan tekanan Lightning, dan Colorado (mungkin tidak secara kebetulan) tidak bermain dengan yakin di hadapannya.

Ini adalah perlawanan pertama dalam beberapa waktu yang Kuemper benar-benar dipanggil untuk meningkatkan. Tampa Bay ketinggalan 2-0 Piala Akhir dan semua orang tahu tolakan akan datang. Avalanche tidak menghadapi banyak kesukaran sejak kebelakangan ini dan Kuemper, yang hanya melihat 16 pukulan dalam Permainan 2, tidak mengendalikannya dengan baik.

Memang, Colorado tidak banyak melakukan apa-apa untuk membantu salah seorang daripada mereka. The Lightning telah membalikkan skrip dari Permainan 2 dan memenangi perlumbaan dan pertempuran. Mereka mengalahkan Colorado pada permainannya sendiri. Dan Andrei Vasilevskiy kelihatan terkunci lagi. Itu mungkin lebih teruk untuk Avalanche daripada melihat perjuangan pemula mereka sendiri. — Shilton

Kilat mendahului melalui satu

Untuk sebahagian besarnya, tempoh pertama Lightning terasa seperti bertahan dan bukannya tindak balas yang tegas terhadap pendahuluan 2-0 Avalanche. Mereka memerlukan Andrei Vasilevskiy menyelamatkan JT Compher sekitar empat minit permainan. Mereka memerlukan Bilik Situasi NHL untuk mengambil gol pengapungan Valeri Nichushkin daripada papan atas hasil daripada ofsaid. Mereka memerlukan gol “no shot” funky oleh Anthony Cirelli untuk melepasi Darcy Kuemper ke dalam jaring untuk gol pertama sejak babak kedua Permainan 1.

Tetapi kemudian, dalam sekelip mata, mereka kelihatan seperti Kilat semula. Ondrej Palat mencuri keping dari pas Devon Toews. Nikita Kucherov menarik pemain pertahanan kepadanya di zon serangan. Steven Stamkos menyediakan Palat untuk menjaringkan gol untuk menjadikan kedudukan 2-1, ketika pemain sayap yang tidak didendang itu mencatat mata dalam perlawanan playoff kesembilan berturut-turutnya di tempat sendiri. Dan Vasilevskiy mengekalkan pendahuluan menentang lebih banyak tekanan Colorado, kerana Avs mempunyai 14 pukulan ke gawang dalam tempoh tersebut.

Lightning adalah 6-1 apabila mereka mendahului selepas satu tempoh. Lebih penting lagi, mereka tidak ketinggalan dengan berbilang gol selepas 10 minit pertama permainan dalam siri ini. Kemenangan kecil. — Wyshynski

Avalanche jatuh di belakang

Valeri Nichushkin menyangka dia menjaringkan gol pertama permainan menerusi rembatan pertukaran yang menewaskan Andrei Vasilevskiy pada awal babak pertama.

Ia adalah Tampa Bay yang akan mendapat perubahan.

The Lightning berjaya mencabar permainan itu sebagai ofsaid, membawa angin keluar dari layar Colorado dalam bingkai yang kebanyakannya dikemudikan oleh Tampa Bay.

Ia tidak bertahan lama, walaupun. Colorado adalah sebuah pasukan yang berdaya tahan seperti yang anda akan temui dan menunjukkannya sekali lagi dalam mengharungi dorongan awal Tampa Bay dan peluang permainan kuasa awal mereka. Bukan sahaja Avalanche menahan Lightning, mereka juga mendapat penalti. Gabriel Landeskog menjaringkan gol pada kelebihan lelaki berikutnya untuk menghidupkan gelombang di Teluk Tampa.

Itulah gol kesembilan berturut-turut tanpa jawapan yang dijaringkan oleh Colorado dalam siri ini.

Ia adalah regangan sembilan minit yang menunjukkan yang terbaik dari Colorado: Kedalaman, ketabahan, bakat, identiti.

Avalanche akan memerlukan lebih banyak segmen tersebut apabila malam berlangsung. Mereka menjadi ceroboh apabila tempoh berlalu. Dan Petirlah yang mengambil kesempatan dengan sepasang gol. Colorado tidak perlu menghadapi banyak kesukaran sejak akhir-akhir ini. Di antara gol terbalik dan ketinggalan untuk kali pertama Final Piala ini, bagaimana mereka akan menguruskan cabaran sebenar sekarang? — Shilton

Peminat terkenal

Pitcher Colorado Rockies dan berasal dari Denver Kyle Freeland menyerlah di hadapan orang ramai sambil menceriakan skuad kampung halamannya.

Adakah seseorang berkata ‘parm ayam’?

Mentega kacang dan jeli. Batman dan Robin. John Buccigross dan parm ayam. Tradisi pasukan yang menyajikan Buccigross dengan hidangan diteruskan menjelang Permainan 3. Lightning malah mendapat maskot mereka, ThunderBug terlibat.

Sekiranya anda memerlukan pandangan yang lebih baik, Greg Wyshynski kami membantu anda.

Tampa Bay turun tetapi tidak keluar

Adakah keadaan itu ideal? Tidak. Adakah siri itu tamat? Jauh sekali. Adakah video gembar-gembur Lightning ini akan membuatkan peminat Tampa Bay bersedia untuk berlari melalui dinding sebelum puck drop? Mungkin.We wish to say thanks to the writer of this write-up for this incredible content

Akhir Piala Stanley 2022: Detik, adegan dan pecahan terbaik ketika Tampa Bay Lightning mengalahkan Colorado Avalanche dalam Permainan 3


You can find our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/