Amar’e Stoudemire berhenti kerja pembantu Nets, mengkritik ketidakhadiran Kyrie Irving semasa keluar

Kami mempunyai banyak cara untuk menunjukkan Brooklyn Nets‘ musim tidak berjalan mengikut perancangan tahun ini — ketua antaranya mereka kini duduk di rumah walaupun bekerja Kevin Durant — tetapi seorang penolong jurulatih menggunakan ESPN untuk mengumumkan bahawa dia akan berhenti kemudian memanggilnya Kyrie Irving cukup menggambarkan.

Bekas NBA All-Star Amar’e Stoudemire menghabiskan dua musim terakhir sebagai pembantu kakitangan kejurulatihan bekas rakan sepasukan Steve Nash. Semasa beberapa siri penampilan di ESPN pada hari Khamis, dia mendedahkan dia tidak akan kembali ke Brooklyn selepas keluar dari playoff mengecewakan kedua kalinya.

Dan kemudian Stoudemire mula bercakap semua perkara Kyrie Irving.

Dalam perbincangan dengan Stephen A. Smith mengenai “First Take,” Stoudemire secara terbuka mengakui bahawa Irving kehilangan sebahagian besar musim ini kerana keengganannya untuk mendapatkan vaksin menjejaskan keupayaan Nets untuk membentuk pasukan yang berfungsi:

“Ya, saya rasa ia menyakitkan kita. Ia pasti menyakitkan kami kerana kami tidak mempunyai konsistensi dengan Kyrie yang cukup untuk membina kimia untuk kumpulan dengan pasukan. Dia bermain hanya pada perlawanan di tempat lawan bergantung pada bandar mana itu, tidak boleh bermain di New York, oleh itu anda mempunyai barisan yang berbeza dan perlawanan berbeza bergantung pada jadual permainan.

“Jadi ia menyukarkan kami jurulatih untuk memikirkan siapa yang akan bermain walaupun Kyrie. Chemistry tidak seperti yang kami inginkan, jadi sukar bagi kami untuk menguruskannya. Jadi ya, ia pastinya sebahagian daripada itu.”

Status Irving di Brooklyn telah topik perbincangan yang aktif sejak Nets telah disingkirkan oleh Boston Celtics dalam pusingan pertama.

Pasukan ini mempunyai banyak isu — umur, bimbingan dan kekurangan Ben Simmons antaranya — tetapi pengurus besar Sean Marks dengan tegas berkata pasukan itu memerlukan pemain yang “tersedia” dalam persidangan baharu selepas siri. Stoudemire nampaknya bersetuju, dan sukar untuk membayangkan dia bersendirian dalam organisasi Nets.

Kyrie Irving dan Nets menghadapi musim luar yang tidak menentu. (Foto AP/John Minchillo)

Sementara itu, Irving, yang memegang pilihan pemain untuk musim depan, berkata dia tidak sabar untuk terus menguruskan organisasi itu bersama Durant, Marks dan pemilik pasukan Joseph Tsai.

manakala bercakap dengan Max Kellerman dan Jalen Rose pada “Bangun,” Stoudemire memuji Marks kerana cuba menegaskan kawalan ke atas keadaan:

“Saya rasa Sean Marks melakukan kerja yang hebat dengan cuba mengembalikan kuasa ke tangannya dan memastikan dia mengawal keadaan. Tetapi saya fikir dengan Kevin dan Ky, dia perlu duduk dengan betul. Kerana Kyrie, sejak dia menandatangani kontrak dengan Nets, dia terlepas lebih banyak perlawanan daripada dia bermain.

“Jadi saya fikir anda perlu bercakap. Dua pemain bintang anda perlu duduk di dalam bilik dan berkata, ‘Kyrie apakah matlamat anda? Anda mahu menjadi pemain terbaik dalam permainan? Adakah anda mahu mencapai lebih banyak kejayaan dalam liga ini? Apakah matlamat anda untuk bergerak ke hadapan?’ Dan jika kedua-duanya memahami bahawa ‘hei, kami mahu menjadikan perkara ini istimewa di sini, mahu memenangi kejuaraan,’ dan dia komited untuk bermain dalam perlawanan itu, maka saya fikir anda membawanya kembali.”

Walaupun Stoudemire berterus-terang mengenai isu antara Irving dan Nets, dia bertindak balas apabila Smith berhujah bahawa pasukan itu perlu menyingkirkan Nash atau pengawal mata. Dia juga mendakwa Irving adalah seorang penghina dari Pasukan Ulang Tahun NBA ke-75, yang merupakan hujah untuk hari lain:

“Saya tidak bersetuju dengan itu. Saya rasa Steve dan Kyrie boleh memikirkannya. Saya rasa Kyrie perlu membuat komitmen terhadap dirinya dan permainan bola keranjang. tentang betapa komitednya dia untuk menjadi pemain yang hebat kerana saya rasa Kyrie sepatutnya berada dalam senarai Top 75. Tetapi pada masa yang sama, anda kini perlu menganggapnya sebagai motivasi memasuki musim depan dan membuktikan kepada diri anda bahawa anda adalah pemain terbaik dan melakukannya secara konsisten sepanjang musim. “

Kita akan lihat jika Irving dan Nash akhirnya berjaya melakukannya, atau jika pengawal mata pernah mendapat mesej itu.

We would love to thank the author of this post for this amazing material

Amar’e Stoudemire berhenti kerja pembantu Nets, mengkritik ketidakhadiran Kyrie Irving semasa keluar


You can view our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/