Anak perempuan Jayson Williams meledakkan penghormatan St. John

Anak-anak perempuan bekas NBA All-Star Jayson Williams telah mengecam St. John kerana keputusannya untuk melantik bapa mereka ke dewan kemasyhuran olahraga sekolah itu kerana tuduhan pengabaian dalam hidup mereka berikutan peranannya dalam penembakan maut seorang pemandu limosin pada 2002.

Tryumph dan Whizdom Williams menulis surat terbuka bahawa mereka bercadang untuk menghantar kepada St. John mengatakan bahawa sekolah itu harus malu kerana induksinya ke dalam kelas semasa hujung minggu pulang hari Sabtu.

Williams yang berusia 54 tahun menjalani hukuman penjara lebih setahun kerana kematian senapang patah yang tidak disengajakan pemandu Costas Christofi di rumah agamnya di New Jersey.

Saudara perempuan masing-masing menuduh Williams pengabaian dan penderaan emosi dan lisan dan berkata pemaju kuasa, yang pernah menandatangani perjanjian enam tahun, $86 juta dengan New Jersey Nets, gagal memberikan sokongan kewangan yang mencukupi.

Tryumph Jaye Williams, seorang pelajar teater berusia 19 tahun di DePaul, memperincikan tuduhan bahawa kakaknya telah dikurung dalam pelongsor sampah oleh Williams. Tryumph juga menyelar St. John sebagai “mungkin, bodoh, menyalahgunakan wang untuk menghormati Jayson Williams.”

“Mengapa anda diberi penghormatan dan dimasukkan ke dalam dewan kemasyhuran sedangkan saya sentiasa perlu mendapatkan kelangsungan hidup saya, apatah lagi kejayaan saya, walaupun anda? Universiti St. John — anda harus malu dengan diri sendiri,” tulisnya .

Whizdom J Williams, seorang pelajar berusia 18 tahun di Institut Teknologi Fesyen, menuduh bapanya sebagai seorang peminum alkohol dan “seorang bapa yang mati rasa yang tidak mempunyai sebarang rasa penyesalan.”

St. John’s dan Williams tidak segera membalas permintaan untuk komen.

Williams membunuh Christofi dengan senapang patah 12 tolok sambil menunjukkannya kepada rakan-rakan, setelah gagal memeriksa mekanisme keselamatan senjata itu sebelum menutup pistol itu. Williams kemudian mengelap senjata itu dan meletakkannya di tangan pemandu, menanggalkan pakaiannya sendiri, menyerahkannya kepada rakan dan melompat ke dalam kolamnya, menurut keterangan. Peguam Williams menegaskan bahawa tembakan itu adalah satu kemalangan dan tindakannya didorong oleh panik.

Dia membuat permohonan maaf dengan penuh sebak kepada keluarga mangsa apabila dia dijatuhkan hukuman kerana menembak pada 2010. Williams, yang bercerai dengan ibu anak perempuannya, Tanya, telah membayar keluarga Christofi lebih daripada $2 juta pada 2003 untuk menyelesaikan tuntutan kematian yang salah.

Williams sejak itu telah mengasaskan program pemulihan ketagihan Institut Rebound di Florida, yang telah dipromosikan oleh St. John sebagai kisah kejayaan.

Tetapi anak perempuannya menulis bahawa Williams tidak pernah berbaik sangka dengan mereka.

“Saya tahu bahawa saya tidak boleh mengubah siapa bapa saya atau cara dia memandang dan melayan saya,” tulis Whizdom. “Saya tahu bahawa penyesalan dan permohonan maaf tidak akan datang.”

Dia juga menulis puisi tentang bapanya dan mendedikasikannya: “Untuk lelaki paling lemah yang saya kenali, Jayson.”

Williams purata 7.3 mata dan 7.5 lantunan selama sembilan musim bersama Philadelphia 76ers dan Nets. Williams 6-kaki-10 adalah antara pemain pemulihan terbaik NBA apabila kecederaan kaki menyebabkan dia bersara dari Nets pada tahun 2000.

Dia bermain selama tiga musim di St. John di bawah jurulatih Hall of Fame Lou Carnesecca. Seorang kapten bersama pada 1989-90, Williams adalah sebahagian daripada pasukan St. John yang memenangi 24 perlawanan dan mara ke pusingan kedua kejohanan NCAA. Dia adalah pilihan keseluruhan ke-21 dalam draf 1990 dan menamatkan dengan 3,472 mata, 3,584 lantunan dan 301 blok semasa kerjaya profesionalnya.

Williams dijadualkan menyertai kelas tujuh orang di majlis induksi St. John yang turut merangkumi atlet lompat tinggi Olimpik 2016 Priscilla Frederick dan pemenang pingat perak lawan pedang Olimpik 2016 Daryl Homer.

We would love to thank the author of this article for this outstanding content

Anak perempuan Jayson Williams meledakkan penghormatan St. John


Visit our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/