Anfernee Simons Meniup Nugget ke Zaman Batu apabila Blazers Menang Lagi

The Blazer Jejak Portland menghadapi salah satu cabaran paling sengit mereka musim ini pada malam Isnin, menghadapi Nugget Denver dan pusat MVP mereka, Nikola Jokic. Ternyata, cabarannya adalah sengit seperti pasta berlebihan, apabila Blazers menumbangkan Denver 135-110.

Damian Lillard memerintah separuh masa pertama permainan. Dia menamatkan malam itu dengan 31 mata pada pukulan 10-16 dengan 6 lantunan dan 8 bantuan. Anfernee Simons mengambil alih dalam tempoh ketiga, yang menyaksikan Portland menukar defisit 6 mata kepada pendahuluan 13 mata. Simons menjaringkan 29 untuk permainan itu, merembat 7-12 dari jarak jauh. Dengan Jokic menghabiskan sebahagian besar permainan di bangku simpanan dengan masalah yang teruk, itu sahaja yang diperlukan Blazers untuk memenangi keempat berturut-turut mereka untuk memulakan musim ini.

Jika anda terlepas aksi, memalukan anda! Nasib baik Matthew Legros telah membantu anda rekap suku demi suku kami. Selepas anda menelitinya, berikut ialah tujuh pemerhatian daripada kemenangan Portland.

Smart Nuggets…Untuk Setengah

Peratusan matlamat padang adalah salah satu cara untuk mengetahui sama ada kesalahan pasukan sedang diklik. Tetapi peratusan tidak memberitahu segala-galanya. Dari mana tangkapan datang juga penting (dan selalunya menyumbang kepada peratusan). Denver tidak mempunyai masalah untuk mendapatkan pukulan tepat di tempat yang mereka inginkan pada separuh masa pertama. Mereka berpesta di lorong lepas dari layup, tiang dan lantunan serangan. Di antaranya, mereka menjana sepakan keluar yang mencukupi untuk membuat Rockettes cemburu. Walaupun pada percubaan tiga mata peratusan rendah mereka, mereka hanya bangkit mengatasi Blazers yang lebih pendek. Penghargaan kepada Nuggets untuk kepakaran veteran, mengeksploitasi perlawanan tanpa perlu memberi bintang untuk percubaan pengasingan. Denver berakhir 49.5% dari padang untuk permainan.

Mata Mudah

The Blazers mempunyai beberapa helah di lengan baju mereka juga. Lantunan tap-out untuk peluang kedua telah menjadi asas kepada kesalahan Portland. Portland tidak semestinya boleh merebut papan, tetapi mereka boleh mencucuknya dari pihak lawan. Mata rehat cepat juga menyediakan sumber baldi mudah apabila kesalahan itu menjadi kering. Mata tambahan dan mudah itu menghilangkan kebergantungan yang berlebihan pada tiga mata.

Portland mendapat 9 papan ofensif malam ini, hampir menyamai 10 yang dirangkul oleh pasukan Denver yang lebih besar. 26 mata pada masa rehat menyerlahkan usaha yang dilakukan oleh Blazers.

Zon

Blazers telah menjalankan zon menentang setiap lawan yang mereka hadapi setakat ini. Ia tidak berfungsi dengan baik. Malam ini, ia berlaku. Pengezonan menentang Nuggets memaksa mereka untuk menembak dalam jahitan. Pembukaan datang dari jarak pertengahan. Ini adalah satu-satunya masa sepanjang malam bahawa kecekapan Denver goyah, tetapi budak lelaki melakukannya goyah. Mereka hanya mendapat pelompat menentang zon dan hampir kesemua mereka terlepas dengan teruk.

Tempoh ketiga dimenangi di belakang pukulan jarak jauh, tetapi zon Portland menjadikan margin penting dan bukannya upacara.

Biasanya “pertahanan zon” dan “pembela yang baik” tidak termasuk dalam ayat yang sama, tetapi ada sesuatu yang samar-samar menarik tentang Blazer mudah alih yang mengekalkan diri mereka di sekitar permainan daripada diseret keluar dari kedudukan dan perlu pulih.

Pelarasan Suku Ketiga

Suku ketiga adalah mimpi ngeri bagi Blazers tahun lepas. Ia telah menjadi isu yang terputus-putus untuk seketika. Senarai nama yang kurang berbakat cenderung untuk cemerlang lebih awal, kemudian layu apabila pasukan yang lebih baik mula memberi perhatian.

Jika tempoh ketiga awal musim menjadi petunjuk, Blazers mungkin pasukan yang lebih baik tahun ini. Blazers ketinggalan 61-55 pada separuh masa, tetapi mereka mengambil masa kira-kira tiga minit untuk memadamkan defisit itu dengan pergeseran mereka dalam pertahanan, berlari, dan bertubi-tubi Anfernee Simons bertiga. Pada masa asap hilang, Portland mendahului 99-86. Ia adalah ayunan 19 mata dalam satu tempoh.

Nantikan, tetapi separuh masa mungkin akan memberi manfaat pada tahun ini.

bertiga

Portland memulakan permainan secara ringkas dari jarak jauh, tetapi apabila memanaskan badan, mereka memanaskan badan. Blazers mencecah 11 kali ganda pada separuh masa kedua, meniup Nuggets keluar dari air. Mereka lebih baik sebagai pasukan dalaman sekarang. Apabila pukulan luar juga jatuh? Berhati-hati.

Tidak padan

Blazers tidak mempunyai jawapan untuk penyerang Denver. Aaron Gordon dan Michael Porter, Jr. terlalu besar untuk diuruskan oleh pertahanan Portland. Porter, Jr. mempunyai 18, menembak 50% dari padang dan 4-8 dari lengkok. Gordon menjaringkan 26 pada pukulan 12-16.

Pengawal Portland melakukan kerosakan mereka sendiri. Denver tidak cukup jauh dengan Simons dan tidak boleh tinggal di hadapan Lillard. Dame mengumpan Simons pada babak ketiga apabila Anfernee mencecah 6 daripada 7 tiga mata. Ya, pada suku tersebut. Pada satu ketika, ia seperti permainan video di luar sana. Portland berada di pihak yang baik. Simons mempunyai 22 mata, ya, PADA SUKU.

Joker Duduk

Jika Nikola Jokic adalah The Joker, pengadilnya ialah Batman malam ini. Jokic menghabiskan hampir sepanjang malam dalam masalah yang teruk, mengambil bahagian keempatnya pada pertengahan babak ketiga. Dia memperoleh yang kelima dengan baki 9:00 di yang keempat. Jokic hanya mencuba 4 pukulan dalam 27 minit permainan. Tidak kira siapa lagi yang dimiliki Denver, itu adalah kelebihan besar untuk lawan.

Jika anda mengira, MVP akhirnya melakukan pemesinan slot pada petang itu dengan 9 mata, 9 lantunan dan 9 bantuan. Secara teorinya syiling sepatutnya tumpah keluar dari bilik persalinan Denver pada ketika itu, tetapi memandangkan skor akhir, ia mungkin lebih seperti air mata.

Seterusnya

Skor kotak

The Blazers mengalu-alukan Miami Heat ke Pusat Moda pada malam Rabu, dengan maklumat pada 7:00 PM, Pasifik.

We wish to thank the writer of this write-up for this awesome content

Anfernee Simons Meniup Nugget ke Zaman Batu apabila Blazers Menang Lagi


Visit our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/