Apa yang kita tahu tentang Kelvin Joseph Dallas Cowboys dan penembakan di Old East Dallas yang maut

Semasa penyiasat berusaha untuk mencari tahu apa yang berlaku pada malam Cameron Ray, 20, dibunuhmasih banyak persoalan mengenai penglibatan Dallas Cowboys cornerback Kelvin Joseph dalam penembakan Old East Dallas dan sama ada dia akan menghadapi akibat jenayah.

Polis Dallas menemu bual Joseph pada petang Jumaat berkaitan dengan pembunuhan itu. Peguamnya berkata Joseph berada di dalam kenderaan tempat tembakan dilepaskan pada malam itu, tetapi dia bukan penembak.

Inilah yang kami tahu tentang siasatan.

Apakah yang membawa kepada pembunuhan itu?

Kira-kira jam 2 pagi 18 Mac, Cameron Ray maut ditembak di luar OT Tavern di blok 3600 Greenville Avenue.

Ray berada di bandar bersama sekumpulan rakan, dan mereka dilihat dalam rakaman video bergaduh sekitar jam 1:45 pagi dengan kumpulan lain di persimpangan Greenville dan Martel.

Selepas pergaduhan tamat, Ray dan rakan-rakannya berjalan melintasi tempat letak kereta, dan seseorang melepaskan tembakan ke arah mereka dari kenderaan yang lalu, rakaman itu menunjukkan. Detektif Pembunuhan Tonya McDaniel telah berkata bahawa Ray dan rakan-rakannya tidak memulakan gangguan, dan berada di Dallas pada hujung minggu untuk berseronok, KDFW-TV (Saluran 4) melaporkan.

Satu lagi video yang dikeluarkan oleh polis menunjukkan seorang lelaki berhoodie dan rantai leher yang tersendiri berdiri dengan sekumpulan di dalam bar. Orang-orang itu bertanggungjawab untuk memulakan gangguan kemudian, dan penyiasat ingin mengenal pasti mereka, menurut polis.

Siapa Kelvin Joseph, dan bagaimana dia terlibat?

Joseph, 22, adalah penjuru di Dallas Cowboys. Dia merupakan pilihan pusingan kedua dalam draf 2021 berikutan kerjaya kolejnya di LSU dan Kentucky. Dia mempunyai nama samaran rapper, YKDV Bossman Fat, yang mendahului masanya di NFL. YKDV bermaksud “You Know Da Vibe.”

Awal minggu ini, polis Dallas meminta bantuan orang ramai untuk mengenal pasti enam lelaki yang terlibat dalam gangguan dengan kumpulan Ray di luar OT Tavern. Joseph telah dikenal pasti, kerana dia berkongsi ciri-ciri wajah yang serupa dengan lelaki yang memakai rantai yang tersendiri, yang nampaknya mempunyai huruf “YKDV” yang bertatahkan pada pingat.

Peguam Joseph, Barry Sorrels, berkata Joseph berada di dalam kenderaan yang disyaki dari mana tembakan dilepaskan, tetapi bukan penembaknya.

“Kelvin tidak bersenjata dan tidak mencari keganasan,” kata Sorrels. “Dia mendapati dirinya dalam situasi yang meningkat tanpa pengetahuan atau persetujuannya.”

Adakah polis telah membuat tangkapan?

Dua lelaki Louisiana adalah ditempah ke penjara Dallas County awal Sabtu berkaitan dengan tembakan itu.

Tivione English, 21, dan Aries Jones, 28, kedua-duanya dari Baton Rouge, masing-masing menghadapi tuduhan membunuh. Tidak jelas sama ada mereka mempunyai peguam.

Polis Dallas berkata “penyiasatan lanjut oleh detektif” menyebabkan mereka mengenal pasti Inggeris dan Jones sebagai penembak tetapi tidak mengeluarkan maklumat lanjut mengenai kes itu. Lelaki itu menyerahkan diri kepada pihak berkuasa, kata polis.

Polis tidak menyatakan sama ada mereka bercadang untuk menuntut orang lain.

Penjuru belakang rookie Dallas Cowboys Kelvin Joseph (24) mengambil nafas semasa kem mini rookie...

Bolehkah Joseph menghadapi pertuduhan?

Tidak jelas sama ada Joseph mungkin menghadapi pertuduhan. Di bawah undang-undang Texas, dia boleh bersalah secara jenayah walaupun dia bukan penembak.

Undang-undang pihak Texas boleh membawa kepada pertuduhan untuk sesiapa sahaja yang berada di dalam SUV itu pada masa menembak. Ia adalah amalan biasa untuk mengenakan bayaran kepada penumpang dalam penembakan pandu lalu, dan ia boleh digunakan untuk tujuan strategik, seperti perjanjian untuk caj yang lebih rendah sebagai pertukaran untuk keterangan penumpang pada perbicaraan penembak, kata pakar.

Hakikat bahawa polis Dallas meminta bantuan orang ramai mungkin menunjukkan bahawa Joseph pergi berminggu-minggu tanpa menghubungi polis tentang apa yang dia tahu tentang penembakan itu dan mereka yang terlibat.

Pakar berkata bahawa soalan utama berkaitan dengan masa: Berapa lama selepas jenayah itu berlaku, Joseph menghubungi polis? Adakah dia bercakap dengan polis sebelum dia dikenal pasti dalam video atau selepas itu?

Apa yang dikatakan oleh Cowboys?

Pegawai koboi tidak percaya Joseph adalah penembak. The Cowboys secara terbuka menangani siasatan pada hari Jumaat dalam satu kenyataan yang diberikan kepada Berita Pagi Dallas.

“The Dallas Cowboys sedar tentang insiden tragis yang berlaku di Dallas pada 18 Mac. Pertama sekali, hati kami tertuju kepada keluarga dan orang tersayang Encik Ray. Organisasi itu mengetahui kemungkinan hubungan Kelvin Joseph dengan kejadian ini. Kami sedang berhubung dengan penguatkuasa undang-undang Dallas dan telah memaklumkan pejabat NFL. Kami tiada komen lanjut buat masa ini.”

Pegawai koboi telah menggalakkan Joseph bercakap dengan polis tentang apa yang dia tahu, menurut sumber pasukan.

Ini adalah yang terbaru daripada beberapa masalah di luar musim untuk Cowboys. Seorang wanita menyaman pemilik pasukan Jerry Jones, mengatakan dia adalah anak perempuannya. Jones mendakwa dia memeras ugutnya, yang dinafikan oleh peguamnya. Dan penyelesaian berjuta-juta dolar dengan pembimbing sorak pasukan yang berkaitan dengan tuduhan voyeurisme terbongkar, serta tuntutan mahkamah tentang pita video pertemuan seksual yang melibatkan salah seorang anak lelaki Jones.

Dallas Cowboys cornerback Kelvin Joseph (24) meninggalkan padang selepas cedera semasa...

Apa yang sedang dilakukan oleh bandar itu?

Bandar Dallas mengancam tuntutan mahkamah terhadap hartanah di Greenville Avenue berhampiran tempat Ray ditembak, dengan mengatakan bahawa hartanah itu, termasuk OT Tavern dan Bar 3606, telah berulang kali menjadi lokasi jenayah. Penolong peguam bandar berkata bandar itu bersedia untuk memfailkan tuntutan mahkamah jika hartanah itu “gagal meredakan jenayah.”

Pemilik hartanah tidak dapat dihubungi pada hari Jumaat untuk mendapatkan ulasan.

Ahli majlis Paul Ridley juga merancang untuk memfailkan bantahan terhadap Bar 3606 sebelum ia memohon untuk memperbaharui lesen Suruhanjaya Minuman Alkohol Texas musim panas ini, menurut pejabatnya. Ridley menggesa bandar itu mengambil tindakan undang-undang terhadap dua bar tersebut.

Penulis kakitangan Krista M. Torralva menyumbang kepada laporan ini.

We wish to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Apa yang kita tahu tentang Kelvin Joseph Dallas Cowboys dan penembakan di Old East Dallas yang maut


Our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/