Apabila spekulasi Masters Tiger Woods semakin meningkat, pakar bedah mengambil kira peluang legenda golf

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Spekulasi sama ada Tiger Woods akan bermain di Sarjana minggu depan di Augusta, Georgia, meningkat apabila pesawatnya dikesan di lapangan terbang tempatan dan dia dilaporkan mengambil bahagian dalam pusingan latihan 18 lubang.

Walaupun Woods telah dilihat di padang golf beberapa kali — malah mengambil bahagian di Kejohanan PNC pada bulan Disember — dia masih belum bertanding dalam acara tahun ini dan telah berkata dia tidak akan bertanding dalam Jelajah PGA sepenuh masa seperti yang pernah dia lakukan. .

Woods mengalami masalah belakang sejak sedekad lalu dan patah kaki dalam kemalangan kereta Februari 2021 di Los Angeles. Pakar bedah ortopedik yang diperakui oleh lembaga Dr. Rahul Shah memberitahu Fox News Digital dalam temu bual baru-baru ini, sejarah kecederaan Woods “sudah tentu membuka mata” tetapi setiap kecederaan dan proses pemulihan adalah berbeza.

KLIK DI SINI UNTUK LEBIH LANJUT LIPUTAN SUKAN DI FOXNEWS.COM

Penerima Tiger Woods berucap semasa Induksi Dewan Kemasyhuran Golf Dunia 2022 di PGA Tour Global Home 9 Mac 2022, di Pantai Ponte Vedra, Fla.
(Imej Sam Greenwood/Getty)

“Sebenarnya anda perlu mengambil setiap kecederaan satu langkah pada satu masa. Jika anda mencatatkan kecederaannya, anda bermula dengan beberapa lebam dan lebam semasa membesar dan kemudian dia mengalami kecederaan yang ketara di belakangnya di mana dia meletupkan salah satu daripadanya. cakeranya,” kata Shah, yang pakar dalam keadaan tulang belakang yang kompleks dan pembedahan invasif minimum.

“Itu memberi masalah kepadanya, dan dia terpaksa mencukurnya. Kemudian ia berlaku lagi, jadi mereka melakukan pencukuran lagi. Tetapi ia tidak mencukupi, jadi kemudian mereka terpaksa melakukan pembedahan untuk mendapatkan semua kawasan di mana cakera itu tidak berfungsi dengan baik untuk pada dasarnya menyatukannya.

TIGER WOODS 2022 MASTERS SPEKULASI SEMAKIN GOLLF TIBA DI AUGUSTA NATIONAL: LAPORAN

“Dia pulih daripada itu dan semua ini, sudah tentu, adalah penyelamat untuk mencuba dan mendapatkannya di sayapnya. Apa yang sebenarnya dibincangkan ini ialah jumlah landasan sebelumnya yang dia ada, jumlah keupayaan yang dia ada kerana semua ini (kecederaan). ) pada dasarnya mengecilkan kemahirannya.

Hos kejohanan Tiger Woods bercakap selepas Jemputan Genesis 20 Feb. 2022, di Riviera Country Club di Pacific Palisades, Calif.

Hos kejohanan Tiger Woods bercakap selepas Jemputan Genesis 20 Feb. 2022, di Riviera Country Club di Pacific Palisades, Calif.
(Brian Rothmuller/Icon Sportswire melalui Getty Images)

“Kemudian dia mengalami kemalangan (kereta) yang malang ini dan apa yang saya boleh beritahu daripada apa yang dibocorkan kepada media, nampaknya ia akan mengambil masa beberapa lama sebelum dia kembali, dan dia telah pulih dengan ketara lebih cepat daripada yang dijangkakan. “

Shah berkata jelas Woods sudah kembali dalam pemikiran untuk memberi tumpuan kepada pemulihannya dan kembali ke kursus. Dia berkata bermain dalam pertandingan yang lebih kecil boleh membantunya meningkatkan prestasi untuk kejohanan yang lebih besar.

“Selain itu, dia telah membuat beberapa kemajuan yang ketara berkaitan dengan bermain permainan kecil,” kata Shah. “Tiada apa-apa seperti membuat kemajuan dalam arena yang lebih kecil hanya untuk memastikan anda akan dapat membuat kemajuan dalam arena yang lebih besar. Dia baru-baru ini mempunyai permainan golf bapa-anak, dan dia melakukannya dengan baik.

“Saya fikir, secara keseluruhan, perkara akan menjadi lebih sukar, tetapi dia jelas mempunyai set kemahiran dan apa yang diperlukan dan ingatan mental (dan) ingatan otot yang dia tanam untuk sekurang-kurangnya dapat memberinya keupayaan untuk membuat kemajuan. dalam beberapa kejohanan ini yang akan datang.”

Kejohanan Jelajah PGA terakhir Woods ialah Masters pada November 2020, yang telah ditolak kerana pandemik COVID-19. Dia tidak bermain pertandingan Jelajah PGA sejak itu. Dan walaupun sentiasa ada risiko kecederaan, langkah kecil yang dia lakukan untuk kembali ke rentak yang akan membantunya.

TIGER WOODS UNTUK ‘MENGHASILKAN SETIAP USAHA’ UNTUK BERMAIN DI KEJOHANAN GOLF MASTERS 2022

“Saya rasa kemungkinan dia mengalami kecederaan lebih tinggi. Adakah ia malapetaka? Jawapannya tidak,” kata Shah. “Dan sebabnya adalah kerana dia pada asasnya melalui beberapa tempat yang lebih kecil dan telah membuat kemajuan dan telah dapat bertahan. Itu memberitahu anda dia mempunyai stamina dan keupayaan untuk membuat kemajuan.

“Persoalan sebenar ialah adakah dia dapat memukul bola dengan cara yang dia mampu sebelum ini untuk sampai ke tempat yang sepatutnya. Dan saya fikir itu mungkin bukan perbandingan atau titik permulaan yang sempurna. Saya fikir apa yang kita lakukan yang perlu dilakukan ialah melihat bagaimana dia membuat kemajuan dan menggunakan permainan semasanya sebagai garis dasar baharunya.”

Tiger Woods tersenyum di lubang ke-12 semasa pusingan akhir Kejohanan PNC di Kelab Golf Ritz Carlton Grande Lakes 19 Dis 2021, di Orlando, Fla.

Tiger Woods tersenyum di lubang ke-12 semasa pusingan akhir Kejohanan PNC di Kelab Golf Ritz Carlton Grande Lakes 19 Dis 2021, di Orlando, Fla.
(Imej Sam Greenwood/Getty)

Shah, bekas doktor pasukan untuk Orlando Magic dan rakan kongsi dengan Premier Orthopedic Associates di New Jersey, menyatakan keyakinan Woods akan dapat bermain penuh empat pusingan.

“Saya fikir ada kemungkinan besar dia akan melakukannya, terutamanya kerana dia telah berlatih untuk itu. Kami tidak nampak latihan yang dia lakukan di belakang tabir. Jadi, saya fikir ada peluang yang sangat munasabah,” kata Shah. “Saya akan mengatakannya lebih baik daripada mengatakan 80% dia boleh membuat semua empat hari.”

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Pusingan pertama Masters bermula 7 April dan berlangsung hingga 10 April. Hideki Matsuyama ialah juara bertahan. Dia menewaskan Will Zalatoris dengan satu pukulan pada 2021.

We would like to give thanks to the author of this article for this awesome material

Apabila spekulasi Masters Tiger Woods semakin meningkat, pakar bedah mengambil kira peluang legenda golf


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/