Arch Manning komited kepada Texas: quarterback lima bintang, prospek keseluruhan No. 1 menamatkan pengambilan angin puyuh

Arch Manningpemain ranking No. 1 dalam Kelas 247Sukan 2023, membuat gelombang besar Khamis dengan menamatkan pengambilannya dan mengumumkan komitmennya untuk Texas habis Alabama dan Georgia. Manning, anak saudara kepada quarterback legenda Peyton dan Eli Manning serta cucu kepada College Football Hall of Famer Archie Manning, telah menjadi prospek perekrutan yang paling dicari sejak zaman Trevor Lawrence dan Justin Fields.

“Komited kepada Universiti Texas. #HookEm,” Arch Manning mengumumkan dalam tweet.

Pemanggil isyarat 6 kaki 4, 215 paun dari Sekolah Tinggi Isidore Newman di New Orleans, Manning telah melontar sejauh 6,307 ela, 81 touchdown dan telah bergegas untuk 19 lagi markah dalam tiga musim.

Dia adalah salah satu daripada tujuh prospek dan tiga quarterback yang pernah menerima penarafan 1.0000 yang sempurna dalam Komposit 247Sports, menyertai sepasang lagi pemanggil isyarat Texas di Vince Young dan Quinn Ewers.

Manning bukan sahaja mempunyai “semua alat fizikal yang diingini pada kedudukan quarterback,” menurut penganalisis rekrut negara 247Sports Cooper Petanga, tetapi dia juga memaparkan “intuisi dan kesedaran yang luar biasa, menunjukkan keupayaan untuk memerintah dan mengemudi permainan pada tahap yang sangat tinggi. “

pemerolehan Manning meneruskan trend pengambilan yang hangat untuk jurulatih Texas, Steve Sarkisian, yang jelas menjadikan Longhorns destinasi untuk rekrut berprofil tinggi. Sark baru-baru ini telah bergelut di Ewers, bekas quarterback Negeri Ohio dan bekas rekrut lima bintang, bekas pemain ketat Alabama Jahleel Billingsley dan beberapa bintang lain ke Austin, Texas, ketika dia berusaha untuk menambah senarai yang telah habis.

Dengan Ewers di kampus dan empat bintang Maalik Murphy, pemanggil isyarat No. 12 dalam Kelas 2022, sudah berada di bilik quarterback, saingan penting untuk gig permulaan pada 2023 akan menanti tidak kira betapa berjayanya Ewers musim ini , pertamanya bersama Longhorns.

Bekerja di bawah jurulatih Alabama Nick Saban pada 2019 dan 2020, Sarkisian melihat secara langsung bagaimana memperoleh bakat terunggul, dan mempunyai bakat itu bersaing dengan seramai mungkin pemain peringkat atasan dalam amalan. Menyusun quarterback — dan semua pemain berprofil tinggi — di atas satu sama lain mewujudkan budaya persaingan yang diperlukan oleh pasukan berkaliber kejuaraan.

Walaupun Manning melepaskan peluang untuk bermain untuk kuasa SEC yang mapan di Alabama dan Georgia, dia akan berakhir bermain dalam liga apabila Texas (dan Oklahoma) melengkapkan peralihan mereka daripada 12 Besar menjelang musim 2025 apabila Manning akan memasuki pertandingan ketiganya. tahun.

Keluarga Manning memainkan rekrutmen Arch dekat dengan jaket itu, memilih kata-kata mereka dengan berhati-hati di khalayak ramai sambil menegaskan bahawa keputusan itu milik Arch sahaja. Pada akhirnya, Arch nampaknya memilih Texas berbanding Georgia selepas Alabama mengukuhkan pelan kontingensi dengan komitmen Eli Holstein, seorang lagi quarterback mewah 2023, bulan lepas.

Namun, Manning meneruskan lawatan rasmi ke ketiga-tiga sekolah pada bulan Jun dengan singgahnya di Texas pada hujung minggu lalu. Sebagai penutup yang kukuh dengan Manning, Longhorns juga mengambil komitmen pada hari Ahad daripada rakan sepasukan sekolah menengahnya, Will Randle yang bertaraf tiga bintang.

Sebagai pengarah 247Sukan merekrut Steve Wiltfong ditunjuk di Ibu Pejabat Sukan CBS berikutan lawatan Manning di Texas, Longhorns tidak merekrut quarterback lain dalam Kelas 2023. “Steve Sarkisian dan syarikat telah menyertai Arch Manning sejak awal,” kata Wiltfong.

Komitmen kepada Manning itu membuahkan hasil yang besar dengan Manning berikrar untuk program yang ingin kembali kepada kejayaannya dahulu. The Longhorns telah mencapai 10 kemenangan hanya sekali dalam 12 musim yang lalu sejak kemuncak jawatan Mack Brown pada dekad pertama 2000-an.

Tetapi dengan kemudahan terkemuka, sokongan penggalak yang kuat dan sejarah yang kukuh, Texas mempunyai semua sumber yang diperlukan untuk bersaing merebut gelaran kebangsaan. Kini, mereka juga mempunyai quarterback yang berpotensi generasi yang boleh membawa program selangkah lebih dekat untuk benar-benar “kembali” dengan cara yang begitu ramai peminat Texas ingin alami.

We would like to say thanks to the author of this article for this amazing material

Arch Manning komited kepada Texas: quarterback lima bintang, prospek keseluruhan No. 1 menamatkan pengambilan angin puyuh


Explore our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/