AS mendahului 4-1 selepas berempat Piala Prez

CHARLOTTE, NC — Ideanya adalah untuk dua pasukan Amerika yang paling dipercayai untuk menetapkan nada Khamis dalam Piala Presiden, dan keputusannya boleh diramalkan.

Xander Schauffele dan Patrick Cantlay dibuat kerja pendek Adam Scott dan Hideki Matsuyama dalam perlawanan pembukaan. Mereka tidak membuat bogey dalam kemenangan 6-dan-5, meningkatkan rekod mereka kepada 5-0 dalam berempat di Piala Presiden dan Piala Ryder.

Jordan Spieth dan Justin Thomaskawan baik sejak mereka berumur 14 tahun, mempunyai pukulan kopling untuk menebus kesilapan mereka dan menahan diri Sungjae Im dan Corey Conners2 dan 1.

Satu lagi pasukan Amerika yang kuat dari atas ke bawah bermain pada tahap tinggi pada hari yang panas di Quail Hollow dan melangkah keluar dengan mendahului 4-1 selepas sesi pertama.

“Saya memberitahu pemain malam tadi kami perlu menetapkan nada — kami dan JT dan perlawanan Jordan — dan kami melakukannya,” kata Schauffele. “Memainkan format ini pada hari seperti hari ini dan tidak membuat apa-apa bogey, itulah yang kami perlukan.”

Pasukan Antarabangsa, yang sudah menjadi underdog dalam perlawanan ini, lebih terluka daripada Amerika oleh pemain yang meninggalkan Jelajah PGA untuk LIV Golf yang dibiayai oleh Saudi, termasuk Cameron Smith dan Joaquin Niemann.

Semua yang menghalang pihak Antarabangsa daripada ditutup adalah Si Woo Kim dan Cameron Davis. Mereka ketinggalan 2 dengan empat lubang untuk menentang juara Masters Scottie Scheffler dan Sam Burns apabila mereka mengambil alih kesilapan Amerika dan mencakar kemenangan 2-up.

Dua daripada lapan pemain baru untuk pasukan Antarabangsa, Taylor Pendrith dan Mito Pereira, hampir meraih satu lagi mata. Mereka semua hampir ke lubang penutup par-4 yang sukar apabila Pereira melakukan pukulan tee liar, Pendrith hanya dapat menguruskan bunker kanan dan mereka membuat bogey. Tony Finau dan Max Homa pergi dengan kemenangan 1-up dan satu mata.

“Kami melakukan apa yang kami sepatutnya lakukan,” kata Finau.

Titik AS yang lain datang dari Collin Morikawa dan Cameron Youngpendatang baru Jelajah PGA tahun ini, yang menyelami persekitaran sebelum rumah penuh di Quail Hollow dan menghasilkan detik kemenangannya sendiri.

Mereka berada dalam perlawanan yang sengit dengan menentang pemain berusia 20 tahun Tom Kim dan KH Lee, semua segi empat sama dengan enam lubang untuk dimainkan. Pada masa itu, tiga perlawanan terakhir mungkin berlaku sama ada. Semudah Cantlay dan Schauffele melihatnya pada perlawanan pembukaan, ia hanya satu mata.

Amerika kembali mendahului apabila Morikawa memasukkan baji ke dalam 2 kaki untuk birdie di lubang ke-14 yang di bawah angin. Pendahuluan kekal 1 di atas dan kelihatan menuju ke arah ke-18 apabila Young melakukan pukulan birdie setinggi 25 kaki pada minit ke-17 untuk menamatkan perlawanan.

“Saat itu ada semua yang saya boleh minta,” kata Young. “Jelas sekali, ia adalah hari pertama, tetapi setiap mata yang kami perolehi adalah penting. Dan itu adalah perasaan yang saya tunggu-tunggu untuk dimiliki sejak sekian lama.”

Cantlay dan Schauffele pertama kali menyertai penerbangan panjang ke Australia untuk Piala Presiden pada 2019, perlawanan pasukan pertama untuk kedua-duanya. Mereka telah menjadi kawan pantas di luar padang dan menjadi pasukan yang sukar untuk ditewaskan di dalam tali.

Mereka mendapat banyak bantuan daripada Scott dan Matsuyama — dua pemain paling berpengalaman dalam pasukan Antarabangsa — yang terlepas banyak putt yang boleh menang atau membuat separuh lubang di sepanjang jalan. Matsuyama terlepas dari 4 kaki di lubang ketiga, dan Amerika mendahului dan berlari bersamanya.

Mereka memenangi tiga lubang lurus melalui par-5 ketujuh untuk membina pendahuluan 4-up, dan mereka memenangi tiga lubang terakhir dengan par.

Thomas, yang memenangi Kejohanan PGA di Quail Hollow pada 2017, mengalami hari yang sukar. Dia membuat pukulan 9-besi dengan teruk pada par-3 keempat sehingga ia ketinggalan 40 ela daripada hijau. Dia terkena shank dari bunker pada par-5 ke-16. Dia dan Spieth tidak kehilangan mana-mana lubang.

Perlawanan bertukar pada hari ke-15 — biasanya ke-18 di Quail Hollow untuk kejohanan stroke-play — apabila pemanduan Spieth mendarat di sebelah kiri anak sungai, Thomas berjaya sampai ke belakang hijau, dan Spieth berlari menuruni bukit. meletakkan kira-kira 25 kaki di tepi lubang.

Conners dan Im berada dalam kedudukan untuk memenangi lubang, 7 kaki jauhnya untuk par, dan menyamakan kedudukan. Thomas melakukan pukulan par, Conners tersasar dan Amerika 2 di atas dan menuju satu lagi mata.

“Anda menang apabila anda mengambil pasangan anda, dan dia melakukannya,” kata Spieth. “Pertukaran yang kami ada pada 15 adalah tidak benar di sana. Melihat ke arah genap dan sebaliknya kami meninggalkan 2 hijau itu. Ia adalah perbezaan dalam perlawanan.”

Seterusnya ialah lima perlawanan pada hari Jumaat dalam empat bola, dan setiap mata mendekatkan Amerika kepada kemenangan kesembilan berturut-turut dalam perlawanan berat sebelah ini. Mereka tidak pernah tewas di tanah air sejak Piala Presiden bermula pada 1994.

Dengan permulaan yang begitu dominan, Amerika hanya memerlukan 11 mata daripada baki 25 perlawanan untuk mengekalkan piala.

We wish to give thanks to the author of this short article for this awesome web content

AS mendahului 4-1 selepas berempat Piala Prez


You can find our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/