Astros melontarkan gabungan pertama tanpa pemukul Siri Dunia — selepas ibu bapa pemula meramalkannya | CNNCNN

Ibu bapa Cristian Javier mempunyai tanggapan bahawa dia akan menyampaikan sesuatu yang istimewa dalam Permainan 4 Siri Dunia. Dan pemula Houston Astros, dengan tiga rakan pelemparnya, akan membuktikan mereka betul.

Astros pada hari Rabu menghasilkan gabungan tanpa pemukul pertama dalam sejarah Siri Dunia – dan keseluruhan tanpa pemukul Fall Classic yang kedua – ketika Javier dan bullpen Houston menewaskan tuan rumah Philadelphia Phillies 5-0 untuk mengikat best-of-seven siri pada 2-2 dan mendapatkan tempat mereka dalam pengetahuan besbol.

Javier melambung enam inning bola tanpa pukulan semasa bermula untuk Astros, melakukan pukulan sembilan dan berjalan dua di atas 97 padang sebelum lega.

Bryan Abreu dan Rafael Montero kemudian masing-masing melakukan inning yang sempurna sebelum Ryan Pressly menutup Phillies di tempat kesembilan, meninggalkan tuan rumah tanpa sebarang pukulan di Citizens Bank Park di Philadelphia.

Selepas keluar terakhir, Javier berlari dari ruang rehatnya untuk memeluk Pressly di atas bukit, dikelilingi oleh rakan sepasukan mereka yang meraikannya. Dalam temu bual di padang, dia ditanya bila dia tahu malam itu istimewa.

“Ianya kelakar. Ibu bapa saya memberitahu saya hari ini saya akan melemparkan no-hitter, dan terima kasih kepada Tuhan, saya dapat mencapainya,” Javier memberitahu Fox Sports, melalui penterjemah.

Javier, yang berasal dari Republik Dominican, kemudian memberitahu wartawan bahawa bapanya tiba sehari lebih awal di AS untuk melihatnya bertanding.

Javier meninggalkan permainan dengan mendahului 5-0, dengan Astros menjaringkan semua larian mereka pada larian kelima. Pengurus Houston, Dusty Baker berkata selepas perlawanan dia memikirkan Javier dan melindungi kesihatannya apabila memutuskan untuk menariknya selepas keenam, mencatatkan bilangan padang Javier yang semakin meningkat dan kekuatan bullpen Astros.

“Ia sentiasa sukar untuk mengeluarkan seorang lelaki, tetapi anda perlu menimbang siapa yang tidak memukul dan sejarah berbanding cubaan untuk memenangi permainan ini dan kembali kepada 2-2 dalam Siri Dunia,” kata Baker.

Satu-satunya no-hitter sebelum ini dalam 118 tahun Sejarah Siri Dunia datang dari seorang tukang kendi, Don Larsen, yang melontar permainan yang sempurna dalam Siri Dunia 1956.

Astros kini memegang anugerah membaling tanpa pemukul gabungan pertama bukan sahaja dalam Siri Dunia tetapi dalam sejarah pasca musim, menurut Major League Baseball. Di luar pencapaian Astros dan Larsen, satu-satunya pemain lain yang tidak memukul dalam postseason telah dilambungkan oleh Roy Halladay untuk Phillies dalam Siri Bahagian Liga Kebangsaan 2010.

Pengurus Philadelphia, Rob Thomson menyatakan Phillies tidak mempunyai pemukul yang dilemparkan terhadap mereka oleh New York Mets awal tahun inikemudian menang keesokan harinya.

“Mereka ini, mereka mempunyai ingatan yang singkat. Mereka akan pulang malam ini. Mereka akan tidur dan kembali ke sini esok dan bersiap serta bertanding seperti biasa,” kata Thomson.

Ini adalah no-hitter kedua Houston musim ini. Pada 25 Jun, Javier, Hector Neris dan Pressly bergabung untuk satu menentang Yankees.

Penangkap Astros yang memanggil padang pasukannya pada hari Rabu, Christian Vazquez, juga berlari untuk memeluk Pressly selepas perlawanan. Jurulatih pitching Houston, Joshua Miller, memuji Vazquez atas peranannya.

“Dia memanggil setiap padang, dia melihat pergerakan, dia melihat reaksi pemukul,” kata Miller, menurut MLB.com. “Ia sangat besar, mengetahui apa yang perlu dipanggil dan bila mungkin mengosongkan rancangan permainan umum dalam situasi tertentu.”

Vazquez berkata dia tidak terfikir untuk melengkapkan hari Rabu tanpa pemukul sehingga “mungkin inning terakhir” kerana barisan Phillies yang kuat, yang merosot ke arah kemenangan Permainan 3 Selasa.

“Kami belum menyelesaikan tugas itu, tetapi ini sangat, sangat istimewa untuk kami. Dan apabila kita menjadi tua, kita akan ingat ini,” kata Vazquez.

We would like to say thanks to the writer of this article for this awesome content

Astros melontarkan gabungan pertama tanpa pemukul Siri Dunia — selepas ibu bapa pemula meramalkannya | CNN


Discover our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/