Australia, England berpecah mata selepas kawasan luar yang lembap menyebabkan pengabaian MCG

Australia lwn England – perlawanan terbengkalai

Australia dan England masing-masing meraih satu mata daripada perlawanan Kumpulan 1 mereka di Piala Dunia T20 selepas padang yang basah dan tidak selamat menyebabkan perlawanan mereka terbengkalai di MCG. Kedua-dua pasukan kini mempunyai tiga mata, selepas masing-masing menang dan kalah dalam dua perlawanan pembukaan mereka.

Akibatnya, perlawanan hari Jumaat antara kedua-dua pesaing lama ini telah dianggap sebagai pertemuan “kalah keluar”. Malangnya, berikutan hujan sepanjang hari dan hujan sekejap-sekejap pada waktu petang, pengadil akhirnya memutuskan untuk menghentikannya pada jam 8.49 malam waktu tempatan. Walaupun jauh sebelum masa tamat, dengan kemungkinan perlawanan lima perlawanan dengan syarat permainan telah dijalankan pada pukul 10.04 malam, tidak ada kemungkinan tanah akan kering tepat pada masanya memandangkan keadaan petang yang sejuk, terutamanya larian pemain boling. yang menjadi punca kebimbangan tertentu.

Hujan lebat sejak beberapa hari lepas di Melbourne bermakna kedua-dua pihak datang pada hari Jumaat dengan mengetahui hujan akan memainkan peranan. Perlawanan pertama hari itu, antara Afghanistan dan Ireland, juga terbengkalai tanpa lambungan syiling, jadi tidak hairanlah perlawanan ini berjalan dengan cara yang sama.

“Padang luar telah basah kuyup sejak beberapa minggu lalu, sebasah yang pernah saya lihat,” kata Aaron Finch, kapten Australia. “Larian-up dan di sekeliling bulatan itu sangat, sangat basah. Ini mengenai keselamatan pemain. Kami melihat salah seorang rakyat Zimbabwe turun pada hari yang lain (Richard Ngarava). Jika anda cuba lari ke sana, ia akan menjadi isu sebenar.”

Pemeriksaan pada jam 7.30 malam waktu tempatan – 30 minit selepas permulaan yang dijadualkan – datang dan pergi, dengan semua kecuali penutup merentasi dataran di tempatnya sambil awan tertahan seketika. Walau bagaimanapun, air permukaan kekal menjadi kebimbangan dengan sistem perparitan dan super-sopper bekerja lebih masa.

Pemeriksaan pada 8.15 malam kemudian memberi laluan kepada satu pada 8.50 malam. Tetapi sebelum yang terakhir itu berlaku, satu lagi pancuran mandian mendorong pengadil untuk membatalkan perlawanan, menghantar 30,000 penyokong yang berani melawan unsur-unsur itu dalam perjalanan mereka.

“Semua orang berada di sini untuk bermain, semua orang bersedia untuk pergi,” tambah Finch. “Dan terdapat peratusan keluar mengundi yang hebat. Ia mengecewakan untuk tidak menaikinya tetapi hanya jumlah hujan yang dialami Melbourne dan pantai timur Australia sejak beberapa minggu lalu sangat mengagumkan.”

Finch juga mengesahkan itu Matthew Wade, yang disahkan positif Covid-19 dan terpaksa bersiap sedia di bilik persalinan berasingan, sepatutnya membuat permainan XI telah berlangsung. “Dia mempunyai beberapa simptom semalam tetapi hari ini dia hanya mengalami sakit kepala. Tetapi dia baik untuk pergi.”

Seperti yang diketahui, England naik ke kedudukan kedua dalam kedudukan Kumpulan 1 berdasarkan kadar larian bersih +0.239 mereka, di hadapan Ireland (yang menewaskan mereka pada hari Rabu) dan Australia, yang kedua-duanya juga mempunyai tiga mata.

Walau bagaimanapun, mereka juga mempunyai saingan paling sukar dalam pasukan yang kini boleh menamatkan saingan dengan tujuh mata, dengan New Zealand akan datang di Brisbane pada hari Selasa (di mana hujan selanjutnya diramalkan) diikuti oleh Sri Lanka pada hari Sabtu berikutnya. Walaupun dua kemenangan mungkin mencukupi untuk melonjakkan England ke separuh akhir, Australia mempunyai pertandingan menentang Ireland dan Afghanistan yang akan datang di mana mereka masih boleh meningkatkan kadar larian bersih -1.555 mereka.

New Zealand pula mampu tewas kepada England dan masih layak, jika mampu menewaskan Sri Lanka dan Ireland dalam dua lagi perlawanan mereka. Ireland sendiri dan Afghanistan masih kukuh dalam saingan untuk kalah mati juga, dengan satu mata memisahkan kesemua enam pasukan.

Vithushan Ehantharajah ialah editor bersekutu di ESPNcricinfo

We wish to say thanks to the author of this short article for this incredible material

Australia, England berpecah mata selepas kawasan luar yang lembap menyebabkan pengabaian MCG


Explore our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/