Bagaimana Mike Trout terlibat dalam pertarungan bola sepak fantasi antara Tommy Pham dan Joc Pederson

BOSTON – Sebagai Tommy Pham berjalan ke arah ruang rehat pada akhir latihan memukul Selasa, yang Merah outfielder menandatangani autograf untuk beberapa peminat di barisan kiri di Fenway Park. Apabila dia selesai, dia terus menuju ke ruang istirahat. Di sana, seorang peminat menjerit “Joc layak mendapatnya!”

Pham berhenti dan menandatangani autograf untuk peminat.

Beberapa hari selepas tamparan Pham terhadap pemain luar Giants Joc Pederson berhubung pertikaian bola sepak fantasi, kejadian itu – di mana veteran sembilan tahun itu menerima penggantungan tiga perlawanan dan denda yang tidak didedahkan — masih di atas fikiran, kini malah menarik pemain terbaik dalam besbol ke dalam kontroversi.

Setakat ini, Pederson dan Pham telah berkongsi versi cerita mereka, dan tidak benar-benar bercanggah antara satu sama lain mengenai fakta asas; ia adalah tafsiran peraturan liga dan sejauh mana rasa tidak hormat yang ditunjukkan oleh Pederson terhadap Pham yang nampaknya menjadi perbalahan. Namun, Pham merasakan bahawa pihaknya mengenai pertikaian itu belum disiarkan sepenuhnya.

“Joc memberikan separuh cerita, saya tidak suka itu,” kata Pham sejurus sebelum perlawanan Selasa The Reds di Fenway Park.

Tetapi Pham menambah bahawa tidak kira bagaimana keadaan telah berlaku, pesuruhjaya liga fantasi boleh menghentikan segala-galanya, awal-awal lagi, mengalihkan sebahagian daripada kesalahan kepada pesuruhjaya yang dinamakan terbesar dalam semua sukan, fantasi atau sebaliknya: Mike Trout.

“Ikan trout melakukan kerja yang teruk, kawan,” kata Pham, dengan sedikit senyuman. “Ikan trout ialah pesuruhjaya yang paling teruk dalam sukan fantasi. Kerana dia membiarkan banyak perkara berlaku dan dia boleh menyelesaikan semuanya.”

Pham kelihatan agak bersimpati dengan Trout, bagaimanapun, menyedari sekurang-kurangnya dia tidak mahu pekerjaan itu pada mulanya.

“Tiada siapa yang mahu menjadi pesuruhjaya, saya tidak mahu menjadi pesuruhjaya. Saya ada benda lain nak buat. Dia tidak mahu melakukannya; kita letak pada dia. Ia adalah salah kami juga, kerana kami melantiknya sebagai pesuruhjaya,” kata Pham.

Trout enggan mengulas mengenai menjadi pesuruhjaya liga kepada The Athletic Petang Selasa, sebelum kenyataan Pham tentang peranannya.

Sebahagian daripada sebab insiden itu bergema pada hujung minggu walaupun jangka masa perbincangan awam yang sering singkat adalah hujah yang sangat mendalam yang dikemukakan oleh Pederson dalam mempertahankan pergerakannya dan menggunakan senarai kecederaan liga. Menurut Pederson, Pham menuduh Pederson menipu kerana dia “menyembunyikan pemain di bangku simpanan saya.” Pederson berkata dia melihat peraturan yang digunakan liga dan percaya dia betul, dan Pham melakukan perkara yang sama dengan seorang pemain dalam pasukannya sendiri, 49ers membelakangi Jeff Wilson Jr. Percanggahan pendapat berlaku pada teks kumpulan untuk liga , yang, kata sumber, termasuk MLB pemain daripada beberapa pasukan termasuk Manny Machado, Eric Hosmer dan Mike Moustakasdan mempunyai pembelian awal sebanyak $10,000.

Pham juga berkata bahawa Pederson berkata beberapa “tidak sopan” tentang bekas pasukannya, the Padres, dalam mesej teks. Selepas perlawanan terakhir siri Giants-Reds, Pederson menunjukkan kepada wartawan GIF yang dihantarnya ke rangkaian teks liga yang mengejek bekas pasukan Pham, Padres.

Pham berkata pada hari Selasa bahawa sebenarnya, Pederson telah menghantar “Beberapa. Terdapat lebih daripada satu, dan saya mendapat tangkapan skrin untuk membuktikannya. Dia menghantar lebih daripada beberapa teks atau jenaka yang ditujukan kepada saya atau Padres. Itu hanya satu. Ada empat atau lima.” Pham berkata beberapa ahli liga fantasi menghubunginya sebagai sokongan: “Mereka tahu apa yang berlaku,” katanya.

Dia juga berpegang pada tafsirannya tentang peraturan IR liga.

“Kami mempunyai peraturan untuk IR, anda tahu?” Pham berkata. “Saya tahu peraturan aplikasi ESPN, kami mempunyai peraturan individu kami sendiri.”

Selain jenaka yang tidak dihayati oleh Pham, dia juga menyatakan bahawa wang terbabit adalah isu utama. Bukan sahaja terdapat pembelian awal $10,000, tetapi penyudah tempat terakhir dalam liga 12 pasukan terpaksa membayar $10,000 lagi. Pham terkeluar daripada liga pada pertengahan musim, menyatakan dia berada di tempat kedua apabila dia meninggalkan liga.

“Saya melihatnya seperti dia mempermainkan wang saya bersama-sama dengan rasa tidak hormat,” kata Pham pagi Sabtu selepas penggantungan tiga perlawanannya diumumkan.

Seorang bekas rakan sepasukan berkata Pham, warga Las Vegas, serius dengan bola sepak fantasinya. Dia juga tidak menghargai cara Pederson bertindak dalam liga.

“Tommy bercakap mengenainya sehingga saya fikir Joc adalah rakan sepasukan,” seloroh pemain itu, yang berkata dia seronok mempunyai Pham sebagai rakan sepasukan.

Pada satu ketika tahun lepas, Pham menulis dalam rantaian teks bahawa pada kali berikutnya dia melihat Pederson dia akan memberinya “tamparan germo.”

Pham menepati kata-katanya. Di padang kiri di Great American Ball Park semasa latihan pukulan Reds Jumaat, dia menghampiri Pederson yang tidak bersepatu.

“Saya berkata, ‘Saya tidak melupakan perkara itu,'” kata Pham. “Dan saya menghampirinya dan menamparnya.”

Pemain kehabisan tempat duduk dan bullpen serta-merta. Satu kendi Giants terpaksa dihalang. Pham, yang mencabar Padres Luke Voit untuk bergaduh pada awal musim ini selepas Voit memberi The Reds gegaran, bersedia untuk menentang sesiapa sahaja yang ingin berlawan.

Major League Baseball menghubungi The Reds dengan segera, kata sumber. The Giants juga segera berhubung dengan pejabat liga.

San Francisco meminta The Reds menarik Pham daripada barisan pemain. The Reds pada mulanya tidak bersetuju, menimbulkan kemarahan pegawai Giants dan mereka yang berada di pejabat Besbol Liga Utama, menurut pelbagai sumber.

Jika Pham diketepikan pada hari Jumaat, The Reds mahu perlawanan itu dikira sebagai sebahagian daripada penggantungan akhirnya. Major League Baseball tidak menawarkannya pada mulanya, mengarahkan The Reds menarik Pham daripada barisan tanpa jaminan.

Permainan ini pada asalnya dijadualkan bermula pada jam 6:40 petang, tetapi ditangguhkan lebih daripada dua jam akibat hujan. Kira-kira setengah jam sebelum perlawanan akhirnya dimulakan, berikutan panggilan daripada Persatuan Pemain Besbol Liga Utama kepada Pham, pemain luar The Reds bersetuju untuk tidak bermain malam itu. Dia akhirnya digantung tiga perlawanan, dengan perlawanan Jumaat termasuk dalam jumlah keseluruhan.

The Giants tidak menyedari bahawa Pham telah tunduk sehingga kira-kira 10 minit sebelum permainan bermula. Setiap pengurus pada mulanya menghantar jurulatih untuk melakukan pertukaran kad barisan, tetapi pengadil plat rumah Hunter Wendelstedt meminta kedua-dua pengurus untuk datang dan bertukar kad. Anehnya, semasa pertukaran itulah pengurus The Reds David Bell, menyedari Giants tidak meletakkan pelega tangan kidal. Jake McGee pada kad, menjadikannya tidak layak untuk bermain dalam permainan; McGee telah diaktifkan daripada Senarai Cedera sebelum perlawanan. Apabila Giants memanggil McGee masuk untuk melontarkan pemain kelapan, Bell menunjukkan ketidakhadiran McGee daripada kad barisan yang ditukar sebelum perlawanan, yang memerlukan Giants memanggil masuk José Álvarez sebaliknya dengan The Reds mendahului 3-1. Álvarez melepaskan dua larian, dan The Reds menang 5-1.

Keesokan harinya, penggantungan Pham diumumkan dan Pham bercakap kepada media tentang apa yang berlaku.

“Semalam, saya tampar Joc,” kata Pham dalam nada biasa. “Dia melakukan sesuatu yang saya tidak terima. Jadi saya terpaksa menanganinya.”

Pham bercakap selama beberapa minit pagi itu, menjelaskan isunya dengan Pederson, bercakap tentang liga bola sepak fantasi dan menyatakan penghargaannya atas sokongan pasukan.

Selepas memegang gelanggang, Pham pergi untuk mengambil beberapa latihan memukul. Semasa dia berjalan keluar dari rumah kelab ke sangkar pemukul, dia berjalan di dekat loker Moustakas dan berkata, “pergi sapu bajingan ini!’

The Reds menang hari itu, tetapi mendahului lewat pada keesokan harinya, hampir terlepas peluang tanpa Pham, yang meledak di tempat ketiga dalam setiap perlawanan yang dimulakan musim ini.

Pham pada mulanya kembali dalam barisan pada hari Selasa untuk kemenangan 2-1 The Reds ke atas Red Sox, tetapi terasa sesak pada betis kirinya semasa latihan memukul awal. Dia akhirnya tercalar. Pham berkata ia lebih kepada langkah proaktif untuk mengelak sebarang masa yang terlepas lagi.

Selain itu, katanya, dia berasa baik.

“Badan saya baik. Saya hebat,” katanya sebelum mengangkat bahagian badan yang menjadi perhatian ramai. “Tangan bagus.”

(Foto teratas Pham: Charles LeClaire / USA TODAY)We would like to give thanks to the author of this post for this remarkable content

Bagaimana Mike Trout terlibat dalam pertarungan bola sepak fantasi antara Tommy Pham dan Joc Pederson


You can view our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/