Bednar: Avs ‘hampir kepada sempurna’ dalam letupan Permainan 2

DENVER — Colorado Avalanche menewaskan Tampa Bay Lightning 7-0 dalam Permainan 2 Final Piala Stanley pada hari Sabtu untuk mendahului siri 2-0 ke atas juara bertahan Piala dua kali itu.

Ia adalah persembahan yang sangat baik sehinggakan jurulatih Avalanche Jared Bednar tidak mempunyai nota sebenar tentang cara untuk menambah baik.

“Ia pastinya hampir dengan permainan yang sempurna seperti yang anda boleh dapatkan daripada pemain anda,” kata Bednar. “Keluar daripada Permainan 1 kami menyerang secara berbahaya, tetapi saya fikir ada satu lagi langkah untuk kumpulan kami. Kami menilai itu, kami menunjukkan beberapa perkara kepada mereka dan mereka melakukan kerja yang bagus. Dan di bahagian pertahanan kami lebih baik malam ini. Ia tidak terlalu dekat. Saya fikir kami melakukan beberapa kesilapan besar yang membawa kepada gol menentang dalam Permainan 1. Kami menjadi lebih baik di kawasan itu, antara lain.”

Ia bukan satu kejayaan kecil untuk mencipta tujuh gol pada netminder seluruh dunia seperti Andrei Vasilevskiy sama ada. Tetapi Colorado mempunyai nombornya sejak awal.

Valeri Nichushkin mempunyai Avalanche bergolek pada awal babak pertama dengan matlamat permainan berkuasa, dan kemudian Josh Manson disusuli dengan satu kali melepasi Vasilevskiy tanpa tergesa-gesa. Andre Burakovsky Colorado mendahului 3-0 selepas 20 minit pembukaan. Percubaan pukulan memihak kepada Colorado 24-10.

Pada yang kedua, Nichushkin sekali lagi melanjutkan pendahuluan Colorado, diikuti dengan usaha individu yang hebat oleh Darren Helm untuk menjadikan kedudukan 5-0.

Kurang daripada tiga minit memasuki masa ketiga Cale Makar menambah gol pendek kepada kekalahan itu. Dia menambah satu lagi permainan kuasa untuk menjadikannya 7-0, menjadi pemain keempat dalam sejarah NHL yang menjaringkan gol pendek dan kelebihan lelaki dalam perlawanan Akhir Piala. Yang lain ialah Gordie Howe, Glen Wesley dan Trevor Linden.

Output sebegitu akan mengagumkan terhadap mana-mana penjaga gol, apatah lagi pemenang Trofi Vezina seperti Vasilevskiy. Bednar cuba mengekalkan pencapaian dalam perspektif dengan permainan keseluruhan Colorado.

“Jumlah gol, saya tidak terlalu teruja [about]. Saya hanya fikir ia mengenai cara kami bermain,” katanya. “Ada hari kami menembak lebih baik daripada yang lain dan kami bermain seperti yang kami lakukan malam ini, dan kami tidak mendapat tujuh. Perkara harus berjalan dengan betul. Dia seorang penjaga gol yang baik, anda perlu memberi kelantangan kepadanya. Malam ini kami melakukan rembatan dengan sangat baik, kami mencipta banyak peluang dan pemain kami menguburkan peluang yang kami dapat. Lelaki sedang merasainya malam ini.”

Dan bagaimana. Colorado secara konsisten mengisytiharkan kepentingan untuk tidak membenarkan silsilah Tampa Bay menjejaskan pendekatannya. Dalam Permainan 2, Avalanche memenangi semua pertempuran, lebih baik dalam pasukan khas (2-untuk-4 dengan pemain tambahan, berbanding dengan Lightning’s 0-untuk-3) dan mendapat prestasi yang mantap daripada penjaga gol Darcy Kuemper dalam penutupan 16-simpan.

Itu adalah pukulan paling sedikit yang dihasilkan oleh Tampa Bay dalam perlawanan playoff tahun ini. Sama sekali tidak menghairankan, memandangkan betapa sedikit masa penguasaan — sekitar 28% — Lightning mampu merebut serangan Colorado yang menyesakkan yang mereka tidak mempunyai jawapan.

“[We are] lapar di bahagian pertahanan, cuba memenangi seberapa banyak perlumbaan yang kita boleh, seberapa banyak pertempuran yang kita boleh, mengatasi masalah dan menyukarkan,” kata Bednar. “Ia adalah sebahagian daripada identiti kita dan siapa kita. Lelaki kami telah melakukannya sepanjang tahun dan mereka terus melakukannya. Malam ini, mereka melakukannya lebih baik daripada yang biasa kita lakukan.”

Walaupun permainan 2, Colorado sedar ia hanya satu kemenangan.

“Saya rasa kami bermain untuk identiti kami dengan ‘T’ malam ini,” kata Makar. “Jelas sekali, kami mempunyai beberapa gol yang baik. Tetapi pada penghujung hari, kami tahu perlawanan seterusnya mereka akan membawa yang terbaik. Selalunya perlawanan seterusnya adalah yang paling sukar. Ia agak pelik malam ini. Kami mendapat peluang tetapi orang ramai dapat memanfaatkannya, jadi itu bahagian yang baik.”

Avalanche mengalami satu kemunduran pada hari Sabtu, apabila Burakovsky meninggalkan perlawanan di tengah-tengah kerana kecederaan. Bednar tidak mempunyai maklumat terkini tentang statusnya selepas itu, mengatakan dia masih perlu dinilai. Burakovsky baru-baru ini terlepas masa di final Persidangan Barat kerana sakit kaki tetapi telah menjadi bahagian penting sejak kembali, malah menjaringkan gol lebih masa dalam Permainan 1.

Nasib baik untuk Colorado, ia tidak kekurangan kedalaman. Dan Avalanche memerlukan semua orang di atas kapal apabila siri ini beralih ke Tampa. Lightning mengekori siri akhir Persidangan Timur mereka menentang New York 2-0 juga, kemudian pulang untuk memenangi sepasang dan akhirnya mengungguli Rangers dalam empat berturut-turut untuk mencapai Final Piala ketiga berturut-turut.

Semua orang tahu ia tidak akan berakhir sehingga ia berakhir. Bednar berkata dia yakin pasukannya tidak akan mendahului dirinya.

“Ia sepatutnya mudah untuk kami [going to Tampa],” katanya. “Kami tidak menghiraukan bunyi bising di luar bilik persalinan kami dan kami tidak menghiraukannya apabila [things being said] adalah baik. Pasukan kami nampaknya benar-benar fokus, mendail masuk dan mereka lapar dan mereka mahu menang, jadi mereka bermain sekuat yang mungkin untuk mencapai itu [goal].”

We would like to give thanks to the writer of this article for this outstanding material

Bednar: Avs ‘hampir kepada sempurna’ dalam letupan Permainan 2


Take a look at our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/