Bekas Berani Freddie Freeman terharu dengan emosi sebagai balasan ke Atlanta

Atlanta Braves menghadapi keputusan sukar di luar musim ini.

Kekalkan wajah francais selepas kemenangan Siri Dunia atau pilih pilihan yang lebih muda dan lebih murah pada kedudukannya. The Braves memilih yang terakhir.

Atlanta diperdagangkan untuk baseman pertama Matt Olson dari Oakland A pada bulan Mac, menandakan berakhirnya era Freddie Freeman selepas 12 musim. Freeman akhirnya menandatangani kontrak dengan Los Angeles Dodgers, yang membuat lawatan pertama mereka ke Atlanta musim ini pada hari Jumaat. Sebelum permainan, Freeman terharu dengan emosi.

Apabila dia berhadapan dengan pasukan media di bilik akhbar Braves buat kali pertama sebagai pelawat, dia pada mulanya berjalan meninggalkan podium tanpa berkata apa-apa.

Dia kembali beberapa saat kemudian dengan air mata, bergelut untuk meluahkan perasaannya.

“Saya tidak tahu sama ada saya boleh melalui ini, kata Freeman. … “Saya tidak tahu – semua emosi – sukar untuk diungkapkan dengan kata-kata. Saya hanya gembira untuk kembali. Organisasi ini, orang ramai, orang media yang telah meliput keluarga saya dengan rahmat dan kasih sayang sejak 12 tahun yang lalu. Ia sukar. …

“Saya selalu memberitahu anda betapa saya sangat menyayangi Braves dan bandar ini. Saya fikir saya sangat menyayangi bandar dan organisasi ini, tetapi — anda boleh tahu betapa saya sangat menyayangi organisasi ini dan bandar ini. Saya tidak malah tahu bagaimana saya akan melalui hujung minggu ini secara jujur.”

Freeman menerima cincin Siri Dunia, tepukan gemuruh

Sebelum padang pertama, Freeman menerima cincin Siri Dunianya dengan tepukan gemuruh dan nyanyian “Freddie, Freddie” daripada penonton tuan rumah.

Suaranya pecah ketika dia berbicara kepada peminat selepas penyampaian cincin.

Peminat membalas dengan satu lagi tepukan gemuruh sebelum pukulan pertama Freeman.

Freddie Freeman turun padang sebelum perlawanan pertamanya sebagai pelawat di Truist Park. (Imej Todd Kirkland/Getty)

Freeman adalah asas francais di Atlanta, di mana dia bermain 12 musim pertama dalam karier MLBnya dari 2010-21. Sepanjang tempoh perkhidmatannya, dia membuat lima pasukan All-Star dan memenangi lima Slugger Perak, satu Sarung Tangan Emas dan dinamakan NL MVP pada tahun 2020. Dia membantu Braves meraih kemenangan Siri Dunia pertama mereka sejak 1995 musim lalu. Status kontraknya sebagai ejen bebas yang belum selesai menjulang kejuaraan.

Freeman, 32, memasuki musim luar tanpa perjanjian baharu, dan Braves bertukar untuk Olson pada 14 Mac. Olson, 28, merosot 39 larian di rumah musim lalu ketika membuat penampilan pertamanya di MLB All-Star. Dia menandatangani sambungan lapan tahun, $168 juta bersama Braves sehari selepas menyertai pasukan. Keesokan harinya, Freeman menandatangani perjanjian enam tahun, $162 juta untuk menyertai pasukan Dodgers yang dikalahkan oleh Braves dalam NLCS musim lalu.

Freeman mengekalkan tahap tinggi permainannya di Los Angeles, menewaskan .308/.386/.494 dengan lapan larian di rumah, 45 RBI dan enam pangkalan yang dicuri menerusi 68 perlawanan. Olson, sementara itu, telah mengurangkan .247/.347/.461 dengan 10 larian di rumah dan 38 RBI dalam 71 perlawanan dengan Atlanta.

Dodgers memasuki perlawanan hari Jumaat dengan rekod 43-25, bagus untuk mendahului satu perlawanan ke atas Padres di NL West. The Braves telah menunggang lonjakan 18-3 kepada rekod 41-30 untuk menarik dalam empat perlawanan NL-East terkemuka New York Mets. Kedua-dua pasukan projek untuk membuat padang playoff yang diperluaskan musim ini dan boleh berdepan semula pada postseason.

Tetapi buat masa ini Freeman hanya bimbang untuk berjaya melalui hujung minggu. The Braves dan Dodgers dijadualkan untuk siri tiga perlawanan hingga Ahad.We would like to thank the author of this write-up for this outstanding content

Bekas Berani Freddie Freeman terharu dengan emosi sebagai balasan ke Atlanta


Explore our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/