Berrettini Keluar dari Wimbledon apabila Coronavirus Memasuki Cabutan

WIMBLEDON, England – Matteo Berrettini, finalis Wimbledon tahun lepas, menarik diri daripada kejohanan tahun ini pada hari Selasa selepas disahkan positif coronavirus.

Pengumuman Berrettini mengenai penarikan diri dibuat hanya kira-kira dua jam sebelum dia dibawa ke gelanggang untuk perlawanan pusingan pertama menentang Cristian Garin dan merupakan tamparan terbaru kepada kejohanan Grand Slam yang sudah lebih pendek daripada biasa pada bintang dan telah dilucutkan. mata kedudukan untuk edisi ini oleh jelajah lelaki dan wanita.

Berrettini, yang tidak tewas di gelanggang rumput musim ini dan pilihan No. 8 di Wimbledon, merupakan antara pencabar utama untuk gelaran perseorangan lelaki. Penarikannya berlaku sehari selepas seorang lagi pemain, Marin Cilic, pilihan No. 14 dari Croatia dan finalis Wimbledon 2017, turut menarik diri selepas diuji positif.

Penarikan diri dua kali itu meningkatkan prospek wabak dalam kalangan kumpulan pemain di Wimbledon, yang sudah kehilangan beberapa bintang kerana kecederaan dan kejohanan itu. larangan ke atas pemain Rusia dan Belarus.

Berrettini dan Cilic telah berhubung beberapa minggu kebelakangan ini dengan ramai pemain. Kedua-duanya bermain di kejohanan padang rumput di Queen’s Club di London yang berakhir pada 19 Jun, dengan Berrettini memenangi gelaran perseorangan dan Cilic mara ke separuh akhir.

Kedua-duanya berlatih di Wimbledon minggu lalu dan menggunakan bilik persalinan yang dikhaskan untuk pemain pilihan. Berrettini berlatih di Gelanggang Tengah pada hari Khamis dengan Rafael Nadal, pilihan No. 2. Cilic berlatih di Gelanggang Tengah bersama Novak Djokovic, pemain pilihan No.

Djokovic, yang mengatakan bahawa dia masih belum diberi vaksin untuk coronavirus, memenangi perlawanan pusingan pertamanya pada hari Isnin, mengalahkan Kwon Soon-woo dari Korea Selatan dalam empat set. Djokovic melakukan servis dengan sangat baik tetapi jauh dari ketajamannya di kawasan lain, kelihatan lemah pada satu peringkat dan menyimbah dirinya dengan air pada pertukaran. Pada hari Selasa, Nadal dijadualkan bermain di Wimbledon buat kali pertama sejak 2019, berdepan Francisco Cerundolo pada pusingan pertama di Gelanggang Tengah.

Wimbledon dibatalkan pada 2020 kerana wabak itu dan melaksanakan sekatan ketat tahun lalu, mengikut garis panduan kerajaan Britain. Ujian Coronavirus diperlukan untuk pemain, ahli pasukan sokongan dan pegawai dan pekerja kejohanan. Tetapi dengan kelonggaran mandat kerajaan tahun ini, tiada ujian diperlukan pada masa ini di Wimbledon.

Dalam satu kenyataan, All England Club berkata bahawa polisinya adalah “selaras dengan amalan yang dipersetujui di seluruh UK”

Kelab itu berkata beberapa langkah kesihatan dan keselamatan masih dilaksanakan. “Kami telah mengekalkan operasi pembersihan dan sanitasi tangan yang dipertingkatkan dan menawarkan sokongan perubatan penuh untuk sesiapa yang tidak sihat,” kata kenyataan itu.

Tiada topeng diperlukan pada kejohanan itu, tetapi pasukan perubatan pemain terus memakainya untuk sebarang perundingan, dan kelab itu menekankan bahawa dasar kesihatan dan keselamatan Wimbledon sentiasa dikaji dan boleh dikemas kini.

Tetapi kejohanan itu jelas mempunyai masalah, yang boleh menjadi lebih besar.

Secara keseluruhan, lima daripada 20 pemain terbaik tidak dapat bermain di Wimbledon kerana penggantungan, kecederaan atau penyakit. No. 1 Daniil Medvedev dari Rusia disekat daripada bertanding selepas pencerobohan Rusia ke atas Ukraine, dan keputusan Wimbledon untuk menghalang Rusia dan sekutu mereka dari Belarus membawa kepada jelajah itu membalas dengan mengeluarkan mata ranking daripada kejohanan.

Kedudukan nombor 2 Alexander Zverev diketepikan untuk tempoh yang panjang selepas koyak ligamen di buku lali kanannya pada Terbuka Perancis awal bulan ini.

Terdapat juga kekecewaan awal pada hari Isnin apabila Hubert Hurkacz, pilihan No. 7 dan pesaing kuat, dikalahkan dalam lima set pada pusingan pertama oleh Alejandro Davidovich Fokina.

Berrettini, seorang pemain Itali yang berketinggian 6-kaki-6, terlepas beberapa bulan beraksi awal musim ini kerana pembedahan di tangan kanannya, tangan bermain utamanya. Tetapi dia kembali untuk musim padang rumput awal bulan ini dan memenangi gelaran berturut-turut di Stuttgart dan di Queen’s Club.

“Saya patah hati,” kata Berrettini kiriman di akaun Instagramnya mengumumkan penarikannya. “Saya mengalami simptom selesema dan mengasingkan diri sejak beberapa hari lalu. Walaupun simptom tidak teruk, saya memutuskan adalah penting untuk menjalani satu lagi ujian pagi ini untuk melindungi kesihatan dan keselamatan rakan-rakan pesaing saya dan semua orang yang terlibat dalam kejohanan itu.”

Berrettini dan Cilic, seperti kebanyakan pemain terkemuka, menginap di penginapan persendirian di Wimbledon dan bukannya di salah satu hotel pemain di tengah London. Berrettini tidak berada di tapak di Kelab All England sejak Sabtu dan sekarang, walaupun servis dan pukulan depannya yang gemuruh, perlu menunggu sehingga tahun depan.

“Saya tidak mempunyai perkataan untuk menggambarkan kekecewaan melampau yang saya rasai,” katanya. “Impian telah berakhir untuk tahun ini, tetapi saya akan kembali lebih kuat.”

Cilic, 33, juga telah berada dalam prestasi yang bangkit, mengatasi Medvedev pada pusingan keempat Terbuka Perancis dalam perjalanannya ke separuh akhir. Dengan jangkauannya yang jauh, servis yang besar dan kuasa garis dasar yang rata, dia berbahaya di atas rumput dan, seperti Berrettini, salah seorang pemain yang perlu diperhatikan dengan teliti di bahagian bawah undian lelaki.

Cilic mungkin berdepan Nadal pada pusingan keempat; Berrettini mungkin akan menentangnya di separuh akhir. Tetapi kini laluan Nadal, jika dia kekal sihat, kelihatan agak kurang menakutkan.We wish to say thanks to the author of this post for this remarkable web content

Berrettini Keluar dari Wimbledon apabila Coronavirus Memasuki Cabutan


You can find our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/