Bettman: NHL ‘Kuat’ mengatasi $5.2B dalam hasil

DENVER — Pesuruhjaya NHL Gary Bettman berkata liga itu akan menjana pendapatan rekod lebih daripada $5.2 bilion musim ini. Dan jumlah itu mungkin konservatif.

Memegang gelanggang hari Rabu bersama timbalan pesuruhjaya Bill Daly sebelum Permainan 1 Perlawanan Akhir Piala Stanley antara Colorado Avalanche dan Tampa Bay Lightning, Bettman memuji liga dan rakan-rakannya secara keseluruhannya kerana melengkapkan 82 perlawanan musim biasa pertama dalam dua tahun. Itu menyediakan asas untuk pemulihan kewangan yang sangat diperlukan.

“Apa yang kami lakukan adalah kami telah melakukannya [continued to operate], kami telah melakukan asas perniagaan kami,” kata Bettman. “Kami mempunyai peningkatan besar dalam hasil media nasional kami di Amerika Syarikat. Bangunan kami kembali seperti semula [with attendance], dan mungkin lebih baik sedikit. Playoff kami tahun ini, dua pusingan pertama menjana 88% daripada hasil yang kami lakukan dalam dua pusingan pertama kali terakhir kami mempunyai playoff biasa [in 2019]. Kami terus bermain hoki NHL dalam masa yang paling sukar. … Kami dapat menstabilkan perniagaan dan kuasa melalui.”

Bettman menjangkakan NHL akan terus berkembang pesat. Dia mendedahkan tarikh mula 11 Okt. untuk musim depan, dan berkata keseluruhan jadual 2022-23 akan diumumkan pada awal Julai.

“Kami menjangkakan pendapatan akan terus berkembang pada kadar yang sihat,” kata Bettman. “Dua, mungkin tiga tahun adalah unjuran saya [for paying off our debts]. Saya tidak boleh melakukan kerja yang sangat baik untuk mengunjurkan tahun depan atau tahun selepas itu sehingga kami mendapat pembetulan pada tahun ini. Tetapi perkara itu sangat kuat dan sangat kukuh.”

Pesuruhjaya itu berkata beliau percaya peningkatan pemarkahan di sekitar liga musim ini terikat dengan pendapatan yang lebih tinggi yang dijana.

“Saya fikir ia dikaitkan dengan peningkatan minat dalam permainan,” kata Bettman. “Semua yang kami lakukan hanya penting setakat permainan sihat di atas ais. Dan permainan sihat di atas ais. Keseimbangan daya saing kami tidak dapat ditandingi oleh mana-mana liga utama yang lain, dan ia memberi kami perlumbaan yang luar biasa dalam perlumbaan biasa. musim, dan ia memberi kami playoff yang tidak dapat diramalkan seperti apa yang anda boleh katakan.”

Sebagai tambahan kepada pulangan positif liga, Bettman dan Daly membincangkan perkara yang lebih rendah baru-baru ini. Paling mendesak ialah respons NHL terhadap tuntutan mahkamah yang diselesaikan baru-baru ini yang dibawa oleh seorang wanita terhadap Hoki Kanada pada 2018.

Lewat bulan lalu, NHL berjanji untuk menyiasat butiran di sebalik dakwaan wanita muda itu bahawa dia diserang secara seksual oleh lapan pemain Liga Hoki Kanada, termasuk beberapa ahli pasukan Remaja Dunia Hoki Kanada. TSN mula-mula melaporkan tuntutan mahkamah, dan pemberhentian telah difailkan dengan Mahkamah Keadilan Tinggi Ontario pada bulan Mei.

NHL mengeluarkan satu kenyataan yang memanggil tingkah laku yang didakwa “kedua-duanya menjijikkan dan mencela,” dan Daly mengesahkan siasatan liga sedang berjalan.

“Kami sedang berjalan,” kata Daly. “Kami telah berhubung dengan persatuan pemain. Mereka telah bekerjasama sehingga ke tahap ini dalam memudahkan dan mengatur temu bual dengan setiap pemain dan kami menjangkakan dapat menemu bual setiap pemain dalam pasukan itu. Dan kami’ saya juga pernah berhubung dengan Hoki Kanada.”

Bettman berkata NHL tidak mengetahui sebarang dakwaan apabila ia berlaku.

“[We knew] tepat apabila kami mengetahui tuntutan mahkamah itu,” katanya.

NHL juga masih dalam proses menyelesaikan masalah undang-undangnya dengan Evander Kane. Persatuan Pemain NHL memfailkan rungutan bagi pihak Kane pada bulan Januari selepas dia diketepikan tanpa syarat oleh San Jose Sharks kerana melanggar kontrak dan melanggar protokol COVID-19.

Kane berada dalam musim keempat dalam perjanjian tujuh tahun, $49 juta, dan berdepan kerugian kira-kira $22.9 juta daripada kontraknya ditamatkan. Dia seorang ejen bebas tanpa had yang belum selesai selepas menghabiskan separuh kedua musim lalu dengan Edmonton Oilers.

Penyelesaian kepada isu Kane telah ditangguhkan kerana konflik penjadualan dengan penimbang tara kes, dan mungkin tidak dapat dicapai sebelum agensi bebas dibuka pada 13 Julai.

“[The arbitrator] malangnya tidak tersedia untuk kami pada bulan Jun,” kata Daly. “Jadi, kami perlu bekerja pada beberapa tarikh pada awal musim panas. Kami sedang berbincang dengan persatuan pemain tentang maksud semua itu, dari segi status Evander. Saya tidak mempunyai asas untuk mengatakan [when the case will end]. Jika ia pergi ke hari kedua perbicaraan dan kami menunggu keputusan daripada penimbang tara, yang akan mahukan anugerah bertulis, saya rasa ia akan melepasi tarikh agensi bebas.”

Pada masa itu, NHL akan menobatkan juara Piala. Tetapi Daly juga mengesahkan bahawa di tengah-tengah pencerobohan Rusia yang berterusan ke atas Ukraine, mana-mana pemain kelahiran Rusia tidak akan dibenarkan membawa pulang piala hoki.

“Kami sudah pun memaklumkan kedua-dua kelab berkenaan musim panas ini, Piala tidak akan ke Rusia atau Belarus,” kata Daly. “Kami mungkin berhutang perjalanan Piala pada masa depan, sama seperti yang kami lakukan dengan wabak itu. Tetapi ia tidak berlaku pada musim panas ini.”

We wish to give thanks to the writer of this article for this outstanding material

Bettman: NHL ‘Kuat’ mengatasi $5.2B dalam hasil


We have our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/