Bintang Angels, Mike Trout mentertawakan soalan mengenai liga bola sepak fantasi ‘legendaris’

NEW YORK — Mike Trout, pemain terbaik dalam besbol, yang terhebat dalam generasinya, berhadapan dengan sekumpulan kamera televisyen dan sekumpulan perakam iPhone. Akhirnya, selepas 12 musim, sembilan penampilan All-Star dan tiga trofi MVP, kecacatan telah muncul pada resume Hall of Famenya: Dia mungkin tidak, menurut sekurang-kurangnya seorang kontemporari, menjadi pesuruhjaya bola sepak fantasi yang paling berkebolehan.

“Adakah saya akan meletakkan jawatan? Saya belum membuat keputusan itu,” Trout kata Rabu petang sebelum itu malaikat dijadualkan bermain di Stadium Yankee. “Entahlah. Tetapi setiap pesuruhjaya yang saya kenali selalu diejek.”

Trout kedengaran lebih geli daripada malu apabila disoal siasat tentang pengurusannya Besbol Liga Utamaliga bola sepak fantasi yang paling terkenal, persaingan di tengah-tengah pertikaian baru-baru ini antara Cincinnati Reds pemain luar Tommy Pham dan San Francisco Giants pemain luar Joc Pederson. Perselisihan pendapat mengenai peraturan pemain simpanan yang cedera dan etika sembang kumpulan menyebabkan Pham menampar Pederson sebelum perlawanan pada 27 Mei.

Susulan insiden itu, Pham menerima penggantungan tiga perlawanan. Kedua-dua lelaki menyiarkan bahagian cerita yang berasingan. Pederson berkata Pham menuduhnya memanipulasi peraturan jadual; Pederson menegaskan gerakannya adalah sah, dan Pham sendiri menggunakan. Pham mencadangkan Pederson telah berkata “tidak sopan” tentang bekas pasukan Pham, iaitu San Diego Padres. “Memang benar, saya menghantar GIF yang mempersendakan Padres,” kata Pederson sebagai tindak balas. “Jika saya menyakiti perasaan sesiapa, saya minta maaf untuk itu.”

Kembali dari penggantungannya pada hari Selasa, Pham mendedahkan satu lagi lapisan kepada cerita itu. Sebahagian daripada kesalahan itu, jelasnya, jatuh di kaki pesuruhjaya liga. Lelaki itu, kata Pham, ialah Michael Nelson Trout.

“Ikan trout melakukan kerja yang teruk, kawan,” kata Pham pada hari Selasa. “Ikan trout ialah pesuruhjaya yang paling teruk dalam sukan fantasi. Kerana dia membiarkan banyak perkara berlaku dan dia boleh menyelesaikan semuanya.”

Keseluruhan senarai liga 12 pemain, yang memerlukan pembelian $10,000 dan menampilkan penalti tambahan $10,000 untuk penyudah tempat terakhir, tidak jelas. Pesaing lain termasuk bekas All-Stars seperti Manny Machado, Eric Hosmer dan Mike Moustakas, The Athletic dilaporkan. Pham berkata tanggungjawab untuk mengendalikan liga jatuh kepada Trout kerana “tiada siapa yang mahu menjadi pesuruhjaya. Saya tidak mahu menjadi pesuruhjaya sialan. Saya ada benda lain nak buat. Dia tidak mahu melakukannya. Kami meletakkannya padanya.”

Ketidakbersyukuran pekerjaan itu semakin ketara selepas Pham menyebut Trout secara terbuka. Pada beberapa kali sebelum hari Rabu, Trout telah menolak permohonan The Athletic untuk membincangkan penglibatan beliau yang dikhabarkan dalam liga. (Pham menghubungi Trout untuk meminta maaf kerana mendedahkan peranannya, menurut seseorang yang biasa dengan perbualan itu.)

Trout lebih suka untuk tidak bercakap tentang kerfuffle. Tetapi Angels sebelum ini telah menganjurkan sidang akhbar untuk petang Rabu. Hujung minggu ini pasukan melawat Philadelphia, yang berhampiran rumah zaman kanak-kanak Trout di Millville, NJ Beberapa wartawan telah mengembara ke utara untuk bertanya kepada Trout tentang kepulangan. Trout menyatakan dirinya teruja untuk bermain semula di Citizens Bank Park dan gembira dengan pergerakan luar musim Eagles kesayangannya. Dia kurang teruja apabila ditanya tentang komen Pham.

“Saya tidak bercakap tentang bola sepak fantasi,” kata Trout.

Kemudian, dengan cara yang malu-malu tetapi ramah, dia terus bercakap tentang bola sepak fantasi. Trout menyatakan dia telah bercakap dengan Pham dan Pederson. Dia membuat tamparan untuk meningkatkan emosi yang ditimbulkan oleh keseronokan persaingan.

“Semua orang berdaya saing,” katanya. “Semua orang suka bola sepak fantasi. Siapa yang tidak?”

Dia menambah, “Tommy, semua orang yang terlibat dalam itu, sangat meminati bola sepak fantasi. Ramai orang meletakkan hati mereka ke dalamnya. Saya juga begitu. Saya kalah dalam liga itu.”

Ikan trout kurang mengutarakan butir-butir hujah yang dikemukakan oleh Pham dan Pederson. Tuduhan awal daripada Pham ialah Pederson telah menyembunyikan seseorang secara haram pada simpanan yang cedera dan mengambil pemain tambahan. Pederson membalas bahawa Pham melakukan perkara yang sama dengan pemain San Francisco 49ers, Jeff Wilson Jr. Pham menunjukkan pada Selasa terdapat perbezaan antara apa yang dibenarkan pada aplikasi bola sepak fantasi ESPN dan peraturan liga sendiri yang dikodkan.

Pesuruhjaya enggan mengadili. Adakah Pederson, seperti yang dicadangkan oleh Pham, melanggar peraturan?

“Saya tidak menjawab soalan mereka,” kata Trout.

Adakah Trout terkejut cerita ini kini memasuki hari keenam dalam kitaran berita?

“Saya rasa kamu yang mengheretnya,” kata Trout.

Bolehkah Trout mengakui keseronokan keadaan? Pham baru sahaja mendapat penggantungan, bernilai pemotongan tiga perlawanan daripada gajinya $7.5 juta, kerana bola sepak fantasi.

“Saya tidak mengulas mengenainya,” kata Trout.

Selepas beberapa ketika, jurucakap Angels meminta wartawan menukar topik. Trout bersetuju dengan cadangan itu. Dia tidak sabar-sabar untuk bergerak ke hadapan, untuk perlawanan menentang Yankeeske hujung minggu di Philadelphia, kepada apa-apa sahaja selain lebih banyak pertanyaan tentang peranannya dalam kisah paling bodoh sukan itu pada 2022.

“Ia adalah masa lalu,” kata Trout. “Kamu sedang mengheretnya. Tetapi ia adalah liga bola sepak fantasi legenda, itu sudah pasti.”

(Foto: Sean M. Haffey / Getty Images)

We want to say thanks to the writer of this short article for this awesome content

Bintang Angels, Mike Trout mentertawakan soalan mengenai liga bola sepak fantasi ‘legendaris’


Check out our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/