Bintang Braves Ronald Acuña Jr. memberi penerangan tentang hubungan berbatu dengan Freddie Freeman, berkata dia tidak akan merinduinya

The Atlanta Braves mengejutkan dunia besbol pada bulan Mac apabila mereka memilih untuk berdagang Oakland Athletics baseman pertama Matt Olson bukannya menandatangani semula Freddie Freeman, salah satu wajah francais sejak lebih sedekad. Sama ada itu membuktikan keputusan yang tepat di atas padang perlu dilihat atau tidak — Olson telah mengalahkan Freeman musim lalu dan beberapa tahun lebih muda — tetapi kini ada sebab untuk berfikir bahawa dinamik rumah kelab boleh memainkan peranan dalam membuat keputusan mereka proses.

Pemain luar bintang Braves Ronald Acuña Jr. melakukan temu bual langsung Instagram pada malam Rabu dengan wartawan Dominican Yancen Pujols di mana dia bercakap mengenai pemergian Freeman. Menurut Pujols, Acuña berkata bahawa dia tidak akan merindui Freeman dan dia tidak kerap bercakap dengannya. Dia juga mendakwa Freeman telah bersikap tidak baik semasa musim rookienya.

Berikut ialah coretan video, di mana Acuña boleh didengari berkata “nada” sebagai jawapan kepada soalan tentang sama ada mereka bercakap dengan kerap.

Sebelum perlawanan pertama Braves, dia memberitahu pemberita bahawa dia merasakan komennya itu “dibesar-besarkan” dan “diletupkan oleh media.”

“Apa yang saya bincangkan ialah apa yang berlaku pada 2018 (tahun baru Acuña),” katanya. Acuña menambah, “apa yang perlu saya terlepas tentang seseorang yang berada dalam pasukan lain?”

Freeman ditanya tentang hubungannya dengan Acuña semasa penampilan MLB Network petang Khamis dan menyatakan dia tidak mempunyai masalah dengan bekas rakan sepasukannya, walaupun dia mengambil pendirian untuk mempertahankan peraturan tidak bertulis organisasi itu.

“Apabila anda memakai pakaian seragam Braves dalam organisasi itu, terdapat peraturan organisasi. Anda tidak menutup ‘A’ dengan cermin mata hitam, anda tidak memakai anting-anting. Anda mempunyai rambut anda panjang tertentu. Anda memakai pakaian seragam semasa BP . Anda tidak mempunyai mata hitam yang turun di seluruh wajah anda,” kata Freeman (video).

“Itu hanya perkara organisasi, jadi saya rasa saya adalah salah seorang lelaki yang lebih tua yang terpaksa menguatkuasakan perkara seperti itu di rumah kelab. Tetapi apabila anda memakai pakaian seragam Braves, itulah yang berlaku. Saya tidak lihat ia sebagai sebarang pergeseran atau pertembungan atau apa-apa seperti itu. Saya suka Ronald, saya masih sayang Ronald, saya akan merindui Ronald.”

Dinamik rumah kelab dan hubungan interpersonal adalah mustahil untuk dinilai dari luar. Freeman telah mengkritik Acuña secara terbuka sebelum ini, bagaimanapun. Freeman berkata perkara berikut pada Oktober 2019, selepas Acuña mencatatkan hanya satu single pada flyball panjang dalam perlawanan playoff menentang Kardinal St kerana dia berkelakuan seolah-olah ia adalah larian rumah yang pasti: “Ia mengecewakan,” katanya, menurut USA Today. “Saya fikir anda mempunyai perbualan itu sekali. Agak mengalahkan kuda mati jika anda terus melakukan perbualan yang sama berulang kali. Itu tidak boleh berlaku dalam playoff, tidak boleh berlaku dalam musim biasa.”

Dengar bekas presiden Marlins David Samson berkongsi cerita Hari Pembukaan dan banyak lagi pada podcast Nothing Personal with David Samson. Dengar di bawah:

Terlepas dari pemikiran Acuña tentang Freeman, Braves akan memulakan pertahanan kejuaraan mereka pada malam Khamis (8:08 malam ET) menentang Cincinnati Reds. Acuña, yang masih pulih daripada ACL yang koyak dan tidak dijangka bermain sehingga Mei, tidak akan berada dalam barisan pemain; tetapi kemudian, Freeman juga tidak akan melakukannya.We wish to say thanks to the author of this short article for this amazing material

Bintang Braves Ronald Acuña Jr. memberi penerangan tentang hubungan berbatu dengan Freddie Freeman, berkata dia tidak akan merinduinya


Visit our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/