Bintang Maple Leafs Matthews diberi penghormatan sebagai MVP NHL

TAMPA, Fla. — Toronto Maple Leafs membintangi ke hadapan Austin Matthews mengumpul Hart Trophy sebagai pemain paling berharga NHL dan Anugerah Ted Lindsay sebagai pemain paling cemerlang NHLPA di Anugerah NHL pada malam Selasa.

Matthews, 24, menjaringkan 60 gol, memimpin NHL untuk musim kedua berturut-turut. Dia mencipta rekod francais Maple Leafs dan rekod satu musim untuk kebanyakan gol oleh pemain kelahiran Amerika. Dia mendahului NHL dalam jaringan kekuatan genap (44), gol setiap perlawanan (0.82) dan pukulan (348). Dia terikat di tempat keenam dalam mata dengan 106 — jumlah tertinggi dalam kariernya.

“Saya fikir ia adalah satu penghormatan yang luar biasa untuk memakai biru dan putih, mewakili bandar Toronto dan memakai Daun Maple setiap malam,” katanya. “Setiap kali anda mendapat nama anda terukir dalam sejarah, dengan organisasi seperti itu, ia adalah sesuatu yang saya tidak ambil mudah.”

Matthews memperoleh 119 undian tempat pertama untuk Hart Trophy, yang diundi oleh Persatuan Penulis Hoki Profesional (PHWA). Connor McDavid daripada Edmonton Oilers berada di tempat kedua dalam undian manakala penjaga gol New York Rangers Igor Shesterkin adalah ketiga. Matthews ialah pemain Maple Leafs pertama yang memenangi anugerah pemain paling cemerlang NHLPA, yang diundi oleh pemain dan mula-mula diserahkan pada tahun 1971. McDavid dan Nashville Predators defenseman Roman Josi adalah naib juara untuk Ted Lindsay. Matthews ialah pemain kedua kelahiran Amerika yang memenangi anugerah itu, bersama bintang Chicago Blackhawks Patrick Kane pada 2015-16.

“Saya tidak akan berbohong kepada anda, ia berasa sangat baik. Ia istimewa untuk mempunyai keluarga saya di sini bersama saya. Terdapat banyak pemain yang hebat di dalam bilik itu,” kata Matthews.

Undian terdekat pada malam itu adalah untuk Trofi Norris, diberikan kepada pembela terbaik NHL oleh PHWA. Pertahanan Colorado Avalanche Cale Makar memenangi Norris pertamanya dengan 1,631 mata dalam undian, dengan 92 undian tempat pertama. Josi menduduki tempat kedua (1,606) dengan lebih banyak undian tempat pertama berbanding Makar (98). Peruntukan mata pada undian, yang menduduki lima pilihan teratas, ialah 10-7-5-3-1. Makar dinamakan pada 195 undi, manakala Josi dinamakan pada 194 undi.

Pertahanan Kilat Teluk Tampa Victor Hedman berada di tempat ketiga untuk Norris.

Kedua-dua Hedman dan Makar akan bermain dalam Permainan 4 Perlawanan Akhir Piala Stanley pada malam Rabu.

“Saya rasa sebaik sahaja semuanya dikatakan dan dilakukan, anda boleh menikmati (anugerah itu). Tetapi bagi saya sekarang, saya sudah agak melupakannya. Anda perlu meneruskan. Jelas sekali, ia adalah keadaan yang pelik dengan (anugerah) dibentangkan sebelum musim berakhir,” kata Makar. “Sebagai sebuah pasukan, kami meletakkan diri kami di tempat yang hebat sekarang. Kami hanya perlu memanfaatkannya.”

Shesterkin memenangi Trofi Vezina sebagai penjaga gol utama Liga, yang diundi oleh pengurus besar NHL. Finalis lain adalah pilihan naib juara Jacob Markstrom daripada Calgary Flames dan Juuse Saros daripada Pemangsa Nashville.

“Ia amat bermakna bagi saya,” kata Shesterkin, yang menamatkan musim NHL ketiganya. “Saya tidak memikirkannya ketika saya datang ke NHL. Tetapi kadang-kadang anda fikir mungkin saya mempunyai peluang. Dalam perlawanan pramusim pertama menentang Islanders, saya tidak bermain. Seorang kanak-kanak kecil [fan] menunjukkan kepada saya gambar dengan diri saya dan ia berkata ‘pemenang Piala Vezina masa depan.’ Saya fikir, ‘mengapa tidak?’ Kami mempunyai pasukan yang bagus untuk itu.”

Shesterkin mendahului NHL dengan 2.07 gol berbanding purata dan peratusan menyelamatkan .935 dalam 53 perlawanan, membawa Rangers kepada 110 mata musim biasa, jumlah ketiga tertinggi dalam sejarah francais. Beliau adalah penama Vezina kali pertama dan menyertainya Henrik Lundqvist dan John Vanbiesbrouck sebagai Renjer yang memenangi Vezina sejak kriteria semasa untuk anugerah itu ditetapkan pada 1981-82.

Ada yang menjangkakan dia boleh menjadi pilihan sebulat suara, tetapi pemain Carolina Fredrik Andersen, penjaga gol Tampa Bay Andrei Vasilevskiy dan penduduk Pulau New York Ilya Sorokin juga mendapat undian tempat pertama.

Pertahanan Detroit Red Wings Moritz Seider memenangi Piala Peringatan Calder untuk rookie tahun ini, seperti yang diundi oleh PHWA. Dia bermain kesemua 82 perlawanan untuk Red Wings dan purata 23:02 dalam masa ais setiap perlawanan, menduduki tempat teratas dalam kalangan pemain baru. Dia mendahului semua pemain pertahanan baru dalam mata (50), yang ketiga tertinggi untuk pelapis biru tahun pertama dalam tempoh 30 tahun yang lalu. Dia mendahului semua pendatang baru dalam hantaran (43) dan mata permainan kuasa (21).

Seider mendapat ketawa besar pada Anugerah itu apabila dia menyebut ibu bapanya tidak hadir kerana mereka baru pulang dari bercuti di Croatia.

“Mereka menjadualkan percutian mereka dan tidak ada lagi hari untuk melarikan diri dari rumah. Mereka pasti menonton,” katanya. “Sangat berbangga untuk membawa sesuatu kembali (untuk mereka).”

Seider mengumpul 170 undian tempat pertama. Trevor Zegras, penyerang Anaheim Ducks yang mencipta beberapa gol kekili utama musim ini, berada di tempat kedua dengan 15 undian tempat pertama. rookie Toronto Maple Leafs Michael Buntingyang terkenal kerana berusia 26 tahun, menduduki tempat ketiga dalam pengundian.

Julien BriseBois dari Kilat Teluk Tampa, Chris Drury daripada New York Rangers dan Joe Sakic Colorado Avalanche ialah tiga finalis untuk Anugerah Pengurus Besar Terbaik Jim Gregory 2021-22. Pemenang akan diumumkan pada Draf NHL bulan depan di Montreal.

Anugerah NHL telah diadakan di Armature Works di Tampa pada hari cuti antara Permainan 3 dan 4 Perlawanan Akhir Piala Stanley. Liga sebelum ini mengumumkan beberapa anugerah semasa playoff: Mark Messier Anugerah Kepimpinan NHL: Anze Kopitar, Los Angeles Kings; Anugerah Jack Adams: Daryl Sutter, Calgary Flames; Trofi Memorial Bill Masterton: Harga Carey, Montreal Kanada; Anugerah Wira Komuniti Willie O’Ree: Noel Acton dari Baltimore, Md. Frank J. Selke Trofi untuk penyerang pertahanan terbaik: Patrice Bergeron, Boston Bruins; Piala Memorial Lady Byng untuk pemain yang paling sopan: Kyle Connor, Jet Winnipeg; Trofi Memorial King Clancy untuk khidmat masyarakat: PK SubbanNew Jersey Devils.

We wish to say thanks to the writer of this article for this incredible web content

Bintang Maple Leafs Matthews diberi penghormatan sebagai MVP NHL


You can find our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/