Bola sepak BYU: Chase Roberts, penerima lain yang tidak sabar-sabar untuk menunjukkan minggu lepas lwn Baylor bukanlah suatu kebetulan jika bintang Puka Nacua, Gunner Romney tidak dapat bermain

BYU baju merah pelajar baru penerima Chase Roberts menikmati permainan pelariannya menentang Baylor, dan semua rampasan yang datang bersamanya, selama kira-kira 24 jam.

Sekali hari Isnin melanda, bagaimanapun, yang 6-kaki-4, 200 paun pulang mubaligh dari American Fork High menumpukan perhatiannya kepada pertarungan hari Sabtu (1:30 petang MDT, Fox) dengan No. 25 Oregon, dan kesedaran itu menyerangnya sama seperti lontaran dari quarterback Dewan Jaren.

“Ya, saya pasti, selepas perlawanan yang bagus (itu akan berlaku),” kata Roberts selepas latihan Rabu. “Jaren Hall memang menyasarkan saya sedikit. Jadi saya pasti mereka akan memerhati saya. Tetapi perkara yang baik ialah kita mempunyai semua penerima lain ini yang akan berbunyi jika itu berlaku.

“Jika tidak,” Roberts menyambung, “maka kami akan melakukan perkara kami. Dan tidak kira apa, kami akan memperoleh beberapa mata.”

“Mereka kelihatan jauh lebih baik berbanding minggu lepas. Ia adalah hari ke hari. Ia benar-benar perjanjian masa permainan. Mereka kelihatan sangat baik, dan ia benar-benar hari demi hari. … Saya hanya tahu mereka sedang berlari (dalam latihan) dan mereka kelihatan baik.” — Jurulatih penerima BYU Fesi Sitake pada WRs Gunner Romney dan Puka Nacua

Sudah tentu, salah satu sebab mengapa Roberts dapat melakukannya menangkap lapan hantaran untuk 122 ela dan pendaratan menentang Baylor ialah ketiadaan dua penerima teratas BYU, Gunner Romney dan Puka Nacua, yang keluar dengan kecederaan.

Penyelaras permainan hantaran BYU dan jurulatih penerima Fesi Sitake berkata pada hari Rabu bahawa Nacua dan Romney telah melakukan latihan individu dalam latihan minggu ini, tetapi masih merupakan keputusan masa permainan untuk Oregon.

“Mereka kelihatan jauh lebih baik berbanding minggu lepas. Ia adalah hari ke hari. Ia benar-benar perjanjian masa permainan. Mereka kelihatan sangat baik, dan ia benar-benar hari demi hari, “kata Sitake. “… Saya hanya tahu mereka sedang berlari (dalam latihan) dan mereka kelihatan baik.”

Roberts bukan satu-satunya Penerima BYU yang meningkat menentang Beruang; baju merah tahun kedua Bukit Keanu (empat tangkapan, 57 ela), pelajar baru baju merah Kody Epps (tiga tangkapan, 28 ela) dan baju merah junior Brayden Cosper (dua tangkapan, 13 ela) juga dibuat tepat pada masanya, permainan memanjangkan pemanduan.

“Sungguh, ia hanya menggembirakan. Sangat berbangga dengan mereka. Saya tidak ragu-ragu,” kata Sitake. “… Seluruh bilik kami — saya sendiri, termasuk lelaki itu — tahu lelaki seterusnya akan melangkah dan bersedia. Seronok melihat mereka membuat drama, banyak bermain klac, berseronok. Ia pasti satu kenangan yang tidak akan saya lupakan dan saya tahu ia juga tidak akan dilupakan.”

Penerima BYU Chase Roberts membuat tangkapan pendaratan di sudut zon akhir di Stadium LaVell Edwards di Provo pada hari Sabtu, 10 September 2022.

Scott G Winterton, Deseret News

Sitake mengakui bahawa bakat Roberts tidak akan mengejutkan Oregon, tetapi mengatakan kehidupan tidak semestinya menjadi lebih sukar pada penerima.

“Saya fikir ia semakin mudah,” kata Sitake. “Apabila anda bermain bola sepak, walaupun lawan, suasana, semua perkara itu, permainan terobosan besar pertama itu, pada pendapat saya, agak (menghilangkan) beban itu dari bahunya. Dan setiap permainan membawa cabaran yang berbeza. Saya tidak akan mengatakan ia akan menjadi mudah dari sini dan seterusnya. Tetapi sangkaan saya ialah dia telah mengetepikan permainan itu dan ia adalah satu yang bagus.”

Roberts berkata dia “hanya di sini untuk bermain bola sepak” dan tidak merasakan sebarang tekanan tambahan untuk meniru apa yang berlaku minggu lepas.

“Sesuatu yang Gunner beritahu saya ialah, ‘Ia hanya permainan, keluar dan bermain,'” kata Roberts. “Saya rasa sejuk, cuma selesa. Saya akan keluar dan melakukan tugas saya.”

Walau bagaimanapun, Roberts percaya bahagian kedua Oregon menandakan satu langkah yang meningkat dalam persaingan daripada apa yang ditunjukkan oleh pertahanan Baylor yang kurang berpengalaman minggu lepas.

“Mereka adalah antara pemain bola sepak paling atletik yang pernah saya lihat dalam filem, hanya boleh diukur dan segala-galanya. Kami akan melakukan yang terbaik,” katanya mengenai Itik. “Jelas sekali mereka mahu menewaskan kami dan jadi kami hanya akan keluar dan bermain permainan kami, bermain bola sepak, dan semoga ia akan menjadi pertarungan yang baik dan kami boleh membawanya kepada mereka.”

Sitake bersetuju dengan penerima muda, berkata Oregon cornerback Christian Gonzalez, pemindahan dari Colorado, adalah prospek NFL.

“Sangat bagus, sangat atletik,” kata Sitake. “Mereka besar. Mereka adalah fizikal. … Mereka berpengalaman. Mereka adalah pemain yang bagus. Kami akan menghadapi cabaran yang sangat baik minggu ini – bukan hanya dari segi kakitangan, tetapi secara skematik. Mereka memainkan banyak liputan lelaki juga, jadi kami akan diuji, dan saya tahu anak buah kami teruja dengan peluang itu.”

Romney, Nacua dan Cosper telah menghadapi banyak orang ramai yang ramai dan lantang pada hari-hari mereka di BYU, dan, bagi Nacua, hari-harinya di Washington. Tetapi lelaki seperti Roberts, Epps dan Hill tidak. Roberts berkata ia bukan satu kebimbangan besar.

“Saya fikir hanya kekal tenang, tenang dan terkumpul sentiasa jenis frasa yang kami katakan,” kata Roberts. “Dan Jaren (Dewan) adalah lambang itu. Jadi adalah bagus untuk mempunyai quarterback yang agak menetapkan nada. Dan kemudian penerima, semua orang, agak mempunyai sikap seperti itu dan kami boleh kekal tenang, tenang, mengumpul keseluruhan permainan.”

Untuk mensimulasikan suasana dan bunyi bising di Autzen, Cougars telah melancarkan muzik dan bunyi orang ramai melalui pembesar suara yang diletakkan secara strategik di sekitar padang latihan dan kemudahan latihan dalaman. Dan hujan turun secara luar biasa di Provo minggu ini, terutamanya apabila BYU berlatih di luar rumah.

“Ini hanya salah satu perkara yang anda perlu amalkan,” kata Sitake mengenai bunyi itu. “Nasib baik cuaca sangat serupa dengan kawasan Barat Laut Pasifik, jadi saya tidak tahu apa yang dilakukan oleh dewa-dewa bola sepak, tetapi mereka jelas menghantar hujan yang mungkin kita perlukan.

“Sukar,” sambungnya. “Anda tidak boleh mensimulasikan Autzen, tetapi kami cuba melakukan sebanyak yang kami boleh dan melakukan kerja yang baik dengan itu.”


Cougars di udara

No. 12 BYU (2-0) di No. 25 Oregon (1-1)

Sabtu, 1:30 petang MDT

Stadium Autzen

Eugene, Oregon

TV: Fox

Radio: KSL Newsradio 102.7 FM/1160 AM

We would like to say thanks to the writer of this article for this outstanding material

Bola sepak BYU: Chase Roberts, penerima lain yang tidak sabar-sabar untuk menunjukkan minggu lepas lwn Baylor bukanlah suatu kebetulan jika bintang Puka Nacua, Gunner Romney tidak dapat bermain


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/