Bola sepak kolej Minggu 8: Ohio State drubs Iowa, TCU-Kansas State secara langsung

Minggu ke-8 bola sepak kolej musim dimulakan dengan kenyataan kemenangan dari No. 2 Negeri Ohio habis Iowamanakala No. 5 Clemson kembali ke atas No. 14 Syracuse.

Kemudian, No. 10 Oregonmendapat yang terbaik daripada No. 9 UCLA, menewaskan musuh persidangannya, 45-30. No 11 Negeri Oklahoma kembali daripada defisit 14 mata untuk mengatasi No. 20 Texas41-34.

Pada masa ini, No. 8 TCU menjadi tuan rumah kepada No. 17 Negeri Kansasmanakala No. 6 Alabama melakar kemenangan 30-6 ke atas No. 24 Negeri Mississippi.

Berikut ialah lakonan terbaik dari minggu ke-8 Sabtu.

No. 17 Kansas State di No. 8 TCU

Cepatnya!

TCU QB Max Duggan disambungkan dengan penerima Derius Davisyang menjadikan penerimaan tetamu sentuh 65 ela ini kelihatan lancar.

Moss’d ’em

Penerima Negeri Kansas Kade Warner pergi ke atas dan ke atas pertahanan TCU untuk bukan sahaja menangkap bola, tetapi mengubahnya menjadi touchdown untuk menyamakan permainan.

Menolak dia masuk

Will Howard mendapat bantuan daripada rakan sepasukannya di Kansas State untuk masuk ke zon akhir dan memberikan Wildcats mendahului 14-10.

Deuces!

Kansas State berlari ke belakang Deuce Vaughn terlepas dengan pantas untuk menjaringkan gol pendaratan sejauh 48 ela untuk melanjutkan pendahuluan kepada 28-10.

Dia masuk!

Kendre Miller bukan sahaja memperkasakan jalannya untuk mencatatkan kekalahan pertama pada tempat keempat dan 1, dia masuk ke zon akhir untuk menjadikannya permainan empat mata.

Sebelum buzzer

Tindakan main berfungsi dengan baik untuk TCU. Duggan menemui hujung yang ketat Jared Wiley terbuka luas di zon akhir untuk memotong pendahuluan Kansas State kepada 28-17 sejurus sebelum rehat.

Memukul penerima yang betul

Dua penerima TCU melepasi pertahanan Kansas State, tetapi satu mempunyai laluan yang jelas ke zon akhir. Pas Duggan menemui yang betul, menyambung dengan Quentin Johnston untuk touchdown sejauh 46 ela yang meletakkan Horned Frogs di hadapan, 31-28.

No. 6 Alabama 30, No. 24 Mississippi State 6

Sepanjang hari

Bryce Young mempunyai perlindungan yang hebat dari barisan serangannya, membolehkan dia bergerak di dalam poket selama beberapa saat sebelum mencari penerima terbuka di zon akhir untuk meletakkan Crimson Tide mendahului 7-0 pada suku pertama.

Jahmyr menghidupkan jet

Alabama RB Jahmyr Gibbs membuat larian mendarat 19 ela beliau kelihatan mudah, dengan pantas menavigasi melalui pertahanan Mississippi State untuk masuk ke zon akhir tanpa disentuh.

Meninggalkan dengan markah

Ia tidak menang, tetapi Mississippi State mengelak penutupan pada buzzer menentang Alabama. Bukan sahaja ia hampir tidak mengelak daripada ditutup, tetapi Mississippi State juga menjaringkan gol pendaratan pertamanya di Alabama sejak 2014.

No. 10 Oregon 45, No. 9 UCLA 30

Neon Nix

Oregon menjaringkan gol padang pada penguasaan pertamanya, dan pada yang kedua, Bo Nix mula mengukir pertahanan Bruins seperti ham yang dihiris. Dia membimbing Ducks sejauh 71 ela dalam 10 permainan untuk TD pertama mereka pada hari itu, menyambung dengan Terrance Ferguson pada sen 17 ela untuk mata. Ia meletakkan Oregon 10-3.

Bo Nix mencari Terrance Ferguson untuk TD 17 ela untuk memberi Oregon pendahuluan

Bo Nix menemui Terrance Ferguson untuk touchdown sejauh 17 ela untuk memberikan Oregon Ducks mendahului 10-3 ke atas UCLA Bruins.

Kelajuan trek

UCLA Keegan Jones mempunyai jawapan yang memberangsangkan untuk skor Itik, mengambil hantaran pantas di flat dan memukul gear atas dalam perjalanan ke TD 36 ela yang mengikat permainan.

Keegan Jones menghidupkan penggalak selepas penerimaan dan membawanya sejauh 36 ela untuk TD

Keegan Jones menghidupkan penggalak selepas penerimaan dan membawanya sejauh 36 ela untuk TD

Dorian Thompson-Robinson menemui Keegan Jones, yang mengambilnya 36 ela untuk TD

Penempatan yang betul

Nix mengekalkan bola bergolek pada suku kedua, mendail lob yang cantik Troy Franklin pada laluan terbang untuk memberikan Ducks mendahului 17-10.

Oregon mendahului apabila Bo Nix berhubung dengan Troy Franklin untuk TD 49 ela

Oregon mendahului apabila Bo Nix berhubung dengan Troy Franklin untuk TD 49 ela

Oregon Ducks mendahului selepas Bo Nix berhubung dengan Troy Franklin untuk mendarat sejauh 49 ela menentang UCLA Bruins.

Oregon pergi sejauh 54 ela dalam lapan perlawanan pada pemanduan seterusnya untuk menggandakan pendahuluannya, 24-10.

Tepat sebelum separuh

The Ducks meneruskan pemarkahan separuh masa pertama mereka sehingga jam hampir mencecah sifar. Nix menyeluk poket sebelum melemparkan serangan kepada Franklin di zon akhir pada gol ketiga dan gol. Skor itu meletakkan Oregon 31-13 menjelang rehat.

Menyalurkan kuasa ke zon akhir

Cam McCormick menangkap hantaran daripada Nix di bahagian tengah dan merendahkan badannya untuk memasuki zon penghujung untuk melebarkan pendahuluan Oregon kepada 22.

Keempat-dan-TD

Pada keempat-dan-4, Bucky Irving mendapati dirinya terbuka luas, membuat tangkapan di flat sebelum meningkatkan kelajuan untuk berlari sehingga ke zon akhir tanpa disentuh. Skor itu memberikan Ducks mendahului 45-23 pada yang keempat.

Itik yang dominan

Oregon menutup pintu pada sebarang harapan kemunculan semula untuk UCLA apabila Bryan Addison dipetik Dorian Thompson-Robinson di zon akhir pertengahan suku keempat.

No. 11 Oklahoma State 41, No. 20 Texas 34

Deuces up

Texas’ Bijan Robinson telah membuat montaj tackle patah, dan dia menambahnya pada suku pertama untuk Longhorns dengan pecut TD 42 ela, bagus untuk salah satu larian terbaiknya sepanjang musim.

Penerima yang layak

milik Xavier Worthy telah membuat gelombang untuk Texas sepanjang tahun, dan permainan besar-besaran meletuskan tsunami di OK. Negeri dengan larian pantas selepas tangkapan untuk meletakkan Longhorns 14-10.

Bye bye Bijan

Texas RB berjalan keluar dari kawasan belakang yang terbuka luas. Quinn Ewers menjumpainya serta-merta, menyambung pada hantaran pendek yang menghasilkan sentuhan 41 ela untuk Robinson.

Spencer berhenti

Texas memintas Spencer Sanders ketika dia dan Oklahoma State cuba untuk mengikat permainan pada suku kedua.

Berlari sepanjang jalan

Roschon Johnson menambah gol pendaratan keempat untuk Longhorns sebelum separuh masa apabila dia berlari untuk mendarat sejauh 52 ela.

Permainan seri!

Selepas ketinggalan untuk sebahagian besar permainan, Oklahoma State menyamakan kedudukan pada peringkat awal suku keempat apabila Sanders melemparkan hantaran sentuh kepada Braylin Presley.

Untuk memimpin!

Bryson Green menangkap hantaran Sanders di bahagian tengah dan melepaskan beberapa terjahan sebelum melihat apa-apa selain cahaya matahari untuk berlari memburu mata 41 ela yang meletakkan Oklahoma State mendahului 41-34 pada minit terakhir suku keempat.

Permainan bola

Untuk penguasaan kedua berturut-turut, Oklahoma State memilih Ewers. Pada yang kedua, Ewers dan Longhorns memandu turun padang pada minit akhir untuk cuba mengikat permainan. Tetapi hantaran Ewers melantun dari tangan penerima Texas dan mendarat masuk Kendal Daniels’ tangan sebaliknya.

No. 2 Ohio State 54, Iowa 10

OH!

Ia hanya mengambil satu permainan untuk Ohio State untuk merebut momentum permainan.

Pemindahan Negeri Oklahoma Tanner McCalister melompat di hadapan a Spencer Petras melontar untuk takeaway mudah, memberikan penguasaan skuadnya di sebelah padang Iowa. The Buckeyes memanfaatkan TO dengan FG 46 ela untuk naik 3-0.

Boomerang

Momentum Ohio State segera diterbalikkan kepada defisit. Selepas keluar dengan INT pada permainan pertahanan pertamanya, Buckeyes memberikan TD bertahan pada permainan pembukaan pemanduan kedua mereka. Joe Evans dibajak melalui O-line Buckeyes dan dipukul CJ Stroud untuk guni jalur, memetik bola sepak lepas untuk TD 11 ela.

Joe Evans dari Iowa mendapatkan semula raba-raba dan menjalankannya kembali untuk touchdown sejauh 11 ela

Joe Evans dari Iowa mendapatkan semula raba-raba dan menjalankannya kembali untuk touchdown sejauh 11 ela

CJ Stroud dipecat oleh Joe Evans. Evans mendapatkan semula bola dan mengembalikannya untuk touchdown sejauh 11 ela.

Kembalikan!

Ohio State pergi 75 ela dalam 10 permainan pada pemanduan pemarkahan seterusnya, yang sangat bergantung pada permainan larian. Pertahanan pasukan memberinya peluang untuk melebarkan pendahuluannya pada pertengahan yang pertama, memaksa Petras menyertai satu lagi hadiah untuk TO keduanya pada hari itu.

An percubaan tendangan palsu yang tidak berjaya dari Iowa pada pemanduan seterusnya membawa kepada FG Negeri Ohio yang lain, memberikan kelebihan 16-7.

1…2…3!

Tiga markah jumlah pusing ganti Ohio State meleret dari Iowa pada separuh masa pertama. Yang ketiga: masa besar memilih enam daripada Tommy Eichenbergmemberikan Buckeyes mendahului 26-10.

Ohio State mengembalikan pemintasan untuk TD untuk melanjutkan pendahuluannya ke atas Iowa

Ohio State mengembalikan pemintasan untuk TD untuk melanjutkan pendahuluannya ke atas Iowa

Pertahanan Ohio State Buckeyes meraih pilihan enam mudah untuk melebarkan kedudukan mereka ke atas Iowa Hawkeyes. Tommy Eichenberg mendapat markah.

Mencipta nama untuk dirinya

Selepas bukan satu, tetapi dua lebih terpaksa pusing ganti untuk memulakan separuh masa kedua, Stroud dan Marvin Harrison Jr. menghadiahkan aktiviti pertahanan mereka dengan satu lagi sambungan TD, menandakan ke-10 Harrison Jr. musim ini.

CJ Stroud berhubung dengan Marvin Harrison Jr. untuk touchdown sejauh 6 ela

CJ Stroud berhubung dengan Marvin Harrison Jr. untuk touchdown sejauh 6 ela

CJ Stroud menemui Marvin Harrison Jr. di zon akhir untuk touchdown sejauh 6 ela.

Stroud selesai a 13 ela menjaringkan gol kepada Emeka Egbuka untuk lontaran TD keduanya pada hari itu, memberikan Buckeyes mendahului 40-10 pada yang ketiga.

Bahu angkat bahu

Julian Fleming meletus penyamaran MJ terbaiknya ketika dia meraikan TD 79 ela yang besar pada awal yang keempat.

CJ Stroud melemparkan DIME kepada Julian Fleming untuk TD 79 ela

CJ Stroud melemparkan DIME kepada Julian Fleming untuk TD 79 ela

CJ Stroud melemparkan DIME kepada Julian Fleming untuk TD 79 ela ketika Ohio State Buckeyes terus menimbun di Iowa Hawkeyes.

Patch-and-catch adalah TD ketiga Stroud, dan dia menyusulinya dengan satu lagi — kali ini 3-yarder kepada fullback Mitch Rossi – untuk menjadikannya empat.

No. 5 Clemson 27, No. 14 Syracuse 21

Terbang oleh

Syracuse RB Sean Tucker lwn Clemson DE KJ Henry — kami rasa kami tahu lelaki mana yang memenangi perlumbaan kaki ini. Dan apabila ia dimainkan dalam masa nyata, yang pertama meluncur melepasi yang terakhir untuk skor jarak pendek. TD mengikat perkara pada pukul tujuh awal.

Cedok je. Skornya.

Pertahanan Syracuse adalah tabah pada separuh masa pertama, dan selepas mengumpul INT, ia memastikan Harimau keluar dari zon penghujung pada penguasaan seterusnya mereka dengan cara yang rapi: dengan TD yang mudah dipulangkan, baik untuk 90 ela. Ja’Had Carter adalah lelaki masa ini dalam drama itu.

Band seorang lelaki

Kesalahan Jingga muncul sekali lagi apabila suku kedua berakhir, melintasi tiang dengan a Garret Shrader bergegas untuk menutup pacuan lapan permainan, 68 ela. Larian pendek itu meletakkan Syracuse mendahului 21-7.

Menukar pengawal?

Syracuse meneruskan penguasaannya pada separuh masa kedua, datang dengan No. 3 (pemulihan jalur dan meraba-raba) dan No. 4 (DJ Uiagalelei’s INT kedua). Dabo Swinney cukup melihat selepas pilihan kedua, dan meletakkan Uiagalelei di bangku simpanan Cade Klubnik lewat pada suku ketiga.

Dia telah pergi!

Sisipan Klubnik telah mencetuskan perubahan kritikal untuk Clemson. Dia membimbing Harimau untuk membayar kotoran pada pemanduan 15-play, 80-yard untuk TD pertama mereka sejak pemanduan pertama, sebelum Will Shipley mematahkan larian 50 ela untuk meletakkan Harimau di hadapan 24-21 pada awal permainan keempat.

Clemson menambah satu lagi FG untuk naik 27-21, dan pada pemanduan terakhir Syracuse, RJ Mickens melompat di hadapan bola untuk merampas INT pengedap permainan. Kemenangan itu menandakan 38 kemenangan berturut-turut untuk Harimau di tempat sendiri.

Pertahanan Clemson tampil dengan cengkaman dengan pemintasan pengedap permainan

Pertahanan Clemson tampil dengan cengkaman dengan pemintasan pengedap permainan

Pertahanan Clemson hadir dengan pintasan pengedap permainan untuk kekal tidak tewas

TERBAIK DARI YANG LAIN:

Melompat ke hadapan

Indiana menemui zon akhir pada kali pertama ia menyentuh bola sepak menentang Rutgers, sebagai Jaylin Lucas meletup melepasi Scarlet Knights untuk panggilan rumah 93 meter.

Indiana membuka permainan dengan sepakan balas 93 ela besar-besaran TD oleh Jaylin Lucas

Indiana membuka permainan dengan sepakan balas 93 ela besar-besaran TD oleh Jaylin Lucas

Indiana membuka perlawanan dengan kuat dengan sepakan jarak jauh 93-yard touchdown oleh Jaylin Lucas untuk mendahului 7-0.

Kecewa!

LSU QB Jayden Daniels menjaringkan lima gol untuk mendahului Harimau meraih kemenangan mengecewakan 45-20 ke atas No. 7 Ole Cikyang tidak tewas memasuki perlawanan Sabtu.


Dapatkan lebih banyak daripada College Football Ikuti kegemaran anda untuk mendapatkan maklumat tentang permainan, berita dan banyak lagi

We want to thank the writer of this short article for this awesome web content

Bola sepak kolej Minggu 8: Ohio State drubs Iowa, TCU-Kansas State secara langsung


Discover our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/