Brooks Koepka menjadi pemenang utama pelbagai masa terkini untuk menyertai LIV Golf menjelang acara Portland, setiap laporan

Juara utama empat kali Brooks Koepka adalah bintang golf terbaru yang menolak Jelajah PGA untuk LIV Golf, menurut beberapa laporan. Dengan berbuat demikian, Koepka telah menyertai Bryson DeChambeau, Patrick Reed, Dustin Johnson dan Phil Mickelson sebagai nama terbesar untuk menyertai jelajah saingan yang disokong Arab Saudi itu.

Koepka memberikan LIV Golf lebih momentum ketika Jelajah PGA cuba mengumpulkan pasukan di Kejuaraan Pengembara minggu ini. Terdapat mesyuarat pemain sahaja pada hari Selasadan dipercayai bahawa pesuruhjaya Jelajah PGA Jay Monahan akan bercakap pada hari Rabu.

Menurut TelegraphKoepka menerima perjanjian tujuh angka yang sama seperti yang diterima oleh Mickelson, DeChambeau dan Johnson apabila mereka melompat.

Koepka adalah pemain kedudukan kedua tertinggi yang telah menyertai liga. Johnson kini berada di kedudukan No. 16 dalam Kedudukan Rasmi Golf Dunia, manakala Koepka berada di No. 19.

Menyertainya hari Selasa dalam mengumumkan perpindahan ke LIV Golf ialah Abraham Ancer, pemenang Jelajah PGA satu kali berusia 31 tahun di Jemputan WGC-FedEx St. Jude 2021.

Pergerakan Koepka mungkin membayangkan lebih banyak lagi yang akan datang. Khabar angin melanda Kejohanan Terbuka AS 2022 di Brookline minggu lalu, menunjukkan Koepka tidak akan menjadi nama terakhir yang diumumkan menjelang acara LIV Golf yang akan dihoskan di Portland minggu depan. Malah, dia hampir pasti bukan 20 pemain terbaik dunia yang diumumkan.

Saudara Koepka, Chase, adalah sebahagian daripada acara pertama di London di Kelab Centurion, dan itu menjadi faktor dalam semua ini.

Minggu lalu di Terbuka AS, Koepka tidak berpuas hati dengan soalan yang diterimanya mengenai LIV, tetapi dia juga tidak bertegas mengenai komitmennya terhadap Jelajah PGA. Apabila difikirkan semula, mudah untuk melihat kedatangan ini (heck, dalam seketika ia adalah mudah untuk melihatnya datang).

“Tiada pilihan lain untuk ketika ini, jadi ke mana lagi awak hendak pergi?” dia tanya.

Apabila diasak tentang LIV, Koepka mula bertahan.

“Sehingga minggu lepas,” katanya. “Itu sahaja. Saya tidak bermain minggu lepas. Saya di sini. Saya di sini di Terbuka AS. Saya sudah bersedia untuk bermain Terbuka AS, dan saya rasa ia agak menyebalkan juga, anda semua melemparkan ini awan hitam di atas Terbuka AS. Ia adalah salah satu acara kegemaran saya. Saya tidak tahu mengapa anda terus melakukannya.

“Semakin banyak kaki yang anda berikan, semakin banyak anda terus bercakap mengenainya.”

Dia lebih defensif kemudian dalam sidang media.

“Saya tidak faham,” katanya. “Saya cuba fokus pada Terbuka AS, kawan. Saya sah tidak faham. Saya bosan dengan perbualan. Saya bosan dengan semua perkara ini. Seperti yang saya katakan, anda semua melemparkan hitam awan di Terbuka AS. Saya rasa itu menyebalkan. Saya sebenarnya berasa sedih untuk mereka sekali kerana ia adalah situasi yang buruk. Kami di sini untuk bermain, dan anda bercakap tentang peristiwa yang berlaku minggu lepas.”

Dengan pemergian Koepka, LIV telah mengumpulkan semua penjahat Jelajah PGA. DeChambeau, Reed, Koepka dan juga pemain seperti Sergio Garcia dan Ian Poulter semuanya pada satu ketika dalam kerjaya mereka dianggap antihero. Ia telah mencipta dinamik baik vs buruk yang menarik antara Jelajah PGA dan LIV Golf, yang merupakan antara beberapa dozen jalan cerita yang menarik kerana masa depan golf profesional terus ditakrifkan semula.We wish to say thanks to the writer of this write-up for this awesome web content

Brooks Koepka menjadi pemenang utama pelbagai masa terkini untuk menyertai LIV Golf menjelang acara Portland, setiap laporan


Discover our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/