Bruce Arians meletak jawatan sebagai jurulatih Buccaneers sambil menambah rakan lama yang berhak mendapat peluang kedua

Dalam berjalan pergi, Bruce Arians sedang bercakap.

Jurulatih yang memenangi Super Bowl itu meletakkan jawatan sebagai ketua jurulatih Tampa Bay Buccaneers jadi rakan lamanya dan penyelaras pertahanan yang sangat berkelayakan Todd Bowles boleh mendapatkan peluang untuk mengendalikan pasukan yang berjaya.

“Saya mahu memastikan apabila saya pergi bahawa Todd Bowles akan mempunyai peluang terbaik untuk berjaya,” kata Arians dalam satu kenyataan malam Rabu. “Banyak ketua jurulatih datang ke situasi di mana mereka bersedia untuk kegagalan, dan saya tidak mahu itu untuk Todd.”

Arian telah lama menjadi sekutu kepada orang kulit hitam dan minoriti. Sebagai quarterback permulaan di Virginia Tech pada 1960-an, dia menjadi pemain kulit putih pertama yang mempunyai rakan sebilik Hitam. Dia adalah juara untuk kepelbagaian dalam barisan kejurulatihan NFL, menambah wanita kepada kakitangannya dan mempunyai tiga penyelaras kulit hitam sebagai kakitangan.

Sama seperti mana-mana jurulatih NFL putih, Arian telah mengetahui perjuangan dan nasib jurulatih bola sepak Hitam itu. Itulah, sebahagiannya, mengapa saya percaya dia telah membuat keputusan luar biasa untuk bersara daripada kejurulatihan selewat-lewatnya 30 Mac.

Meninggalkan sekarang memastikan bukan sahaja Bowles mendapat pekerjaan tetapi pekerjaan yang hebat pada itu. Selalunya, jurulatih NFL menjadi ketua jurulatih pasukan yang tidak baik. Kemungkinan itulah sebabnya pekerjaan itu dibuka pada mulanya. Seperti yang kita tahu, jurulatih Hitam jarang mendapat kerja jurulatih ketua. Yang mereka lakukan biasanya berbau lebih teruk daripada yang lain yang tersedia.

Dan jika anda bekas ketua jurulatih kulit hitam seperti Bowles? Nasib baik dapat gig kedua tu. Hanya tujuh lelaki kulit hitam lain pernah menjadi ketua jurulatih tetap sekurang-kurangnya dua francais NFL dalam kerjaya mereka.

Retak pertama Bowles dalam bidang kejurulatihan adalah kegagalan. miliknya Jet New York menjadi 24-40 dalam empat tahunnya di sana, dan mereka dicemari oleh keputusan agensi bebas yang buruk, pilihan draf yang lebih buruk dan permainan quarterback yang tidak konsisten. Saya bercakap dengannya semasa musim 2020 tentang bagaimana dia tidak akan mengambil peluang seterusnya hanya untuk menjadi ketua jurulatih semula.

“Saya fikir keadaan itu mesti betul dan anda pergi dari situ. Jika keadaan tidak betul … jika ia bukan perlawanan, saya tidak akan mengambilnya untuk mengambilnya,” Bowles berkata kemudian. “Mungkin kali pertama, mungkin, kerana anda benar-benar mahu menjadi ketua jurulatih dan berbuat baik serta menyelamatkan dunia. Tetapi selepas melaluinya dengan pengalaman dan anda tahu situasi perlu tepat untuk anda berjaya di mana-mana sahaja, dan jelas sekali, anda mempunyai untuk membawa banyak ke meja. Tetapi mereka perlu membawa sesuatu ke meja juga. Dan jika ia bukan perlawanan maka ia bukan perlawanan.”

Langkah untuk memasang Bowles, ketua jurulatih kulit hitam keempat dalam sejarah Buccaneers, datang dengan latar belakang NFL yang meneruskan pertempuran selama berdekad-dekad dengan kepelbagaian dalam barisan kejurulatihan ketuanya. Hanya minggu ini, liga (sekali lagi) mengubah Peraturan Rooney, memerlukan semua pasukan untuk mengupah penolong jurulatih serangan minoriti dan mencipta panel pakar untuk menyerahkan cadangan kepada pemilik pasukan NFL. Sementara itu, tuntutan mahkamah Brian Flores terhadap NFL dilaporkan akan mendapat dua plaintif baharu dalam beberapa hari akan datang.

Keputusan Arian untuk bersara semasa mempromosikan Bowles mengingatkan saya tentang apa yang dilakukan oleh jurulatih bola keranjang lelaki UNC legenda Dean Smith pada tahun 1997. Dia mengejutkan dunia sukan apabila dia bersara sejurus sebelum permulaan musim dengan pasukan yang telah siap untuk Empat Akhir, hanya supaya dia dapat memastikan pembantunya yang lama, Bill Guthridge, akhirnya mendapat pukulan. Arian mengenali Bowles sejak bekas pemain itu bermain di bawahnya sebagai penjuru permulaan untuk Temple pada pertengahan 1980-an.

Dan Arian tidak menukar mana-mana pasukan sahaja. Ia satu dengan Tom Brady kembali mencari gelaran Super Bowl kelapan.

Sudah ada teori konspirasi, walaupun. Bagi orang yang tidak boleh melanggan pisau cukur Occam, mereka lebih suka mempercayai kisah dongeng yang berlaku seperti ini: Brady kembali ke Tampa dalam keadaan Arian tidak lagi menjadi ketua jurulatih. KAMBING tidak mempunyai hubungan yang baik dengan ketua jurulatih yang tumpul. Tanpa menjelaskannya, Brady merekayasa pulangan daripada persaraannya yang kikuk tetapi hanya jika Bucs mahu Arian. Dan dalam liga yang menapis maklumat, semuanya akan disembunyikan selama hampir sebulan.

Sureeeee.

Tiada Babushka Lady atau Umbrella Man di sini. Sebaliknya, jawapan di sini nampaknya agak mudah.

Rakan seumur hidup yang hampir 70 tahun mahu melakukan yang betul oleh jurulatih Hitam yang berjaya dan rakan lama.

Arian mungkin berada di puncak selepas musim 2020 dengan kejuaraannya tetapi memutuskan untuk mencuba seketika dan akhirnya gagal di atas padang. Saya akan katakan dengan membuat langkah ini, dia masih berada di atas.

We want to thank the author of this write-up for this amazing material

Bruce Arians meletak jawatan sebagai jurulatih Buccaneers sambil menambah rakan lama yang berhak mendapat peluang kedua


Take a look at our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/