Bryce Harper Patah Ibu Jari Kiri

Bryce HarperMusim mungkin dalam bahaya, selepas MVP NL yang memerintah itu mengalami patah ibu jari dalam perlawanan Sabtu menentang Padres. Menghadap Blake Snell pada inning keempat, Harper terpaksa membengkok untuk mengelakkan bola laju 97mph yang belayar ke atas dan masuk, tetapi padang masih mengenai Harper di tangan kirinya, menyebabkan Phillies slugger dalam kesakitan yang boleh dilihat.

Harper segera meninggalkan permainan, dan Phillies mengumumkan tidak lama selepas itu bahawa ujian awal mendedahkan patah tulang. Butiran lanjut akan diketahui selepas ujian lanjut dijalankan, dan presiden operasi besbol Dave Dombrowski memberitahu wartawan (termasuk Matt Gelb dari Athletic) bahawa terlalu awal untuk mengetahui sama ada Harper memerlukan pembedahan. Oleh itu, pintu tidak ditutup pada kemungkinan kepulangan Harper, kerana Dombrowski adalah “berharap dia akan kembali pada satu ketika.”

Jika pembedahan diperlukan, Harper berada dalam bahaya kehilangan baki kempen 2022. Walaupun setiap kecederaan tertentu adalah berbeza, demi perbandingan, Jean Segura telah diberikan garis masa pemulihan 10-12 minggu selepas baseman kedua Philadelphia mengalami patah jarinya sendiri pada akhir Mei dan terpaksa menjalani pembedahan.

Kehilangan Segura adalah keputusan yang cukup kejam untuk Phils, namun pasukan itu bangkit untuk mencatatkan bulan terbaik musim ini. The Phillies mempunyai rekod 22-29 di bawah bekas pengurus Joe Girarditetapi selepas Girardi dipecat dan Rob Thomson dinaikkan daripada jurulatih bangku simpanan kepada pengurus sementara, Philadelphia segera meneruskan larian 15-6 ke atas 21 perlawanan pertama Thomson sebagai kapten.

Larian itu membuat Phillies kembali bangkit melebihi markah .500 (37-35) menuju ke aksi malam ini, dan tiga perlawanan daripada tempat kad liar NL. Walau bagaimanapun, sukar untuk membayangkan Philadelphia kekal dalam perlumbaan tanpa sumbangan Harper kepada barisan keseluruhan yang kurang memberangsangkan. Dengan Harper dan Segura keluar, Kyle Schwarber dan Rhys Hoskins adalah satu-satunya pemain tetap yang mencapai prestasi melebihi purata.

Harper telah pun bermain melalui kesakitan, kerana koyakan kecil UCL telah menghadkannya untuk bertugas DH selama lebih dua bulan. Dalam gambaran besar, Harper memonopoli tempat DH tidak membantu Philadelphia, seperti Schwarber dan Nick Castellanos telah dipaksa ke dalam peranan sudut luar padang setiap hari, banyak merugikan pertahanan Phillies. (Dan mungkin kesalahan Castellanos, kerana dia telah mengalami tahun yang kurang memberangsangkan.) Tambahan pula, kelawar Harper sendiri masih terbakar, ketika dia melakukan 15 larian ke rumah dan .320/.385/.602 tebasan. masuk ke perlawanan malam ini menentang Padres.

Koyakan UCL Harper merumitkan lagi keadaan. Jika Phils ketinggalan dalam perlumbaan selepas musim, Harper mungkin memutuskan untuk berhenti menangguhkan yang tidak dapat dielakkan dan menjalani pembedahan siku, sekali gus menutupnya untuk 2022 tetapi mungkin memastikan bahawa dia akan terlepas sedikit atau tiada satu pun musim 2023.

Kecederaan telah lama menjadi subplot dalam karier Harper, namun dia agak tahan lama dalam beberapa tahun kebelakangan ini, bermain dalam 515 daripada 546 perlawanan yang mungkin dari 2018-21. Melalui semua itu, Harper terus menghasilkan di peringkat Cooperstown-ian, termasuk kempen MVPnya tahun lepas. Selepas memenangi anugerah MVP NL sebelum ini dengan Nationals pada 2015, Harper menjadi pemain kelima dalam sejarah besbol untuk memenangi MVP dalam beberapa pasukan, apabila dia mencapai .309/.429/.615 dengan 35 larian di rumah dan 42 beregu terbaik liga bersama Phillies musim lalu.

Malangnya, pengeluaran itu hanya dapat membantu Phils mencatat rekod 82-80 — cukup untuk menamatkan rentetan sembilan musim tanpa kemenangan berturut-turut, tetapi tidak cukup untuk membawa kelab itu kembali ke playoff. Kontrak Harper selama 13 tahun, $330MM menjadikannya sasaran mudah untuk dikritik, namun kekurangan kejayaan Phillies di atas padang bukanlah salah Harper, memandangkan jumlahnya yang besar selama tiga tahun lebih di Philadelphia.

Dalam jangka masa terdekat, ketiadaan Harper membebaskan tempat DH untuk perkongsian masa Schwarber/Castellanos, yang boleh mencipta peluang untuk peningkatan pertahanan yang besar. Dombrowski berkata demikian Mickey Moniak sedang dipanggil untuk mengambil tempat Harper dalam senarai aktif, walaupun Moniak bukanlah penyelesaian harian yang ideal. Buat masa ini, rancangan Phillies nampaknya terdiri daripada satu daripada Castellanos atau Schwarber di DH dalam barisan biasa, satu lagi di tempat sudut luar padang, dan satu pusingan Moniak, Odubel Herreradan Matt Vierling meliputi dua lagi kedudukan luar. Turun di ladang, Scott Kingery, Justin Williams, Jorge Bonifaciodan Dustin Peterson adalah semua pilihan, walaupun tidak ada dalam senarai 40 orang.

Perdagangan akan menjadi satu cara untuk Phillies menangani situasi itu, kerana walaupun Harper pergi untuk musim ini, Phils tidak serta-merta akan mengibarkan bendera putih pada peluang mereka akhirnya menamatkan kemarau playoff mereka. Walau bagaimanapun, Dombrowski boleh menunggu status Harper sebelum menentukan sejauh mana langkah masa depan – jika Harper dapat mengelakkan pembedahan, itu boleh meningkatkan peluang Phillies memperoleh pemain luar setiap hari yang lebih terbukti, dan bukannya sekeping pelengkap.

Bagi peminat Phillies yang mencari lapisan perak, kompaun yang jelas ialah 2021 Braves, yang hanya 44-44 ketika Ronald Acuna Jr. mengoyakkan ACLnya pada 10 Julai lalu. Walaupun Atlanta kelihatan hancur, Braves sebaliknya merombak campuran luar mereka dengan berdagang untuk Eddie Rosario, Joc Pederson, Adam Duvalldan Jorge Soler sebelum tarikh akhir perdagangan, dan akhirnya berguling ke kejohanan Siri Dunia.

Walaupun mungkin mengada-ada untuk berfikir bahawa senario seperti itu boleh berlaku untuk pasukan NL East yang lain dalam musim kedua berturut-turut, Dombrowski tidak asing dengan rombakan senarai pemain yang agresif. Cara Phillies melantun semula pada bulan Jun telah memberi nafas baru kepada musim pasukan, dan ia akan mengambil masa kemerosotan serta-merta dan mendadak untuk Philadelphia beralih ke mod penjual sebelum tarikh akhir.

Foto ihsan daripada Imej Sukan USA TodayWe would like to thank the author of this short article for this amazing web content

Bryce Harper Patah Ibu Jari Kiri


Take a look at our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/