Canelo Alvarez lwn. Gennadiy Golovkin 3 ramalan pertarungan, kemungkinan, undercard, pratonton, pilihan pakar, tarikh

Jika anda tertanya-tanya mengapa ia mengambil masa empat tahun untuk Canelo Alvarez dan Gennadiy Golovkin untuk mengambil kira di mana persaingan semua aksi mereka berhenti memasuki pertarungan trilogi hari Sabtu, GGG sentiasa bersama anda.

“Ini bukan soalan untuk saya,” kata Golovkin kepada “Morning Kombat” minggu lalu. “Saya berkeras untuk membuat trilogi pada keesokan harinya selepas juri memberikan kemenangan kepada Canelo [in the rematch].”

Untuk mempertahankan Alvarez (57-2-2, 39 KO), juara kelas menengah super yang tidak dipertikaikan itu hanya bertarung di kelas menengah sekali lagi selepas perlawanan semula 2018 dengan Golovkin (42-1-1, 37 KO), yang masih memegang sepasang gelaran dunia. pada 160 paun. Alvarez, 32, akan berusaha untuk mempertahankan empat pek gelaran hujung minggu ini di dalam T-Mobile Arena di Las Vegas (DAZN PPV, 8 malam ET langgan sekarang) dalam pertarungan pertama saingan mereka yang berlangsung pada 168 paun.

Alvarez, yang baru sahaja tewas kepada juara kelas berat ringan WBA, Dmitry Bivol pada Mei, nampaknya tidak mahukan trilogi itu walaupun berapa banyak wang yang DAZN bayar untuk kedua-duanya sejurus selepas dilancarkan di AS pada 2018 dengan harapan untuk mendapatkan yang ketiga. bergaduh. Sebahagian besar daripada itu adalah darah buruk antara mereka, didorong bukan sahaja oleh sepasang keputusan yang dipertikaikan di mana GGG berasa dirompak tetapi juga oleh dakwaan steroid yang ditujukan kepada Alvarez selepas gagal ujian dadah menjelang perlawanan semula mereka.

Ditanya oleh CBS Sports pada hari Rabu, bagaimanapun, sama ada dia bermotivasi kali ini untuk menerima cabaran itu, Alvarez mengubah nadanya.

“Ya saya mahu [the trilogy],” kata Alvarez. “Dan jika orang mahukannya, saya benar-benar mahukannya. Saya mahu kembali kuat jadi saya sangat teruja untuk berada di sini. Saya sudah bersedia untuk hari Sabtu.”

Tidak mendapat cukup tinju dan MMA? Dapatkan berita terkini dalam dunia sukan tempur daripada dua yang terbaik dalam perniagaan. Langgan Morning Kombat bersama Luke Thomas dan Brian Campbell untuk analisis terbaik dan berita mendalam, termasuk pratonton awal Canelo vs. Golovkin 3 menjelang pertarungan Sabtu di bawah.

Walaupun jelas daripada Golovkin bahawa dia masih menyimpan niat buruk terhadap Alvarez, yang bernasib baik untuk menyelamatkan keputusan seri kontroversial pada 2017 sebelum mengetepikan GGG dalam perlawanan timbal balik mereka menerusi keputusan majoriti yang dipertikaikan, dia enggan menyatakan pertarungan ketiga adalah peribadi. Menurut jurulatih Johnathon Banks, yang menggantikan Abel Sanchez selepas pertarungan kedua Alvarez, di situlah pejuangnya perlu berada.

“Cara terbaik untuk G melakukan persembahan adalah tanpa emosi,” kata Banks kepada CBS Sports. “Sekarang, itu mungkin tidak berkesan untuk setiap pejuang tetapi untuk pejuang ini, cara terbaik untuk menyertai pertarungan ini adalah untuk mengekalkannya dan mengekalkan emosinya di rumah. Jika dia mahu mengambil alih emosinya di bilik persalinan, tidak mengapa. Tetapi dia tidak memerlukan mereka di dalam gelanggang. Ia akan menjadi pertarungan yang hebat, tidak kira. Semasa pertarungan berlangsung, kami pasti mahukan kemenangan dan mahu menutup bab ketiga situasi ini. Tetapi emosi tidak bermain. bahagian di dalamnya.”

Dua pertarungan pertama adalah filem blockbuster PPV dan akhirnya melebihi jangkaan kerana pertarungan aksi klasik dengan tahap kemahiran dan intensiti yang tinggi. Perbezaan utama, bagaimanapun, antara jurang empat tahun antara pertarungan yang memasuki hujung minggu ini ialah Alvarez telah menaiki takhta sebagai raja paun demi paun merentasi pelbagai bahagian buat sementara waktu manakala Golovkin, pada usia 40 tahun, telah mula menunjukkan usianya.

Golovkin, yang masuk sebagai underdog 4-1, adalah kegemaran pertaruhan menjelang setiap dua pertarungan pertama. Dia mengakui bahawa usia telah menyukarkan untuk pulih, yang merupakan sesuatu yang Banks, murid kepada Kronk Gym mendiang Emanuel Steward, telah bekerja keras untuk mengimbangi.

“Ini semua tentang latihan dengan lebih bijak dan hanya menjadi lebih cekap dalam perkara yang anda lakukan dengan baik,” kata Banks. “Apabila anda masih muda, matlamatnya adalah untuk berlatih bersungguh-sungguh tidak kira dalam apa jua keadaan. Apabila anda semakin tua, anda perlu berlatih dengan lebih bijak. Lelaki berusia 40 tahun itu sama sekali berbeza daripada lelaki purata anda berusia 40 tahun. Sekarang ini, dia hanya melakukan penalaan sebaik mungkin supaya tidak terlalu banyak bekerja.”

Namun, Golovkin kelihatan lebih perlahan walaupun menang 4-0 sejak pertarungan kedua Alvarez. Dia juga telah menerima lebih banyak hukuman sebagai balasan daripada yang pernah dilihat oleh peminat, termasuk kemenangan keputusan yang dipertikaikan ke atas Sergiy Derevyanchenko yang bersaing untuk penghormatan perjuangan tahun ini pada 2019.

Apa yang tidak membantu Golovkin ialah Alvarez telah berkembang secara berterusan dalam beberapa tahun kebelakangan ini daripada peninju balas kepada ancaman kalah mati yang mengintai, yang telah mengejutkan mereka yang melihatnya menaikkan kuasanya bersamanya kepada 168 dan 175 paun. .

Kedua-dua pejuang mempunyai dagu yang luar biasa dan tidak pernah turun atau berhenti sebagai seorang profesional. Golovkin, sebenarnya, masih berpendirian bahawa dia masih belum pernah dibualkan sekali pun walaupun menghampiri 400 pertarungan gabungan amatur dan profesional. Namun, kebanyakan percaya dia perlu melakukannya bersandar kuat kepada kuasa besarnya dengan teratur untuk mempunyai pukulan untuk mengganggu musuhnya yang lebih segar.

“Saya menggunakan moto ini sepanjang masa: Saya lebih suka memilikinya dan tidak memerlukannya daripada memerlukannya dan tidak memilikinya,” kata Banks. “Saya bersetuju bahawa ia akan menjadi satu pertarungan yang hebat. Hasrat dan hasrat saya adalah untuk G menutup persembahan dengan cara yang dramatik tetapi, percayalah, Canelo juga boleh mengambil pukulan. Dia tidak menolak untuk mengambil pukulan dari yang lebih besar. guys. Dia mengambil tangan kanan demi tangan kanan dari G yang menyebabkan 90% orang jatuh dan tidak pernah pulih. Dia mengambilnya seperti seketul daging dan dia memakannya dan terus datang.”

Alvarez, yang secara terbuka berkata dia sedang bersiap sedia menyampaikan kalah mati hujung minggu ini dan hapuskan sebarang perbincangan mengenai kontroversi yang berlarutan, percaya pertemuan ketiga (dan mungkin muktamad) antara kedua-dua legenda hidup itu juga akan menjadi yang paling menarik.

“Saya fikir ini akan menjadi yang terbaik daripada tiga, saya fikir ia akan menjadi yang terbaik,” kata Alvarez. “Dia, jelas sekali, akan membawa semua yang terbaik yang dia boleh kerana, anda tahu, semua orang bercakap tentang umurnya. Saya akan membawa segala-galanya untuk kembali lebih kuat daripada sebelumnya.

“Pertarungan ini sangat penting untuk legasi saya kerana ia akan kekal dalam sejarah tinju selepas pertarungan ini. Sebab itu kami bertarung sebanyak tiga kali, kan? Saya rasa ini adalah antara saingan terbaik dalam sejarah tinju.”

Kad bawah diisi dengan beberapa nama menarik yang kembali ke gelanggang. Jesse Rodriguez ingin mempertahankan gelaran super flyweight WBC menentang Israel Gonzalez dalam ciri bersama. Austin Williams kembali apabila dia menentang Kieron Conway dalam bahagian middleweight. Diego Pacheco dan Enrique Collazo berjaya keluar dalam bahagian kelas menengah super. Dan veteran Gabe Rosado kembali dalam pertembungan kelas menengah super menentang Ali Akhmedov.

Kad lawan, kemungkinan

  • Canelo Alvarez (c) -500 lwn Gennadiy Golovkin +380, kejuaraan super middleweight tidak dipertikaikan
  • Jesse Rodriguez (c) -1200 lwn Israel Gonzalez +750, kejuaraan super flyweight WBC
  • Austin Williams -575 lwn Kieron Conway +425, kejuaraan kelas menengah ‘antarabangsa’ WBA
  • Diego Pacheco -2500 lwn Enrique Collazo +1200, kelas menengah super
  • Ali Akhmedov -700 lwn. Gabriel Rosado +500, kelas menengah super

Ramalan

Albert Einsteinlah yang pernah menyifatkan definisi kegilaan sebagai melakukan perkara yang sama berulang kali sambil mengharapkan hasil yang berbeza. Bagi Golovkin, trilogi hari Sabtu akan berlangsung di gelanggang yang sama, menentang lawan yang sama dan di hadapan suruhanjaya negeri yang sama seperti dua pertarungan pertama, yang dia percaya dia dirompak daripada menang.

Golovkin juga akan bertinju di hadapan dua hakim yang telah memainkan peranan utama dalam prosiding sehingga ke tahap ini: Steve Weisfeld menjaringkan perlawanan tinju 115-113 untuk Alvarez, begitu juga Dave Moretti, yang juga mempunyainya 115-113 untuk Golovkin dalam pergaduhan pertama. Hakim David Sutherland, pendatang baru dalam persaingan ini, melengkapkan ketiga-tiga mereka bersama pengadil Russell Mora.

Enam kad skor berbeza telah diserahkan semasa kedua-dua pertarungan dan hanya satu daripadanya telah memenangi Golovkin. Selain daripada sebarang kemungkinan rasuah yang sering ditunjukkan oleh GGG, nampaknya terdapat sebab besar mengapa mereka yang ditugaskan untuk mengisytiharkan pemenang akhirnya memilih Alvarez.

Walaupun Golovkin telah mengalahkan Alvarez dengan purata 40 pukulan dalam kedua-dua pertarungan, Alvarez telah mengekalkan kelebihan dalam pukulan kuasa yang mendarat, peratusan pukulan kuasa dan pukulan badan. Sekiranya GGG menggunakan strategi tepat yang sama untuk mencuba dan menyelesaikan Alvarez tanpa meningkatkan risiko yang dia sanggup ambil untuk mengimbangi kehilangan kelajuan dan staminanya, bukan sahaja kehilangan keputusan berulang mungkin teratur, malah boleh menjadi pemberhentian pertama kehebatannya. kerjaya.

Golovkin menyambung dengan hanya enam dan lapan tumbukan badan mendarat, masing-masing, dalam dua pertarungan pertama. Dia juga menghadapi masalah untuk mendarat tangan kanannya dalam apa jua bentuk menentang Alvarez yang lebih pantas, yang menggunakan pergerakan batang atas yang tepat untuk mengelakkan pukulan tersebut sambil membuka peluang balas.

Di atas kertas, gaya jab-berat Golovkin adalah rangka tindakan yang sempurna untuk memberikan Alvarez padan. Dia memotong cincin serta sesiapa sahaja dari segi sejarah dan boleh menggunakan jelingannya sebagai pengintip dan senjata. Ia adalah pelan tindakan, boleh dikatakan, Bivol pernah menyelesaikan Alvarez pada bulan Mei.

Tetapi dalam kes ini, Bivol ialah kelas berat ringan semula jadi. Golovkin akan naik ke kelas menengah super buat kali pertama, bermakna kelebihan saiz yang pernah dipegangnya ke atas bekas kelas menengah junior di Alvarez telah dipadamkan oleh kenaikan berat badan yang dramatik bintang Mexico itu.

Adakah GGG perlu kalah dan mencari kalah mati sebagai satu-satunya harapannya untuk menang? Tidak semestinya, lebih-lebih lagi dengan dagu Alvarez yang sama degil. Tetapi dia perlu bertarung secara fizikal seperti yang pernah dia lakukan untuk memperlahankan lawannya dan dia perlu menunjukkan tahap kesegeraan yang belum pernah dilalui dalam pertarungan terbesarnya (dan terdekat) sebelum ini.

Jangkakan Alvarez untuk mula perlahan dan cekap semasa cuba menavigasi jumlah jus yang tinggal GGG. Tetapi sebaik sahaja dia membuat pelarasan untuk tampil ke hadapan, sama seperti yang Alvarez lakukan dalam perlawanan timbal balik, melemahkan Golovkin ke badan lewat sambil membawanya turun nampaknya.

Memandangkan kebanggaan Golovkin dan rintangan pukulan yang luar biasa, ia tidak akan menjadi kejutan besar bahawa saingan ini mencapai pusingan ke-36 dan terakhir. Tetapi jangan silap tentang peluang sebenar Golovkin. Melainkan dia sanggup mengubah gayanya dengan ketara untuk mengimbangi kemerosotan fizikalnya dan berjudi dengan cara yang tidak pernah kita lihat sebelum ini, kehilangan keputusan kedua berturut-turut terasa tidak dapat dielakkan.

Pilih: Alvarez melalui UD12

We want to thank the writer of this short article for this incredible material

Canelo Alvarez lwn. Gennadiy Golovkin 3 ramalan pertarungan, kemungkinan, undercard, pratonton, pilihan pakar, tarikh


Our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/