Carl Nassib, pemain aktif gay pertama NFL secara terbuka, bersedia untuk menyertai semula Bucs

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Jurulatih Buccaneers Todd Bowles muncul untuk mengesahkan berbilang laporan bahawa Tampa Bay telah menandatangani Carl Nassib, pemain pertahanan bebas ejen yang merupakan pemain aktif gay pertama NFL secara terbuka.

“Kami berharap dia datang ke sini,” Bowles berkata daripada Nassib kepada pemberita Selasa.

Nassib sebelum ini bermain untuk Buccaneers pada 2018 dan 2019. Dia kemudiannya menandatangani agensi bebas dengan Las Vegas Raiders dan menjadi ahli organisasi itu pada Jun 2021, apabila dia mencipta sejarah dengan keluar.

“Saya seorang yang agak peribadi,” kata Nassib kemudian dalam video yang dikongsinya dalam talian, “jadi saya harap anda semua tahu bahawa saya benar-benar tidak melakukan ini untuk perhatian. Saya hanya fikir bahawa perwakilan dan keterlihatan adalah sangat penting.”

Beberapa pemain NFL memberi tabik hormat kepadanya pada masa itu, begitu juga dengan beberapa pegawai liga dan peguambela untuk isu LGBTQ. Dalam mesej kepada Nassib dan Kumi Yokoyama, pemain Liga Bola Sepak Wanita Kebangsaan yang keluar sebagai lelaki transgender, Presiden Biden menulis: “Saya amat berbangga dengan keberanian anda. Kerana anda, ramai kanak-kanak di seluruh dunia melihat diri mereka dalam cahaya baharu hari ini.”

Satu lagi bahagian pertahanan, Michael Sam, telah melancarkan jejak dengan keluar sebelum draf NFL 2014. Dia kemudiannya dipilih dalam pusingan ketujuh oleh St. Louis Rams tetapi dibebaskan sebelum permulaan musim dan tidak pernah bermain snap musim biasa dalam NFL. Sam kemudian menjadi pemain gay pertama secara terbuka dalam Liga Bola Sepak Kanada apabila dia mengambil padang pada Ogos 2015 untuk Montreal Alouettes.

Nassib berkata pada awal musim panas ini bahawa dia mempunyai sedikit kebimbangan untuk mengambil langkah berkongsi videonya tahun lepas.

“Saya merenung telefon selama, seperti, satu jam hanya melihatnya, cuba menggembar-gemburkan diri saya sendiri,” kata warga Pennsylvania berusia 29 tahun itu kepada “Selamat Pagi Amerika” koresponden Michael Strahan, bekas bintang NFL, pada bulan Julai. “Perkara terakhir yang saya katakan ialah, ‘Anda tahu apa – untuk kanak-kanak.’ Dan saya menekan pos.”

Nassib menambah bahawa, setelah menemui rakan dan keluarganya beberapa tahun sebelum ini, dia memutuskan untuk mendedahkannya kepada umum tahun lalu untuk “memiliki cerita itu dan memastikan saya melakukannya mengikut syarat saya.”

Pada masa Nassib membuat komen itu bulan lepas, dia sudah dilepaskan oleh Raiders, berikutan tempoh dua tahun yang bertepatan dengan tempoh bergelora untuk Las Vegas. Ketua jurulatih Jon Gruden berundur pada Oktober 2021 selepas pendedahan e-mel yang dihantarnya termasuk bahasa perkauman, misoginis dan homofobia.

Susulan skandal Gruden, Nassib dikecualikan daripada aktiviti pasukan untuk mengambil hari peribadi.

“Dia hanya berkata dia mempunyai banyak perkara untuk diproses,” kata pengurus besar ketika itu Mike Mayock mengenai Nassib pada masa itu. “Terdapat banyak perkara yang berlaku dalam beberapa hari kebelakangan ini. Dan, sudah tentu, kami menyokongnya.”

Gruden telah digantikan secara interim oleh Rich Bisaccia sebelum Josh McDaniels diupah pada bulan Januari menjadi ketua jurulatih baharu pasukan. Pada masa yang sama, Raiders membawa pengurus besar baharu, Dave Ziegler, selepas mereka memecat Mayock pada awal bulan itu.

Kini Nassib bersedia untuk bersatu semula dengan Pengurus Besar Jason Licht, yang telah memegang jawatan itu untuk Buccaneers sejak 2014, dan Bowles, yang merupakan penyelaras pertahanan pasukan selama tiga tahun sebelum ini. menggantikan bekas ketua jurulatih Bruce Arians pada bulan Mac.

Selepas memulakan perjalanan NFLnya dengan Cleveland Browns, yang menghabiskan dua musim bersamanya, Nassib menikmati beberapa detik paling produktifnya bersama Buccaneers. Dia 22 karung kerjaya, 12.5 datang dalam seragam Tampa Bay, begitu juga 25 daripada 53 pukulan quarterbacknya.

Bowles memuji Nassib pada hari Selasa sebagai pemain pertahanan teguh yang juga boleh digunakan dalam cara berbeza dalam skema jurulatih.

“Dia seorang yang sangat baik melakukan hantaran di luar, dan dia juga boleh bermain di dalam dalam beberapa situasi nikel,” kata Bowles kepada pemberita. “Dia mempunyai banyak serba boleh, dia membawa banyak tenaga, membawa banyak ketangguhan dan dia memahami sistem. Dia selesa di dalamnya [in his previous stint].”We wish to say thanks to the author of this write-up for this remarkable material

Carl Nassib, pemain aktif gay pertama NFL secara terbuka, bersedia untuk menyertai semula Bucs


Our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/