Celtics lwn Warriors: Boston masih boleh menjadi juara NBA, tetapi ia perlu menunjukkan sesuatu kepada kita

Mungkin masih ada harapan untuk Boston Celtics. Tetapi peluang terbaik mereka untuk menuntut sepanduk lain terletak pada masa lalu.

Sudah tentu, ya, sudah tentu — Boston secara teknikal masih boleh memenangi siri ini jika mereka mengadakan homecourt dalam Permainan 6 Khamis malam dan kemudian kembali ke San Francisco dan kemudian menyiarkan W pada Pahlawan‘ tingkat rumah Ahad malam dalam Permainan 7.

Bagaimanapun, mereka mendapati diri mereka berada di ambang penyingkiran kerana mereka telah mengkhianati lonjakan daya tahan dan pertahanan yang menghantam bintang yang membawa mereka ke sini. Mematikan, dan menolak masa lalu, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo dan Jimmy Butler adalah kemenangan yang mengagumkan. Berurusan dengan Steph Curry — dan kesan sebenar, kejam, jarang berlaku, mengejutkan cuba memenangi gelaran NBA — adalah sesuatu yang lain sepenuhnya.

Panggil ia tekanan. Sebut saja ketakutan. Sebut saja detik yang memisahkan yang berbakat daripada pemenang, profesional daripada juara. Walau apa pun, ia menewaskan Celtics dalam dua perlawanan terakhir sama seperti Curry & Co.

Terutamanya dalam Game 4, apabila Warriors menawarkan kemenangan kepada Celtics di atas pinggan perak. Jayson Tatum, Jaylen Brown dan rakan sepasukan mereka tidak dapat menerimanya.

Seperti dalam Permainan 4, Celtics memasuki suku keempat Permainan 5 dengan ketinggalan satu mata selepas pertandingan bolak-balik dan sengit. Tidak seperti dalam Game 4, bagaimanapun, Curry tidak bangkit untuk menewaskan mereka sendirian. Mereka melakukan itu untuk diri mereka sendiri dengan baik.

Dalam Permainan 4, Boston mendahului 3-1 dan semua itu bermakna. Kemudian Curry berlaku, dan di sisi lain larian Warriors 17-3 untuk menutup permainan itu kami duduki 2-2. baiklah. Siri masih sangat aktif. Perkara tentang menentang KAMBING bermakna anda mungkin perlu berurusan dengan persembahan besar itu; kuncinya ialah bagaimana untuk mengharungi badai. Tetapi kegagalan dalam Permainan 5 datang dengan Curry jelas mati: 16 mata, malam 0-untuk-9 dari garisan 3 mata, dan tiada heroik suku keempat.

Curry mungkin telah mengalahkan mereka beberapa hari lebih awal, tetapi ini hanyalah Celtics, sekali lagi, gugup, gelisah, dan tidak pasti, mengalahkan diri mereka sendiri. Mereka batuk sehingga empat pusingan suku keempat. Mereka menembak 27 peratus dari padang dan 25 peratus busuk dari belakang arka. Tatum dan Brown digabungkan untuk pergi 2-dari-9 dari padang. Mereka pecah.

Untuk memenangi dua perlawanan seterusnya, mereka perlu melakukan lebih banyak daripada mengatasi Warriors dan bintang hebat sepanjang zaman. Celtics perlu mengatasi sesuatu dalam diri mereka yang telah mengubah pasukan terbaik NBA menjadi pasukan mereka sendiri pada suku keempat dalam dua perlawanan terakhir mereka.

Dan kegagalan mereka telah menimpa pasukan Warriors yang berbeza berbanding pasukan yang telah bersaing untuk, dan memenangi, kejuaraan NBA pada masa lalu — yang lebih rendah.

Tidak ada Kevin Durant untuk menyelamatkan Warriors pada malam hari Kari. Klay Thompson telah berubah-ubah antara biasa-biasa dan baik, Draymond Green antara mengerikan dan begitu-begitu. Jordan Poole telah lama berubah menjadi yang kelihatan seperti G-leaguer. Andrew Wiggins sememangnya cemerlang, tetapi jika anda tidak dapat menewaskan pasukan di Pusingan Akhir NBA pada malam di mana Wiggins adalah pemain terbaiknya, anda mungkin menghadapi masalah besar.

Kari adalah Kari, ya, selain dari luar biasa pada malam yang dia mempunyai hari Isnin. Tetapi Curry mengikut sejarah bertindak balas kepada permainan buruk di playoff dengan malam yang cekap dengan serangan yang dominan dan gemilang.

“Sekarang, itu bagus untuk kami,” kata Green selepas perlawanan, setelah melihat cerita ini sebelum ini. “Dia 0-untuk-9 daripada 3. Dia akan marah pada Permainan 6, dan itulah yang kami perlukan.”

Terdapat banyak X dan O yang boleh anda pelajari, banyak nombor yang boleh menceritakan kisah saiz sampel yang besar dan realiti statistik kedua-dua pasukan ini. Terdapat rancangan permainan yang Boston boleh, dan sepatutnya, buat untuk meniru apa yang telah mereka lakukan dengan baik untuk siri yang panjang yang sepatutnya mereka menangi, dan seterusnya.

Tetapi seperti yang dikatakan juara NBA dua kali, Isiah Thomas kepada saya, semua perkara itu hilang apabila tekanan dihidupkan sehingga maksimum. “Tekanan itu nyata,” katanya. “Sesetengah pemain, beberapa pemain hebat, boleh mengendalikannya. Ada yang tidak boleh.”

Tetapi jawapan sebenar tentang bagaimana Boston memenangi perkara ini adalah mudah dan dua kali ganda: Jangan biarkan Curry mengalahkan anda, dan jangan mengalahkan diri sendiri.

Pada yang pertama: Semoga berjaya. Curry, seperti yang telah saya tulis, berkemungkinan akan menamatkan kariernya sebagai pemain Top-5 sepanjang masa, bakat sepanjang masa yang terlalu sering tidak dihargai, memperoleh bayaran yang sepatutnya dia terima lama selepas fakta itu. Tetapi dia adalah pemain terbaik di lantai dalam siri ini, dia menunjukkan dia boleh memenangi permainan seorang diri jika dia mesti, dan dalam Permainan 5 rakan sepasukannya mula menawarkan jenis bantuan yang dia boleh gunakan selama ini. Curry, seperti yang dikatakan Green, akan menjadi marah pada malam Khamis, dan dia akan menjadi berbahaya.

Tetapi perkara kedua membincangkan sebab siri ini terasa sudah tamat: Tiada pasukan boleh memenangi kejuaraan jika semakin dekat dengannya, semakin cepat mereka pudar. Dan Celtics telah menjadi sekumpulan saraf dan kebimbangan dan permainan yang buruk pada saat-saat di mana sebuah gelanggang berada di penghujungnya — membalikkan bola, bermain kentang panas, tidak mempunyai bintang yang bersedia untuk merebut masa itu.

Tatum telah meninggalkan banyak siri ini. Brown mempunyai beberapa babak kedua yang hambar. Marcus Smart tidak mengisi kekosongan itu. Dan anda hanya boleh meminta Al Horford dan Derrick White untuk menyelamatkan hari pada suku keempat Pusingan Akhir NBA sekali — dan sekali-kali terasa seperti terlalu banyak.

Celtics mempunyai peluang pada malam Khamis, dan seperti yang ditunjukkan oleh ketua jurulatih Ime Udoka, mereka berada dalam kedudukan yang tepat, ketinggalan 3-2 dan berdepan penyingkiran, awal musim ini menentang juara tahun lepas, Milwaukee Bucks.

Tetapi bola keranjang playoff adalah mengenai pelarasan, dan yang perlu dibuat oleh Boston ialah yang belum kita lihat mereka buat lagi: Keupayaan untuk merebut satu siri, di bawah sensasi harapan dan ketakutan yang paling hebat, apabila sesuatu yang jarang berlaku seperti kejuaraan mempersembahkan dirinya.

Kami telah melihat cukup untuk mengetahui bahawa Steph Curry boleh. Sementara itu, Boston Celtics masih cuba memahami cara untuk memadankannya apabila ia paling penting.

We wish to give thanks to the writer of this article for this remarkable content

Celtics lwn Warriors: Boston masih boleh menjadi juara NBA, tetapi ia perlu menunjukkan sesuatu kepada kita


Take a look at our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/