Chicago Bears akan membentangkan rancangan konsep untuk stadium baharu, daerah hiburan di Arlington Heights, walaupun perjanjian pembelian tidak dimuktamadkan

Mengambil langkah seterusnya ke arah membina stadium baharu, Chicago Bears Khamis mengumumkan mesyuarat komuniti bermaklumat untuk membincangkan potensi pembelian dan pembangunan Arlington International Racecourse.

Pegawai pasukan dalam satu kenyataan berkata mereka akan membentangkan rancangan konseptual untuk daerah hiburan berorientasikan transit dan bercampur yang berlabuh oleh stadium di Arlington Heights yang akan menjadi salah satu projek pembangunan terbesar dalam sejarah Illinois.

Mesyuarat itu dijadualkan pada 7 hingga 9 malam Khamis, 8 September, di gim di Hersey High School, 1900 E. Thomas St. di Arlington Heights.

Menjangkakan orang ramai yang ramai, tempat duduk akan disediakan atas dasar siapa cepat dia dapat. Tempat letak kereta akan dibuka pada pukul 5 petang, dengan pintu dibuka pada pukul 5:30 petang

Perjumpaan adalah maklumat sahaja. Sekiranya projek itu diteruskan, pasukan itu menyatakan, semua mesyuarat awam yang diperlukan akan diadakan kemudian sebelum pegawai Arlington Heights.

Pengumuman itu selaras dengan kenyataan Datuk Bandar Tom Hayes bahawa kampung itu berkemungkinan akan mula mengadakan mesyuarat pada musim gugur ini untuk membincangkan cadangan itu.

Tahun lepas, pasukan dan pemilik trek Churchill Downs Inc. mengumumkan perjanjian untuk Bears membeli tapak litar lumba seluas 326 ekar dengan harga $197 juta, sementara menunggu semakan akhir dan kelulusan oleh kedua-dua pihak. Perjanjian itu dijangka ditutup pada awal 2023.

Sebarang pembangunan perlu mendapat kelulusan pegawai kampung. Datuk Bandar telah mengalu-alukan cadangan langkah pasukan dari Soldier Field di Chicago, dan telah mengapungkan idea sokongan pembayar cukai tempatan yang terhad.

Sebagai tindak balas, Datuk Bandar Chicago Lori Lightfoot mengumumkan cadangan untuk membina kubah di atas Padang Askardan mengembangkan kapasitinya daripada 61,500, yang terkecil dalam Liga Bola Sepak Kebangsaan, kepada 70,000.

Tetapi bandar itu, yang sudah beroperasi pada defisit dan masih membayar pengubahsuaian terakhir stadium pada 2003, tidak menyatakan bagaimana ia akan membayar projek yang begitu mahal.

Pejabat akhbar Lightfoot mengeluarkan kenyataan bahawa dia telah membuat “kes yang menarik” untuk Bears untuk tinggal di Chicago di stadium “peringkat satu”.

“Bandar ini akan terus membuat kes kepada Bears, NFL dan orang ramai bahawa Medan Askar yang dihidupkan semula paling sesuai dengan ekonomi,” kata jurucakap Kate LeFurgy.

Datuk Bandar Arlington Heights Hayes menyebut pertemuan itu sebagai tanda yang menggalakkan.

“Mereka meningkatkan kelajuan projek sambil kami bergerak ke hadapan untuk merealisasikan ini,” katanya. “Ini adalah peluang untuk mendapatkan maklum balas awal daripada komuniti, jadi ia adalah bahagian yang sangat penting dan menarik dalam proses itu.”

Beliau menegaskan bahawa ini bukan mesyuarat kampung, dan beliau tidak akan hadir supaya tidak masuk campur.

Jurucakap Bears menolak komen tambahan mengenai mesyuarat itu.

Pertemuan itu dijangka lebih mengenai pembangunan keseluruhan harta tanah sebagai daerah hiburan berbanding butiran terperinci stadium. Ini adalah peluang untuk pasukan memberitahu orang ramai tentang lokasi projek itu dan menggalakkan maklum balas. Pasukan itu dijangka menekankan bahawa pembelian harta itu – dan perkembangan seterusnya – belum lagi menjadi perjanjian.

The Bears telah memanggil Soldier Field sebagai rumah sejak tahun 1971, tetapi pasukan itu telah membincangkan atau mencadangkan bermain permainannya di tempat lain sepanjang 50 tahun yang lalu.

Wrigley Field berkhidmat sebagai tempat asal asal untuk pasukan apabila ia berpindah ke Chicago pada tahun 1921 dan kekal di sana hingga 1970.

Taklimat Petang

Setiap hari

Pilihan cerita teratas editor Chicago Tribune, dihantar ke peti masuk anda setiap petang.

Tetapi Bears terpaksa mencari rumah baru selepas Liga Bola Sepak Amerika bergabung dengan Liga Bola Sepak Kebangsaan dan memerlukan stadium untuk menempatkan sekurang-kurangnya 50,000 peminat.

Tinjauan pendapat baru-baru ini yang ditugaskan oleh kumpulan libertarian yang menggambarkan diri mereka mendapati bahawa majoriti penduduk Arlington Heights yang ditinjau menyokong Bears berpindah dari Soldier Field ke kampung mereka, tetapi menentang sebarang subsidi cukai untuk membantu pasukan berbuat demikian.

Undian itu, dikeluarkan bulan lepasmendapati bahawa 72% responden meluluskan cadangan Bears untuk membina stadium di Balapan Lumba Kuda Antarabangsa Arlington yang ditutup — tetapi 68% menentang menggunakan dolar cukai untuk membantu pasukan.

Tinjauan pendapat itu juga mendapat sokongan kuat untuk ordinan untuk melarang Arlington Heights daripada menggunakan dana pembayar cukai untuk membantu membina stadium atau “kebajikan korporat” lain dengan margin 55%-30%.

Tinjauan itu ditaja oleh Americans for Prosperity-Illinois, sebuah kumpulan yang diasaskan oleh bilionair konservatif Koch bersaudara, dan meninjau 300 pengundi berdaftar di kampung itu.

rmccoppin@chicagotribune.com

ckane@chicagotribune.com

We wish to say thanks to the writer of this write-up for this awesome content

Chicago Bears akan membentangkan rancangan konsep untuk stadium baharu, daerah hiburan di Arlington Heights, walaupun perjanjian pembelian tidak dimuktamadkan


Check out our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/