Christ, keluarga, besbol: Mengapa Wes Johnson meninggalkan Kembar untuk LSU

CLEVELAND – Carlos Correa telah menetap dalam penerbangan selama sejam Twins ke Cleveland, bersiap sedia untuk lima perlawanan dalam empat hari dengan pendahuluan AL Central berubah-ubah. Dia menyambung telefonnya ke Wi-Fi dan membuka Twitter, secara semula jadi.

Dia membaca tweet pertama pada garis masanya dua kali. Kemudian menyemak sama ada akaun yang menghantar tweet itu telah disahkan. Kemudian meminta rakan duduk Gio Urshela untuk membacanya juga.

Kedua-duanya tidak percaya, jadi Correa berjalan kembali ke bahagian kakitangan, khususnya kepada jurulatih pitching Wes Johnson.

“Ketika itulah dia memberitahu saya bahawa dia mempunyai peluang besar untuk dirinya dan keluarganya di LSU,” kata Correa.

Johnson semakin meningkat pada pertengahan musim tempat pertama dan berpindah ke Baton Rouge, La., ke menjadi jurulatih pitching Harimau. LSU telah merayu Johnson musim lalu juga. Tetapi itu dipercepatkan minggu lalu, dan nada agresif menjadi tawaran pada hari Khamis. Johnson menerima Ahad. Johnson tidak mempunyai peluang antara perlawanan Ahad dan penerbangan untuk memaklumkan pasukan dengan betul sebelum berita itu bocor.

Correa berkata pengurus Twins Rocco Baldelli pada mulanya memberitahunya untuk mengekalkan apa yang dia pelajari tentang Johnson pada tahap rendah.

“Pada masa saya berjalan kembali ke tempat duduk saya, lelaki itu seperti, ‘Apa yang anda bercakap dengan Rocco?’ Dan saya seperti, ‘Saya tidak tahu. Adakah anda bercakap tentang Wes? Apa yang anda tahu?’ ‘Dia akan pergi,’ ” Correa menceritakan. “Saya rasa semua orang tahu semasa kami mendarat.”

The Twins mengadakan mesyuarat dadakan di hotel, di mana Baldelli, Johnson dan Presiden Operasi Besbol Derek Falvey mengesahkan laporan itu.

Pemain terkejut. Jika jurulatih berlepas pada pertengahan musim, biasanya kerana pasukan itu kalah dalam perlawanan dan kakitangan kehilangan pekerjaan. Johnson telah meninggalkan pasukan yang baik untuk mengambil kedudukan yang sama di peringkat yang lebih rendah, walaupun di sebuah sekolah di SEC yang berkuasa.

Johnson mencipta sejarah apabila dia menyertai kakitangan Twins selepas musim 2018 terus dari Universiti Arkansas. Dia merupakan sebahagian daripada kakitangan kejurulatihan, membantu Baldelli — pemain luar semasa bermain — membuat keputusan mengenai semua perkara yang menarik.

Johnson adalah hit, kerana Twins memenangi gelaran bahagian pada 2019 dan ’20. Musim 2021 adalah penurunan yang ketara, dengan 4.83 kakitangan ERA. Tetapi dengan putaran permulaan yang dibina semula sepenuhnya pada 2022, Johnson menurunkan ERA kolektif itu kepada 3.78.

Mengapa Johnson memilih untuk meninggalkan situasi seperti itu jatuh kepada tiga nilai teras.

“Saya memberitahu orang tentang keutamaan saya. Ia adalah Tuhan dan Penyelamat saya Yesus Kristus, satu. Ini keluarga saya, dua. Dan ia besbol, tiga,” kata Johnson. “Saya tidak akan pernah melepaskan mereka dari masalah.”

Gaya hidup MLB boleh menjejaskan keseimbangan kehidupan kerja. Lelaki berusia 50 tahun itu dan isterinya, Angie, mempunyai tiga anak: Ryan, Anna dan Ava. Dua yang terakhir masih di sekolah menengah dan menengah di Arkansas asal Johnson. Dan dengan musim 162 perlawanan, ditambah beberapa bulan latihan musim bunga, Johnson telah kehilangan detik keluarga.

Musim kolej adalah kurang mencabar, walaupun pengambilan sepanjang tahun nampaknya menjadi faktor besar dalam pemergiannya yang cepat. The Lafayette Daily Advertiser melaporkan kontrak LSU Johnson mempunyai gaji pokok tahunan $380,000 selama tiga tahun, ditambah dengan elaun kenderaan $800 sebulan dan insentif pemindahan $25,000.

Johnson berkata ini adalah “perkara paling sukar” yang pernah dia lakukan. Ia juga telah meletakkan Twins di tempat yang sukar, terpaksa menggantikan ahli kakitangan utama pada hari Jumaat sebaik sahaja Johnson secara rasmi pergi selepas siri ini.

“Kami mahu menghormati semua orang di dalam bilik, bercakap dengan orang yang berbeza, ahli kakitangan yang berbeza. Ia mewujudkan beberapa juggling,” kata Falvey. “Rancangan kami di sini adalah untuk bekerjasama dengan kumpulan dalaman yang kami perlu melangkah ke peranan Wes.”

Kemungkinan calon ialah penolong jurulatih pitching Luis Ramirez, jurulatih bullpen Pete Maki dan penyelaras pencegahan larian Colby Suggs, walaupun pasukan itu telah menekankan ia akan menjadi usaha kumpulan untuk menamatkan musim ini.

Beberapa pitcher gembira dengan peluang baru Johnson, tetapi sedih kehilangan bimbingannya. Pemula Chris Archer, yang telah berada dalam liga sejak 2012 dan mengalami kecederaan besar dalam beberapa tahun kebelakangan ini, berkata Johnson mempunyai cara untuk membuat pitcher percaya pada diri mereka semula, yang akan bertahan walaupun selepas dia pergi.

“Dia benar-benar membantu menanam semula keyakinan dalam diri saya setiap hari,” kata Archer. “… Dia jurulatih pitching terbaik yang pernah saya miliki, dari atas ke bawah. Analitis, biomekanik, menanamkan keyakinan, pelan permainan. Setiap aspek yang anda boleh fikirkan, dia adalah yang terbaik.”

We would like to say thanks to the author of this short article for this amazing material

Christ, keluarga, besbol: Mengapa Wes Johnson meninggalkan Kembar untuk LSU


You can view our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/