C’s, 76ers tidak akan mengatakan jika mereka memenuhi peraturan Toronto vax

Apabila ditanya secara langsung dalam tempoh 24 jam yang lalu sama ada pasukan mereka telah diberi vaksin sepenuhnya, kedua-dua Boston Celtics dan Philadelphia 76ers enggan mengulas kepada ESPN — membuka kemungkinan kedua-dua pasukan berpotensi kehilangan pemain dalam permainan jalanan siri playoff pusingan pertama menentang Toronto Raptors.

Memasuki perlawanan hari Rabu, Miami Heat, Milwaukee Bucks, Celtics dan 76ers berada dalam satu kekalahan antara satu sama lain di bahagian atas kedudukan Persidangan Timur, bermakna mereka boleh berakhir dalam sebarang urutan antara sekarang dan akhir musim biasa pada 10 April .

Jadi mana-mana daripada mereka boleh menghadapi kemungkinan perlu pergi ke Toronto untuk siri playoff pusingan pertama menentang Raptors. Mulai 15 Januari, pemain perlu diberi vaksin sepenuhnya untuk memasuki Kanada.

Heat dan Bucks mengesahkan kepada ESPN bahawa pasukan mereka telah divaksin sepenuhnya, jadi mereka tidak akan menghadapi masalah di Toronto.

Celtics pada hari Isnin memainkan perlawanan pertama mereka di Toronto sejak keperluan vaksinasi berkuat kuasa, dan mereka tewas dalam masa lebih masa.

Selepas menewaskan Minnesota Timberwolves di laman sendiri pada hari Ahad, Boston menolak empat pemain untuk perlawanan Isnin di Toronto, malam kedua berturut-turut: Robert Williamsyang mencederakan meniskus di lutut kirinya Ahad; Al Horfordyang terlepas kedua-dua perlawanan Ahad dan Isnin atas sebab peribadi; Jayson Tatum, yang Celtics disenaraikan sebagai keluar dengan tendinopati patella kanan; dan Jaylen Brownyang tersenarai keluar dengan sakit lutut kanan.

Sumber memberitahu ESPN bahawa Williams telah diberi vaksin. Tatum berkata pada hari media Celtics bahawa dia telah divaksinasi, tetapi menambah bahawa tiada siapa yang harus dinilai kerana memilih sebaliknya.

“Maksud saya, itu keputusan awak sendiri,” kata Tatum. “Saya memahami sepenuhnya kebimbangan mereka yang tidak diberi vaksin yang tidak mahu, dan saya memahami orang seperti saya yang melakukannya. Ini adalah kesihatan peribadi anda sendiri dan alasan anda. Tiada siapa yang harus dihakimi satu cara atau yang lain, apa pun keputusan mereka adalah.”

Brown pada masa itu berkata vaksin itu adalah pilihan peribadi.

“Saya mempunyai pemikiran saya sendiri mengenainya tetapi saya menghormati keputusan rakan sepasukan saya dan perkara seperti itu,” kata Brown. “Saya tahu semua orang mempunyai pendapat mereka sendiri mengenainya tetapi saya fikir ia adalah pilihan peribadi.”

Brown dan Horford kedua-duanya memasuki protokol kesihatan dan keselamatan NBA pada bulan Oktober, dan Horford melakukannya sekali lagi pada bulan Disember.

Philadelphia, sementara itu, tidak bermain di Toronto sejak perubahan peraturan berkuat kuasa. 76ers, yang pertama kali menentang Raptors di Toronto pada 28 Dis, akan bermain semula pada 7 April untuk menamatkan perjalanan tiga perlawanan.

Memasuki perlawanan Rabu, Celtics (47-29) berada di tempat ketiga di Persidangan Timur, separuh perlawanan di belakang Bucks di tempat kedua (47-28). 76ers menduduki tempat keempat dengan 46-29, ketinggalan separuh perlawanan di belakang Celtics. Raptors (43-32), di tempat keenam, ketinggalan separuh perlawanan di belakang Chicago Bulls yang menduduki tempat kelima (44-32). Cleveland Cavaliers berada di belakang Raptors di tempat ketujuh.

Perlawanan playoff dijangka bermula 16 dan 17 April, dengan Sukan 3 dan 4 pusingan pertama — yang akan berlangsung di Toronto — berkemungkinan akan dimainkan bermula tiga minggu dari hari Rabu.

Untuk dianggap telah divaksin sepenuhnya di Kanada, seseorang mestilah dua minggu melepasi satu suntikan vaksin Johnson & Johnson, atau dua minggu melepasi suntikan kedua vaksin dua dos. Ini bermakna pemain yang tidak divaksinasi akan mempunyai kira-kira seminggu untuk mendapatkan vaksin satu dos supaya dapat divaksin sepenuhnya dalam masa untuk bermain dalam setiap permainan siri playoff pusingan pertama.

Contoh paling menonjol pemain kehilangan permainan kerana tidak divaksinasi ialah bintang Brooklyn Nets Kyrie Irving, yang tidak dapat bermain permainan di New York, sama ada di Barclays Center atau Madison Square Garden, sebelum bandar itu menukar peraturan vaksinasinya minggu lalu untuk membenarkan atlet yang tidak diberi vaksin untuk bermain dalam permainan rumah.

Irving bermain perlawanan pertamanya di New York pada hari Ahad menentang Charlotte Hornets.

Status Irving menjadi topik sepanjang musim kerana mandat. Tidak ada batasan sedemikian di Boston atau Philadelphia, bagaimanapun, menjadikan status vaksinasi sebagai bukan isu.

Dengan playoff semakin hampir — dan, dengan mereka, potensi pertarungan dengan Raptors pada pusingan pertama, atau seterusnya — itu tidak lagi berlaku.

We want to give thanks to the author of this post for this outstanding content

C’s, 76ers tidak akan mengatakan jika mereka memenuhi peraturan Toronto vax


Explore our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/