Cubs blank Braves, menamatkan dua coretan sepanjang MLB

CHICAGO — Chicago Cubs menjadi pasukan pertama dalam 23 tahun yang menghentikan rentetan kekalahan 10 perlawanan atau lebih sambil menamatkan rentetan kemenangan lawan sekurang-kurangnya 10 perlawanan, menewaskan Braves 1-0 pada hari Jumaat untuk menghentikan 14 perlawanan utama Atlanta. larian permainan.

Rookie Christopher Morel melakukan pengorbanan pada inning kelapan, membantu Cubs menghentikan kejatuhan 10 perlawanan, kekalahan berturut-turut paling lama dalam kejohanan utama musim ini, dan Chicago paling lama sejak 12 kekalahan berturut-turut dari 5-16 Ogos lalu.

The Braves adalah pasukan pertama yang mencatatkan kemenangan berturut-turut 14 perlawanan ditambah dengan kekalahan 1-0 sejak 2013 — apabila Atlanta juga menyaksikan kemenangan berturut-turut 14 perlawanan dihentikan oleh kekalahan 1-0 kepada Marlins.

Morel memandu dalam satu-satunya larian perlawanan menentang pelega AJ Minter selepas menyerang dalam tiga pukulan pertamanya, kemudian mendapat nasihat daripada catcher Willson Contreras.

“Ia membantu saya menumpukan perhatian pada apa yang perlu saya lakukan, apa yang perlu saya fokuskan dengan pemain kiri yang sukar itu,” Morel, yang mempunyai 15 RBI sejak membuat debut liga utamanya pada 17 Mei, berkata. “Willson bercakap dengan saya dan memberitahu saya, ‘Jangan cari barang rendah di sekeliling pinggan. Pandang tinggi.'”

Sepasang rentetan dua angka tidak berakhir dalam permainan yang sama sejak Philadelphia menewaskan Houston pada 15 September 1999, menamatkan rentak Phillies pada 11 dan rentak kemenangan Astros pada 12.

Chicago tidak menang 1-0 sejak 28 Mei tahun lalu menentang Cincinnati. The Braves tewas 1-0 buat kali kedua tahun ini berikutan kekalahan di Milwaukee pada 16 Mei.

Minter (2-1) berjalan kaki pemukul Jonathan Villar mendahului yang kelapan. Dia maju Andrelton Simmons‘ pengorbanan, mencuri tempat ketiga tanpa lontaran ke atas padang 2-1 Minter di tanah ke Morel dan menjaringkan gol pada jarak 277 kaki Morel ke tengah dengan angin bertiup kencang di Wrigley Field.

Villar mendahului rumah sebagai Michael Harris IIRejaman mendahului sedikit garisan asas pertama.

Dengan Chicago memakai jersi biru tua yang luar biasa dan seluar dengan huruf biru muda, Chris Martin (1-0) melontarkan tempat kelapan yang sempurna untuk pertamanya bersama Cubs.

Atlanta memuatkan pangkalan menentang David Robertson dalam kesembilan pada dua berjalan dan adunan memukul sebelum ini Orlando Arcia dibumikan. Robertson mendapat penyelamatan kelapannya dalam 10 peluang, melengkapkan dua penyerang pada hari kedua-dua pasukan digabungkan untuk hanya lima pukulan.

Ia adalah kekalahan pertama Atlanta sejak 31 Mei di Arizona. Kemenangan berturut-turut 14 perlawanan Braves adalah yang paling lama oleh mana-mana pasukan musim ini, dan mengikat Cardinals 1935 untuk yang ketiga terpanjang oleh juara bertahan Siri Dunia.

“Kehilangan pertama pada bulan Jun adalah baik apabila anda berada di pertengahan bulan,” kata Matt Olsonyang menyerang salah satu daripada lalat dalam keempat yang mungkin telah ditahan oleh angin.

“Permainan kami adalah untuk mendapatkan bola ke udara dan kami agak ditewaskan di sini hari ini,” kata pengurus Atlanta Brian Snitker.

Keegan Thompsonyang datang daripada perlawanan yang buruk di Baltimore dan New York Yankees, mencatatkan sembilan tertinggi dalam kerjaya sambil membenarkan dua pukulan dan dua berjalan dalam enam campur babak tanpa jaringan — perlawanan liga besarnya yang paling lama.

“Saya fikir ada usaha sedar untuk kami hari ini untuk melontar lebih banyak bola laju,” kata Thompson. “Saya tidak mengalami banyak kerosakan yang dilakukan setakat ini dari fastball tahun ini dan saya telah melarikan diri daripada empat- menjahit fastball dua perlawanan terakhir.”

Mychal Givens menyerang Arcia dengan dua pada untuk menamatkan ketujuh.

Charlie Morton meledak sembilan, tidak berjalan dan membenarkan tiga pukulan.

Contreras hampir terlepas satu homer ketika memandu di luar dinding kiri tengah dengan dua di keenam. Pemadang kiri Adam Duvall bermain bola dengan sempurna dan menahannya ke satu tempat.

ESPN Stats & Information dan The Associated Press menyumbang kepada laporan ini.

We wish to thank the author of this short article for this remarkable material

Cubs blank Braves, menamatkan dua coretan sepanjang MLB


Visit our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/