Dalam pertempuran antara pemain terbaik NL, Mets muncul di atas

Gore pertama kali masuk ke liga besar pada 2014, kira-kira sebulan sebelum Royals memenangi panji Liga Amerika. Setahun kemudian, pakar lari cubit itu kembali tepat pada masanya untuk membantu Kansas City memenangi Siri Dunia ke atas Mets. Akhirnya, Gore berjaya ke Dodgers pada tahun 2020 — mereka juga memenangi gelaran — sebelum mendapati dirinya berada dalam senarai pasca musim Braves tahun lepas walaupun tidak bermain untuk mereka sama sekali semasa musim biasa.

Ia adalah, dalam erti kata lain, pertanda yang cukup baik apabila Gore datang ke bandar. Khamis, dia memakai seragam Mets dan, pada inning kelapan, mencuri tumpuan. Ia mungkin sebahagian kecil daripada kumpulan Mets. 5-3 menang mengatasi Dodgers di Citi Field, yang memperoleh kemenangan dalam kedua-dua siri tiga perlawanan dan musim tujuh perlawanan yang ditetapkan menentang pasukan teratas Liga Kebangsaan. Tetapi kehadiran Gore masih membayangkan apa yang Mets berpotensi menjadi.

“Getaran di sini adalah getaran yang sama yang saya dapat daripada Dodgers,” kata Gore. “Percaya atau tidak, ia adalah getaran yang sama.”

Akhirnya, semua ini mungkin tidak bermakna pada bulan Oktober. Dodgers boleh menjadi sihat, mendapatkan semula prestasi mereka dan mengingatkan semua orang tentang status mereka sebagai raksasa NL. Beberapa pasukan lain boleh bangkit, seperti yang dilakukan oleh Braves setahun lalu. Atau Mets hanya boleh tersandung dalam beberapa cara.

Tetapi kemenangan New York pada hari Khamis menguatkan teori bahawa jika Mets bukan pasukan paling berbahaya di NL, mereka sekurang-kurangnya cukup bagus untuk bersaing dengan sesiapa sahaja.

“Mereka mempunyai pasukan yang sangat bagus,” kata Edwin Díaz yang lebih dekat mengenai Dodgers. “Kami menunjukkan kepada mereka bahawa kami juga mempunyai pasukan yang sangat bagus.”

Bukan sahaja Mets berbakat, mereka juga boleh menyesuaikan diri. Untuk kali kelima dalam 13 penampilan terakhirnya, Díaz menjawab panggilan pengurus Buck Showalter pada inning kelapan dan bukannya kesembilan, kerana jantung pesanan Dodgers adalah disebabkan oleh kelawar. Pada ketika itu, Mets sudah bangkit dari belakang untuk mendahului tiga larian, terima kasih kepada kecemerlangan menyeluruh Francisco Lindor — dia menamatkan 2-untuk-4 dengan dua RBI mengikat permainan, pangkalan yang dicuri, pergi. -larian di hadapan dan permainan berkilauan di bahagian pertahanan — serta usaha melontar yang berkualiti oleh Chris Bassitt.

Tetapi Díaz tidak begitu tenang, melakukan pukulan pertamanya, memukul pukulan kedua dan datang dalam jarak beberapa kaki — dua kali — membenarkan homer yang mengikat permainan. Sebaik letupan kedua mati di landasan amaran untuk lalat pengorbanan, Díaz memutuskan untuk membatalkan peluncurnya sama sekali, bergegas kembali untuk menyerang Gavin Lux dengan bola laju 102.8 mph — padang paling sukar dalam kerjayanya.

“Saya agak marah kerana saya tidak mengarahkan peluncur saya seperti yang saya mahu,” kata Díaz. “Saya berkata, ‘Saya perlu mencari fastball saya dengan lebih baik.’ Dan itulah yang saya lakukan.”

The Mets kini 36 perlawanan melebihi .500 untuk kali kedua musim ini. Hanya tiga lelaran pasukan sebelum ini yang pernah mencapai tahap sebegitu. Versi ini pantas untuk menamatkan musim biasa dengan rekod kedua terbaik dalam sejarah francais dan menamatkan tempat playoff menjelang pertengahan September.

Tajuk bahagian kekal sebagai persoalan terbuka, walaupun perkara akan menjadi lebih mudah dalam arena itu. Kini setelah mereka menghantar Dodgers, Mets akan bermain 16 perlawanan berturut-turut menentang pasukan yang kehilangan rekod, lebih separuh daripada mereka menentang dua kelab terburuk NL, Nationals dan Pirates. Ini adalah peluang untuk meletakkan jarak yang cukup antara mereka dan Braves sehingga siri head-to-head terakhir mereka tidak akan penting.

Pencarian itu bermula hari Jumaat. Tiga hari sebelumnya memberikan peluang yang berbeza: peluang untuk membuktikan bahawa mereka boleh bertahan dengan yang terbaik. Sepanjang siri penuh emosi yang menampilkan lebih daripada 119,000 peminat memenuhi Citi Field, ditambah ribuan lagi yang mengawasi dari seberang jalan di Terbuka AS, Mets mencapai perkara itu.

“Mereka mempunyai pitching yang bagus,” kata baseman pertama Dodgers, Freddie Freeman. “Kami mempunyai pitching yang bagus. Ia akan menjadi seperti itu jika kami berdepan mereka di playoff.”

Freeman kemudian menambah bahawa “jika kita menghadapi mereka dalam playoff, tiada siapa yang akan mengambil berat apa yang berlaku pada musim biasa” — satu sentimen yang dikumandangkan oleh Bassitt, Lindor dan lain-lain di rumah kelab Mets. Dan walaupun itu sudah tentu benar, ia tidak penting. Untuk menjadi yang terbaik, Mets bukan sahaja perlu tahu mereka boleh menewaskan yang terbaik, tetapi mereka boleh melakukannya dengan beberapa tahap konsistensi.

Mengalahkan Dodgers empat kali dalam tujuh perlawanan adalah sesuatu yang Mets akan bersemangat untuk berpeluang melakukannya lagi.

We want to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Dalam pertempuran antara pemain terbaik NL, Mets muncul di atas


Find here our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/