Dana White mencadangkan Nate Diaz pergi melawan Jake Paul di tengah-tengah kebuntuan UFC terkini

Duduk dan bersedia untuk mendengar beberapa berita yang mengejutkan: Nate Diaz tidak berpuas hati dengan UFC.

OK, mungkin itu tidak begitu mengejutkan. Mungkin sudah status quo terputus-putus selama berbulan-bulan kalau tak bertahundan Diaz sekali lagi mendesak UFC sama ada memberinya perjuangan yang dia mahukan atau membiarkan dia mencari perjuangan itu untuk dirinya sendiri.

Diaz memulakan pertikaian terbaharunya dengan kenaikan pangkat pada hari Isnin apabila dia menulis tweet permintaan awam untuk sama ada diberikan pergaduhan pada Julai atau Ogos atau melepaskannya daripada kontraknya. Terutama, dia melampirkan video Jake Paul menumbangkan bekas juara kelas welter UFC Tyron Woodley, subjek yang mungkin “s***nya lakukan.”

Diaz kini mempunyai baki satu pertarungan dalam kontraknya, setiap ESPN, dan menolak tawaran untuk menghadapi bintang yang sedang meningkat naik Khamzat Chimaev, sebaliknya menyatakan minat terhadap salah seorang daripada Dustin Poirier, Vicente Luque dan Tony Ferguson. Dia kalah dalam pertarungan terbarunya kepada Leon Edwards dengan keputusan sebulat suara di UFC 263 awal bulan ini.

Sehari kemudian, presiden UFC Dana White membincangkan permintaan terbaru Diaz dalam temu bual dengan The Mac Life dan tidak betul-betul memuji tentang jasa Diaz sebagai pejuang pada ketika ini dalam kerjayanya. Dia juga mencadangkan Diaz meneruskan dan menempah pertarungan Jake Paul:

“Anda tidak perlu menjadi seorang saintis roket untuk melihatnya dan melihat banyak permainan-permainan dan apa sahaja. Secara kontrak, kami perlu membuat dia berlawan, kami akan membuat dia berlawan.

“Saya suka Nate. Sejujurnya, Nate telah memenangi satu pertarungan dalam tempoh lima atau enam tahun yang lalu. Apabila lelaki ini mendapat jawatan ini, anda mempunyai lelaki yang telah bersama kami untuk masa yang lama, yang kami hormati, itu mengambil berat tentang. Anda mempunyai [Donald] Cerrones dan Anthony Pettis sebelum dia pergi dan anda mendapat Nate Diaz dan Nick Diaz masih dalam kontrak.

“Anda mahu berlaku adil dan melakukan perkara yang betul, apa pun. Nate Diaz tidak akan masuk dan melawan Kamaru Usman. Kami cuba melakukan yang terbaik, cuba untuk tidak menghina sesiapa dan tidak menghormati sesiapa sahaja, tetapi ia bukan seperti kita bercakap tentang Kamaru Usman di sini. Kita bercakap tentang Nate Diaz. Nate telah memenangi satu pertarungan dalam lima tahun. Kami cuba memikirkan perkara ini dengan dia. Dia mungkin harus pergi dan lawan Jake Paul. Itu pergaduhan yang masuk akal.”

White betul bahawa Diaz telah memenangi satu pertarungan — Anthony Pettis di UFC 241 pada 2019 — sejak memenangi kerjayanya ke atas Conor McGregor pada 2016.

Diaz nampaknya mendengar White, ketika dia tweet permintaan supaya UFC menghantar siaran beberapa jam kemudian. Dia kemudian memasukkan dua emoji: seorang lelaki berambut perang yang mungkin atau mungkin tidak menyerupai Paul dan sarung tangan tinju.

Ia mungkin bernilai menunjukkan bahawa Paul baru-baru ini mengumumkan pertarungan seterusnya akan berlangsung pada 6 Ogos, tetapi dengan tiada lawan yang disahkan. Terdapat banyak spekulasi mengenai siapa yang akan naik ke gelanggang dengan Paul, dan Diaz, sebagai pejuang MMA yang semakin tua, akan sesuai dengan trend terkini influencer.

Paul malah tweet kenyataannya sendiri kepada White, mengatakan dia akan gembira untuk menghadapi Diaz dalam Octagon dan juga akan bertarung secara percuma, selagi White meningkatkan gaji pejuang dan membayar untuk penjagaan kesihatan mereka (White tidak akan melakukan ini).

Jelas terdapat banyak bahagian yang bergerak untuk ini. Setiap pihak nampaknya bersetuju Diaz mahu dan harus berjuang, sama ada menentang Paul atau dalam lingkungan UFC, tetapi ia sedikit lebih rumit daripada itu.

Adakah Nate Diaz akan bertarung dalam UFC lagi? (Imej Getty)

We wish to thank the author of this write-up for this amazing material

Dana White mencadangkan Nate Diaz pergi melawan Jake Paul di tengah-tengah kebuntuan UFC terkini


You can view our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/