Daniel Snyder enggan hadir pada perbicaraan kongres mengenai Komander

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Pemilik Washington Commanders, Daniel Snyder memaklumkan Jawatankuasa Pengawasan dan Pembaharuan Dewan bahawa dia tidak akan hadir pada perbicaraan minggu depan mengenai isu tempat kerja pasukan, seperti yang diminta.

Snyder menjawab permintaan jawatankuasa itu dalam surat empat muka surat daripada peguamnya bertarikh Rabu. Itu berlaku selepas lebih seminggu perbincangan melebihi tarikh akhir yang ditetapkan oleh jawatankuasa untuk Snyder dan Pesuruhjaya NFL Roger Goodell untuk bertindak balas.

The pendengaran dijadualkan untuk 10 pagi 22 Jun di Capitol Hill.

“[G]Walaupun keengganan Jawatankuasa untuk memenuhi permintaan saya untuk menangguhkan perbicaraan dan keengganannya untuk mengiktiraf kepentingan Encik Snyder dengan cara yang konsisten dengan keadilan asas dan proses wajar, Encik Snyder tidak dapat menghadiri pendengaran yang telah dijadualkan oleh Jawatankuasa pada 22 Jun, 2022,” tulis peguam Karen Patton Seymour dalam surat itu.

“Encik. Snyder, bersama Puan Snyder dan Pasukan, tetap bersedia sepenuhnya untuk bekerjasama dengan Jawatankuasa dalam semua aspek lain, termasuk dengan terus membincangkan permintaan yang munasabah mengenai potensi penampilannya, dan dengan memberikan maklumat kepada Jawatankuasa tentang perubahan luar biasa yang dilakukan oleh Komander untuk menambah baik dan meningkatkan pengalaman semua pekerja Komander.”

Ia masih tidak jelas sama ada Goodell telah menjawab permintaan jawatankuasa itu. Ramai orang yang biasa dengan situasi itu berkata mereka mengharapkan Goodell untuk memberi keterangan.

“Jawatankuasa berhasrat untuk meneruskan pendengaran ini,” kata jurucakap jawatankuasa. “Kami sedang menyemak surat Encik Snyder dan akan menjawab.”

NFL tidak segera bertindak balas pada hari Rabu untuk permintaan untuk mengulas.

David Rapallo, bekas pengarah kakitangan jawatankuasa itu dan profesor bersekutu semasa di Georgetown Law School, berkata “jarang berlaku” bagi seorang CEO atau mana-mana subjek siasatan kongres untuk menolak jemputan ke pendengaran. Beliau berkata jawatankuasa itu telah mendengar daripada beberapa CEO syarikat ubat, syarikat bahan api fosil dan pemimpin industri lain memberi keterangan pada masa lalu.

“Pendengaran kongres adalah acara yang sangat serius,” kata Rapallo.

Lisa Banks dan Debra Katz, peguam yang mewakili lebih daripada 40 bekas pekerja pasukan, meminta jawatankuasa itu mengeluarkan sepina untuk memaksa keterangan Snyder.

“Kami, bersama pelanggan kami, kecewa tetapi tidak terkejut bahawa Dan Snyder tidak mempunyai keberanian untuk muncul secara sukarela,” kata Banks dan Katz dalam satu kenyataan. “Kami menjangkakan sepenuhnya Jawatankuasa akan mengeluarkan sepina untuk memaksa Encik Snyder hadir. Sudah tiba masanya Encik Snyder mengetahui bahawa dia tidak berada di atas undang-undang.”

Surat hari Rabu daripada peguam Snyder dialamatkan kepada Rep. Carolyn B. Maloney (DN.Y.), pengerusi jawatankuasa itu, dan Rep. Raja Krishnamoorthi (D-Ill.), pengerusi jawatankuasa kecil mengenai dasar ekonomi dan pengguna.

Dalam surat itu, Seymour, peguam Snyder, menulis bahawa “walaupun Jawatankuasa menyatakan bahawa pendengaran akan ‘tertumpu’ kepada isu budaya tempat kerja yang bersejarah, saya dimaklumkan bahawa Jawatankuasa tidak akan memberikan sebarang jaminan bahawa soalan itu ditujukan kepada Encik Snyder. akan terhad kepada isu-isu tersebut, memandangkan ruang luas yang diberikan kepada ahli untuk bertanya soalan di luar topik yang dikenal pasti oleh Jawatankuasa.”

Seymour memetik “konflik perniagaan berkaitan Komander yang telah lama wujud” untuk Snyder dan rancangannya untuk berada di luar negara pada tarikh perbicaraan 22 Jun; dan kebimbangan mengenai isu “tanggapan asas keadilan dan proses wajar,” memandangkan keengganan jawatankuasa untuk menampung permintaan untuk mendapatkan maklumat dan dokumen lanjut yang peguam Snyder sebutkan dalam surat 6 Jun kepada peguam jawatankuasa dan dibincangkan dalam perbualan susulan seterusnya hari.

Seymour juga menulis bahawa jawatankuasa itu “tidak akan mempertimbangkan tawaran saya untuk mencadangkan seorang lagi saksi yang berpengetahuan” untuk menghadiri perbicaraan minggu depan bagi pihak pasukan.

Selepas menyemak surat Seymour, Rapallo memetik tawaran jawatankuasa untuk mengambil bahagian oleh Zoom sebagai usaha panel untuk membuat penginapan dan berkata dalam keadaan sedemikian, jawatankuasa itu biasanya cuba sekali lagi mencari tempat penginapan sebelum mengeluarkan sepina untuk memaksa penyertaan. Jika perbualan berikutnya tidak menghasilkan persetujuan, Rapallo berkata, sepina boleh dikeluarkan sebelum perbicaraan minggu depan, selepas pengerusi berunding dengan orang lain dalam jawatankuasa itu.

Dia mencirikan jaminan dan maklumat yang dicari Seymour untuk Snyder sebagai permintaan yang jelas “untuk layanan istimewa yang tidak diperolehi oleh saksi lain.”

Daniel Snyder, Roger Goodell meminta untuk hadir pada pendengaran kongres

Jawatankuasa itu membuat permintaan kepada Snyder dan Goodell dalam surat berasingan yang dihantar pada 1 Jun daripada Maloney dan Krishnamoorthi. Dalam surat itu, jawatankuasa itu meminta jawapan pada 6 Jun. Jurucakap jawatankuasa berkata minggu lalu bahawa jawatankuasa itu “berkomunikasi” dengan NFL dan Komander.

Surat jawatankuasa 1 Jun berkata pendengaran itu “akan menangani budaya tempat kerja toksik Komander Washington dan pengendalian Liga Bola Sepak Kebangsaan (NFL) mengenai perkara itu. Ia juga akan mengkaji peranan NFL dalam menetapkan dan menguatkuasakan piawaian di seluruh Liga, yang berfungsi sebagai contoh utama kepada tempat kerja Amerika yang lain.”

Siasatan jawatankuasa itu juga terbongkar dakwaan ketidakwajaran kewangan melibatkan pasukan dan Snyder.

Terdapat perpecahan yang tajam di kalangan ahli jawatankuasa mengenai merit siasatan.

Rep. James Comer (R-Ky), ahli jawatankuasa Republikan, pada hari Rabu menggelarnya sebagai “penyiasatan palsu” dan “pembaziran besar sumber yang dibiayai oleh pembayar cukai.

“Misi tunggal Jawatankuasa Pemantauan dan Pembaharuan adalah untuk memastikan kecekapan, keberkesanan dan kebertanggungjawaban kerajaan persekutuan,” tulis Comer dalam satu kenyataan. “Sejak awal, Jawatankuasa Demokrat mempersenjatai kuasa mereka dan menolak penyiasatan berat sebelah terhadap syarikat swasta yang tidak mempunyai kaitan dengan kerajaan persekutuan. Keseluruhan sandiwara ini sudah pasti percubaan untuk mengalihkan perhatian rakyat Amerika daripada krisis yang ditimbulkan oleh Presiden Biden sendiri.”

Jawatankuasa mengangkat sumpah semua saksi sebelum keterangan mereka di perbicaraan. Selain itu, undang-undang yang berasingan menjadikannya jenayah untuk berbohong kepada jawatankuasa kongres.

Tiffani Johnston, bekas ketua sorak dan pengurus pemasaran untuk pasukan itu, memberitahu jawatankuasa semasa meja bulat kongres pada 3 Februari yang Snyder mengganggunya semasa makan malam pasukan, meletakkan tangannya di atas pahanya dan menekannya ke arah limonya. Dia adalah antara enam bekas pekerja yang hadir di meja bulat untuk bercakap tentang pengalaman mereka bekerja untuk pasukan itu.

Snyder menyebut tuduhan yang dibuat secara langsung terhadapnya sebagai “pembohongan langsung.”

NFL ialah menjalankan siasatan kedua daripada pasukan itu. Semakan ini diketuai oleh peguam Mary Jo White, bekas peguam AS untuk Daerah Selatan New York dan bekas pengerusi Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. NFL telah berkata ia akan membuat penemuan penyiasatan White kepada umum.

Berikutan siasatan awal oleh peguam Beth Wilkinson dari dakwaan gangguan seksual dalam organisasi, NFL mengumumkan pada Julai 2021 bahawa pasukan itu telah didenda $10 juta dan isteri Snyder, Tanya, Ketua Pegawai Eksekutif bersama pasukan, akan memikul tanggungjawab untuk mengawasi operasi harian francais untuk tempoh yang tidak ditentukan.

Beberapa pemilik berkata pada mesyuarat liga suku tahunan bulan lepas bahawa, jika dakwaan terbaru dibuktikan oleh siasatan White, mereka akan menyokong penalti yang bermakna untuk Snyder yang dikenakan oleh NFL, mungkin penggantungan yang ketara. Beberapa pemilik berkata mereka tidak mengetahui sebarang usaha untuk memastikan tahap sokongan untuk menyingkirkan Snyder daripada pemilikan pasukannya. Tindakan sedemikian memerlukan 24 undian di kalangan 32 pasukan NFL.

Sesetengah pemilik NFL menyokong ‘penggantungan yang sukar,’ berhati-hati untuk memaksa keluar Snyder

The dakwaan ketidakwajaran kewangan telah diperincikan dalam surat setebal 20 muka surat yang dihantar pada bulan April oleh jawatankuasa itu kepada Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan. Surat itu memperincikan dakwaan yang dibuat oleh Jason Friedman, bekas naib presiden jualan dan perkhidmatan pelanggan yang bekerja untuk pasukan itu selama 24 tahun. Menurut surat itu, Friedman menuduh pasukan itu menahan sebanyak $5 juta deposit yang boleh dikembalikan daripada pemegang tiket musim dan juga menyembunyikan wang yang sepatutnya dikongsi di kalangan pemilik NFL.

Para Panglima dinafikan melakukan sebarang ketidakwajaran kewangan.

Pejabat peguam negara Jason S. Miyares (R) dari Virginia dan Karl A. Racine (D) dari Daerah Columbia telah mengumumkan mereka menjalankan siasatan sendiri.

We wish to say thanks to the author of this write-up for this remarkable web content

Daniel Snyder enggan hadir pada perbicaraan kongres mengenai Komander


We have our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/