Daniel Snyder menentang sepina, kata jawatankuasa pengawasan Dewan

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Pemilik Washington Commanders Daniel Snyder telah “enggan menerima penyampaian” sepina oleh Jawatankuasa Dewan Pengawasan dan Pembaharuan, kata jawatankuasa itu Isnin.

Rep. Carolyn B. Maloney (DN.Y.), pengerusi jawatankuasa itu, mengumumkan semasa pendengaran Capitol Hill hari Rabu di tempat kerja Komander bahawa dia akan mengeluarkan sepina dalam usaha untuk memaksa Snyder memberi keterangan melalui pemendapan minggu ini.

“Encik. Snyder setakat ini enggan menerima penyampaian sepina Jawatankuasa,” kata jurucakap jawatankuasa dalam satu kenyataan Isnin. “Walaupun Jawatankuasa telah, dan kekal, bersedia untuk mempertimbangkan kemudahan munasabah yang diminta oleh saksi, kami tidak akan bertolak ansur dengan percubaan untuk mengelak penyampaian sepina yang dibenarkan atau mendapatkan layanan istimewa yang tidak diberikan kepada saksi lain yang memberi keterangan dalam perkara ini.”

Dalam panel Dewan yang menghina, Daniel Snyder mungkin telah meningkatkan risiko undang-undangnya

Seseorang yang rapat dengan Snyder berkata peguamnya mula menghubungi jawatankuasa itu pada hari Jumaat. Jawatankuasa itu telah meminta peguamnya, Karen Patton Seymour, jika dia boleh menerima penyampaian sepina, tetapi dia menolak kerana dia berada di luar negara. Kedua-dua pihak bercakap pada hari Isnin mengenai perkara di luar sepina, termasuk kebimbangan tambahan, tetapi resolusi tidak dicapai mengenai penghantaran dokumen itu.

“Encik. Snyder tidak menolak untuk hadir untuk pemendapan,” kata jurucakap Snyder dalam satu kenyataan. “Jawatankuasa hanya menawarkan satu tarikh — 30 Jun — dan peguam Encik Snyder berada di luar negara dan tidak tersedia pada tarikh tersebut. Peguam En. Snyder telah menyediakan tarikh alternatif kepada Jawatankuasa dan berharap untuk mencari jalan ke hadapan untuk kerjasama lanjut En. Snyder dan untuk menangani kebimbangan proses wajar yang masih ada.”

Pesuruhjaya NFL Roger Goodell memberi keterangan dari jauh pada perbicaraan minggu lalu. Snyder enggan memberi keterangan, walaupun selepas didesak untuk mempertimbangkan semula oleh Maloney. Peguamnya memetik isu keadilan dan proses wajar, bersama-sama dengan konflik jadual yang berkaitan dengan komitmen perniagaan untuk Snyder di luar negara.

Maloney menolak alasan yang diberikan Snyder kerana enggan memberi keterangan. “Encik. Snyder tidak bertanggungjawab,” katanya semasa perbicaraan. “Keengganannya untuk memberi keterangan menghantar mesej yang jelas bahawa dia lebih mengambil berat tentang melindungi dirinya daripada menjadi bersih dengan rakyat Amerika.”

Goodell berkata semasa perbicaraan bahawa dia tidak “mempunyai apa-apa tanggungjawab” terhadap keputusan Snyder mengenai memberi keterangan.

“Itu bukan pilihan saya,” kata Goodell kepada jawatankuasa, di bawah soal siasat Maloney. “Itu pilihan dia.”

Daniel Snyder menjalankan ‘penyiasatan bayangan’ penuduh, penemuan panel

Jawatankuasa itu disimpulkan dalam penyiasatan bahawa Snyder dan ahli pasukan undang-undangnya menjalankan “penyiasatan bayangan” dan menyusun “dossier” yang menyasarkan bekas pekerja pasukan, peguam dan wartawan mereka dalam usaha untuk memburukkan penuduhnya dan mengalihkan kesalahan berikutan dakwaan salah laku yang meluas di tempat kerja pasukan.

Parti Republikan dalam jawatankuasa itu telah menyatakan penghinaan mereka terhadap siasatan yang diketuai oleh Demokrat terhadap Snyder, Komander dan NFL. Semasa pertukaran tajam dengan Maloney semasa pendengaran hari Rabu, Rep. Byron Donalds (R-Fla.) berkata, “Apakah tujuan pendengaran ini?”

Kongres boleh menghina Snyder jika dia enggan mematuhi sepina.

Snyder boleh cuba untuk menghabiskan masa pada Demokrat jika dia boleh menahan memberi keterangan cukup lama dan Republikan mengawal Dewan – dan, oleh itu, jawatankuasa itu – pada bulan Januari, berdasarkan keputusan pilihan raya pertengahan November.

“Ayo Januari, jika Republikan mengambil semula Dewan, Pengawas Republikan tidak berhasrat untuk meneruskan penyiasatan terhadap Komander Washington dan akan mengembalikan Jawatankuasa kepada misi utamanya untuk menghapuskan pembaziran, penipuan dan penyalahgunaan dalam kerajaan persekutuan,” Austin Hacker , jurucakap jawatankuasa Republikan, berkata dalam satu kenyataan minggu lalu.

We want to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding web content

Daniel Snyder menentang sepina, kata jawatankuasa pengawasan Dewan


You can find our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/