Daniel Snyder menjalankan ‘penyiasatan bayangan’ penuduh, penemuan panel

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Pemilik Washington Commanders Daniel Snyder dan ahli pasukan undang-undangnya menjalankan “penyiasatan bayangan” dan menyusun “dossier” yang menyasarkan bekas pekerja pasukan, peguam dan wartawan mereka dalam usaha untuk memburukkan penuduhnya dan mengalihkan kesalahan berikutan dakwaan salah laku yang berleluasa di tempat kerja pasukanmenurut dapatan siasatan yang dijalankan oleh Jawatankuasa Dewan Pengawasan dan Pembaharuan.

Lebih-lebih lagi, Snyder mengupah penyiasat persendirian dan peguam untuk mencungkil e-mel dan bukti yang tidak sesuai yang bertujuan untuk meyakinkan NFL dan Beth Wilkinson, yang menjalankan penyiasatan tajaan liga terhadap gangguan seksual dalam organisasi, bahawa presiden pasukan lama Snyder Bruce Allen bertanggungjawab terutamanya untuk sebarang isu tempat kerja.

Kemas kini langsung: Roger Goodell untuk memberi keterangan di hadapan Kongres mengenai budaya tempat kerja Komander

Penemuan awal telah diperincikan dalam a Memo 29 muka surat daripada Rep. Carolyn B. Maloney (DN.Y.), pengerusi jawatankuasa itu, kepada rakan-rakan ahli jawatankuasa menjelang pendengaran Capitol Hill hari Rabu di tempat kerja Komander di mana Pesuruhjaya NFL Roger Goodell dijangka memberi keterangan di bawah sumpah. Snyder telah menolak untuk mengambil bahagian, membantah tarikh dan syarat.

“Memorandum ini menerangkan bukti yang ditemui oleh Jawatankuasa yang menunjukkan bahawa walaupun secara terbuka, NFL dan Komander menggembar-gemburkan pengambilan seorang peguam DC yang dihormati. [Wilkinson] untuk menjalankan penyiasatan dalaman tempat kerja toksik Komander, secara persendirian, pemilik Komander Daniel Snyder melancarkan penyiasatan bayangan dalam usaha nyata untuk memburukkan penuduhnya di mata NFL dan menawarkan sasaran alternatif untuk penyiasatan itu,” tulis Maloney dalam bukunya. memo. “Terikat bersama oleh perjanjian untuk mengejar kepentingan bersama dan strategi undang-undang bersama, NFL dan Komander akhirnya menguburkan penemuan Cik Wilkinson.”

Wakil pasukan dan peguam Snyder tidak segera menjawab permintaan untuk mengulas pagi Rabu. Diminta mengulas mengenai penemuan jawatankuasa itu, jurucakap NFL merujuk kepada ucapan Goodell yang disediakan untuk pendengaran hari Rabu.

“Ia memerlukan keberanian yang besar bagi ramai untuk menghidupkan semula pengalaman menyakitkan mereka dan menceritakan kisah masing-masing,” komen Goodell membaca, sebahagiannya. “Tiada sesiapa yang sepatutnya mengalami tempat kerja seperti yang mereka nyatakan, terutamanya bukan dalam Liga Bola Sepak Kebangsaan. Saya boleh katakan kepada setiap mangsa dengan jelas bahawa kesediaan mereka untuk tampil ke hadapan telah menyumbang kepada tempat kerja yang bertambah baik dengan ketara.

“Jelas kepada saya bahawa tempat kerja di Washington adalah tidak profesional dan tidak boleh diterima dalam pelbagai aspek: buli, rasa tidak hormat yang meluas terhadap rakan sekerja, penggunaan bahasa yang merendahkan, memalukan orang ramai dan gangguan. Lebih-lebih lagi, untuk tempoh masa yang berpanjangan, Komander mempunyai fungsi HR yang sangat teruk, terutamanya berkenaan dengan amalan pelaporan dan penyimpanan rekod.”

Dokumen mendedahkan butiran dakwaan serangan seksual 2009 terhadap Daniel Snyder

Perbicaraan itu dibuat sehari selepas The Washington Post melaporkan bahawa seorang pekerja pasukan menuduh Snyder melakukan gangguan seksual dan menyerangnya pada April 2009, tiga bulan sebelum pasukan bersetuju untuk membayar wanita itu $1.6 juta sebagai sebahagian daripada penyelesaian sulit, menurut surat-menyurat undang-undang yang diperoleh oleh The Post. Snyder telah menggelar dakwaan wanita itu sebagai “tidak berbaloi” dan berkata pasukan itu bersetuju dengan penyelesaian hanya atas bimbingan syarikat insurans.

“Peguam untuk Encik Snyder menggunakan penyiasatan bayangan mereka untuk mencipta dokumen 100 slaid dengan e-mel, mesej teks, rekod telefon dan siaran media sosial daripada wartawan, mangsa dan saksi yang telah membuat tuduhan umum yang boleh dipercayai mengenai gangguan terhadap Komander,” Maloney menulis dalam memo 29 muka surat itu.

Dokumen yang disusun oleh wakil Snyder, menurut siasatan jawatankuasa itu, termasuk wartawan Post yang telah memperincikan dakwaan gangguan seksual di tempat kerja pasukan dan peguam Lisa Banks dan Debra Katz, yang mewakili lebih daripada 40 bekas pekerja pasukan.

“Encik. Pasukan undang-undang Snyder membuat beberapa pembentangan kepada NFL semasa penyiasatan Cik Wilkinson, termasuk satu yang melibatkan slaid PowerPoint 100 muka surat yang memperincikan komunikasi peribadi dan aktiviti media sosial wartawan dan bekas pekerja Washington Post,” kata memo Maloney.

Dosis 100 slaid itu dihasilkan daripada “maklumat yang diperoleh melalui taktik litigasi kesat dan penyiasat persendirian yang menyasarkan mangsa dan saksi persekitaran kerja toksik Komander,” kata jawatankuasa itu. Matlamat Snyder, Maloney menulis, “nampaknya telah mencipta naratif ekskulpatori untuk dibentangkan kepada NFL yang menunjukkan bahawa dia tidak bertanggungjawab terhadap persekitaran kerja toksik Komander tetapi sebaliknya menjadi mangsa kempen smear yang diselaraskan.”

NFL denda pasukan $10 juta Julai lalu, berdasarkan penemuan penyiasatan Wilkinson. Liga itu juga mengumumkan bahawa Snyder akan menyerahkan kawalan ke atas operasi harian francais kepada isterinya Tanya, Ketua Pegawai Eksekutif bersama pasukan itu, untuk tempoh yang tidak ditentukan. Dia telah mewakili pasukan pada mesyuarat liga sejak itu.

Siasatan jawatankuasa itu mendapati bahawa Snyder dan peguamnya menghantar penyiasat persendirian ke rumah bekas ketua sorak pasukan untuk mencari maklumat yang menghina tentang Allen dan menyisir lebih daripada 400,000 e-mel pada akaun pasukan Allen yang tidak aktif dalam usaha untuk meyakinkan NFL bahawa Allen “bertanggungjawab untuk budaya kerja toksik pasukan.”

Perkara yang boleh dijangkakan apabila Roger Goodell memberi keterangan dalam siasatan Dewan Komander

Snyder telah memecat Allen selepas sedekad sebagai presiden pasukan pada Disember 2019. Allen tidak serta-merta untuk mendapatkan komen.

Peguam yang mewakili Snyder menyediakan firma Wilkinson dan NFL dengan e-mel Allen, jawatankuasa itu mendapati. Seorang peguam untuk Snyder “mengenal pasti e-mel Bruce Allen khusus yang tidak sesuai dalam percubaan untuk menunjukkan bahawa Bruce Allen telah mencipta persekitaran toksik di Komander Washington,” kata memo Maloney.

Beberapa e-mel tersebut kemudiannya muncul dalam Wall Street Journal dan New York Times, termasuk beberapa di mana jurulatih Las Vegas Raiders ketika itu Jon Gruden menggunakan bahasa perkauman, homofobik dan misoginis selama tujuh tahun surat-menyurat dengan Allen manakala Gruden bekerja untuk ESPN. Gruden meletak jawatan daripada Raiders selepas e-mel didedahkan.

Tanya Snyder memberitahu rakan pemilik francais NFL pada mesyuarat liga di New York pada bulan Oktober bahawa dia dan suaminya tidak bertanggungjawab terhadap e-mel yang bocor, beberapa orang yang hadir pada mesyuarat itu berkata pada masa itu.

Gruden menyaman NFL pada bulan November, menuduh liga dan Goodell menggunakan e-mel yang bocor untuk “mensabotaj kerjaya Gruden secara terbuka” dan mendesaknya supaya meletak jawatan. NFL telah mengatakan bahawa ia tidak membocorkan e-mel Gruden.

Liga kini sedang menjalankan siasatan kedua terhadap Snyder iaitu diawasi oleh peguam Mary Jo White. Goodell telah berjanji untuk mengeluarkan penemuan tersebut, selepas dia enggan mengeluarkan penemuan Wilkinson dan mengatakan bahawa Wilkinson hanya menyampaikan laporan lisan kepada liga.

Ringkasan Maloney mengenai siasatan kongres menyatakan bahawa kontrak awal NFL dengan Wilkinson memintanya untuk menyampaikan laporan bertulis dan membuat cadangan tetapi liga itu kemudiannya “mengubah rancangannya.” Memo Maloney menuduh pasukan dan NFL menghalang penyiasatan kedua-dua Wilkinson dan panel kongres.

Memo itu juga memetik contoh di mana Snyder tidak mengambil tindakan terhadap jurulatih dan kakitangan kanan namun menghukum pekerja wanita kerana terlibat dalam hubungan suka sama suka dengan kakitangan lelaki. David Pauken, bekas ketua pegawai operasi pasukan itu, memberitahu jawatankuasa bahawa apabila Snyder mengetahui bahawa seorang jurulatih telah meraba seorang pekerja perhubungan awam, Snyder enggan mengambil tindakan terhadap jurulatih itu dan sebaliknya mengarahkan supaya kakitangan PR itu “menjauhkan diri daripada jurulatih itu.”

Pauken juga memberi keterangan bahawa Snyder memecat pekerja wanita yang terlibat dalam hubungan suka sama suka dengan ahli lelaki pasukan atau kakitangannya. Dia memetik pemecatan dua ketua sorak kerana hubungan dengan bekas kekasih Chris Cooley.

“Pekerja wanita telah dipecat, pekerja lelaki adalah – tidak ada kesan selain dia disekat daripada hubungan seks tambahan dengan pemain sorak,” ringkasan Maloney menyatakan.

Seorang lagi bekas COO untuk pasukan itu, Brian Lafemina, memberi keterangan bahawa apabila Snyder dimaklumkan tentang aduan gangguan seksual yang dibuat terhadap bekas penyiar Larry Michael, dia menolak dakwaan itu dengan mengatakan bahawa Michael adalah “kekasih” yang “tidak akan menyakiti sesiapa pun.” Michael kemudian meletak jawatan.

Bekas eksekutif pasukan Jason Friedman memberitahu jawatankuasa itu bahawa budaya pasukan “memuliakan minuman keras dan wanita.”

Jawatankuasa itu sebelum ini memperincikan Friedman dakwaan ketidakwajaran kewangan terhadap pasukan itu dalam surat kepada Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan. Pasukan itu menafikan tuduhan itu.

Pada meja bulat kongres pada bulan Februari, Tiffani Johnston, bekas ketua sorak dan pengurus pemasaran untuk pasukan itu, memberitahu ahli jawatankuasa bahawa Snyder mengganggunya semasa makan malam pasukan, meletakkan tangannya di atas pahanya dan menekannya ke arah limonya. Snyder menyebut tuduhan yang dibuat secara langsung terhadapnya sebagai “pembohongan langsung.”

Bekas pekerja pasukan Washington Commanders Tiffani Johnston memberi keterangan pada 3 Februari bahawa pemilik pasukan Dan Snyder mengganggunya pada majlis makan malam pasukan. (Video: The Washington Post)

We would like to give thanks to the author of this write-up for this remarkable web content

Daniel Snyder menjalankan ‘penyiasatan bayangan’ penuduh, penemuan panel


You can find our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/