DC mengancam untuk menutup Taman Negara, meletakkan peristiwa dalam risiko

Daerah sedang bermain keras dalam pertikaian dengan pemilik Nationals Park, secara berkesan mengancam untuk menutup stadium jika Events DC gagal membangunkan ruang komersial dan runcit yang dijanjikan sebelum pembukaan 2008 taman permainan itu.

Di bawah perjanjian asalnya dengan bandar itu, Events DC telah berjanji untuk membina 46,000 kaki persegi ruang komersial dan runcit di sekitar Taman Nats, yang terletak di sepanjang Sungai Anacostia di kawasan kejiranan Navy Yard. Tetapi syarikat itu – dengan alasan bahawa “keadaan yang sangat unik” wabak dan faktor perniagaan lain telah membuat rancangan awal itu tidak dapat dilaksanakan – kini sedang berusaha untuk dilepaskan daripada tanggungjawab itu.

Jika tiada kesepakatan dicapai, pertikaian itu boleh mengancam permainan, konsert dan acara lain yang dijadualkan diadakan di taman permainan.

Taman Negara membawa pertumbuhan, kebimbangan kepada Washington Tenggara

Daripada pembangunan asal, Events DC telah mencadangkan untuk menyelesaikan struktur yang jauh lebih kecil, 17,000 kaki persegi yang telah dipasang pada taman permainan di First Street SE dan Potomac Avenue SE sebagai ruang runcit sahaja.

“Acara DC dan Washington Nationals tidak sabar-sabar untuk bergerak ke hadapan dengan membina ruang runcit yang sedia ada dan menyediakan lebih banyak pilihan kepada komuniti Capitol Riverfront yang kini bertenaga,” kata jurucakap Events DC Christy Goodman dalam e-mel.

Di tengah-tengah penahanan adalah sekeping kertas rutin yang perniagaan mesti ada untuk beroperasi. Jabatan Hal Ehwal Pengguna dan Kawal Selia, dalam gerakan meningkatkan tekanan ke atas Acara DC untuk meneruskan pembangunan yang dijanjikan, telah berkata ia tidak akan memperbaharui sijil penghunian sementara yang telah digunakan untuk beroperasi sejak Hari Pembukaan pada Mac 2008.

Sijil itu ditetapkan untuk tamat tempoh 30 September, menurut Jurnal Perniagaan Washington, yang pertama kali melaporkan snafu. Perlawanan terakhir pasukan kebangsaan musim ini dijadualkan pada 2 Okt.

Dalam bayang-bayang Taman Negara, penduduk lama menghadapi ancaman di luar tembakan

Jurucakap DCRA Daniel Weaver berkata satu kenyataan daripada agensi itu akan dikeluarkan.

The Nationals tidak segera menjawab permintaan untuk komen.

Pertikaian itu menghampiri penghujung musim yang merugikan bagi Warganegara, dan di tengah-tengah ketidakpastian yang semakin meningkat tentang pasaran hartanah. Awal tahun ini, tiga musim dikeluarkan daripada gelaran Siri Dunia yang berjaya, keluarga Lerner meletakkan pasukan itu untuk dijualberkata mereka berharap untuk menerima bidaan awal sebelum yang terakhir di luar musim biasa. Sekurang-kurangnya lima pihak yang berminattermasuk mogul gadai janji dan a Jutawan Korea Selatantelah meneroka pembelian, The Post melaporkan bulan lepas.

Tetapi Events DC, sebuah syarikat yang menamakan dirinya sebagai “penyelenggara acara konvensyen, hiburan, sukan dan kebudayaan yang terulung di ibu negara,” ialah pemilik Nationals Park sendiri, sebagai tambahan kepada tempat bandar seperti Pusat Konvensyen Walter E. Washington dan Stadium RFK. Ballpark bernilai $611 juta mengalu-alukan kembali besbol ke Daerah dengan kemenangan berjalan kaki pada 30 Mac 2008.

Dari 2006: Untuk Stadium, Ia Masa Keputusan

Dalam pemfailan awamnya dengan Suruhanjaya Pengezonan DC, Events DC meminta untuk dibebaskan daripada perjanjian yang dibuatnya sebelum debut itu untuk membina ruang komersial dan runcit seluas 46,000 kaki persegi penuh. Ia berkata mengurangkan komitmen awalnya terhadap pembangunan nampaknya satu-satunya cara untuk menyelesaikan kebuntuan dengan DCRA dan mendapatkan sijil kekal penghunian.

Jika suruhanjaya itu diteruskan, syarikat itu berkata, ia juga akan mendapatkan permit bangunan untuk projek itu dalam tempoh enam bulan selepas keputusan itu. Sementara itu, ia akan meminta pelanjutan lagi sijil penghunian sementara.

Visi syarikat untuk ruang runcit seluas 17,000 kaki persegi itu sendiri dikurangkan daripada reka bentuk yang lebih hebat yang diserahkan pada Ogos 2019. Pada masa itu, visi itu termasuk tambahan 35,000 kaki persegi sebagai sebahagian daripada destinasi untuk makan, ruang komersial dan menonton sukan. Projek itu menerima kelulusan Majlis DC dan komitmen daripada Acara DC sebanyak $3.6 juta, menurut pemfailan Events DC sebelum suruhanjaya pengezonan.

Tetapi kemudian covid-19 melanda, begitu juga dengan kesukaran untuk menyediakan pembiayaan awam. Kesan dwi itu, menurut pemfailan, meletakkan penglihatan itu juga tertunda.

We would love to give thanks to the author of this short article for this awesome material

DC mengancam untuk menutup Taman Negara, meletakkan peristiwa dalam risiko


Explore our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/