Dengan membocorkan sasaran penggantungan 1 tahun untuk Deshaun Watson, NFL sudah pun mengenakan tekanan kepada penimbang tara kes

HOUSTON — Lewat minggu lalu, apabila butiran mengenai Pendirian penggantungan NFL dalam Deshaun Watson penyiasatan mula disebarkan secara persendirian antara pihak yang terlibat dalam kes itu, sumber di tengah-tengah semuanya mencadangkan bahawa terdapat satu maklumat liga dikehendaki bocor secara terbuka. Ia adalah ketulan yang akan bertindak seperti perisai perhubungan awam jika pendengaran Watson di hadapan penimbang tara disiplin bebas tidak terungkap seperti yang difikirkan sepatutnya oleh pejabat liga.

Sekiranya berlaku, sumber itu percaya NFL mahu orang ramai mengetahui perkara yang didorongnya: Penggantungan minimum satu tahun.

“Saya rasa ada sebabnya ia berlaku kerana itulah yang NFL mahukan,” kata sumber itu kepada Yahoo Sports. “Bagaimana jika penimbang tara melihat segala-galanya dan kembali dengan penggantungan 10 perlawanan? Jika semua orang tahu liga mahukan penggantungan satu tahun, ia memberi NFL keupayaan untuk hanya berkata, ‘Kami menuntut penalti yang lebih berat, tetapi kami juga tidak akan mengurangkan proses tawar-menawar kolektif dan penimbang tara ini pada kes besar pertama mereka , sama ada.’”

Kurang daripada 24 jam selepas dakwaan itu dibuat pada hari Jumaat, beberapa cawangan melaporkan bahawa perbicaraan tatatertib Watson akan berlangsung pada hari Selasa. Dan juga Wall Street Journal melaporkan bahawa NFL sememangnya menuntut penggantungan tanpa had yang akan mengambil masa sekurang-kurangnya satu tahun, di mana Watson boleh memohon untuk pengembalian semula. Tidak lama selepas itu, beberapa cawangan mengesahkan laporan itu.

Jika liga mahu jangkaan penggantungan satu tahun itu diketahui umum, ia mendapat mesej yang disampaikan.

Siapa penimbang tara Sue Robinson?

Apakah maksud ini bagi penimbang tara bebas Sue Robinson, yang kini akan berada di bawah mikroskop apabila ia datang untuk menyelesaikan perkara yang didapati oleh liga dalam penyiasatannya?

Tidak seperti tahun-tahun lalu apabila Persatuan Pemain NFL dan NFL sentiasa berperang di belakang tabir tentang sama ada proses timbang tara liga adalah adil, kedudukan Robinson adalah kemuncak perjanjian tawar-menawar kolektif terbaharu, mencabut daging lembu lama antara liga dan kesatuan. Bukan sahaja Robinson dipilih bersama oleh NFL dan kesatuan untuk bertindak sebagai penimbang tara disiplin, dia juga akan dibayar untuk perkhidmatannya oleh kedua-duanya. Dan dia datang dengan kelayakan yang agak tidak boleh dicabar, setelah memperoleh dirinya sebagai hakim persekutuan di bawah pentadbiran George HW Bush pada tahun 1991. Akhirnya, dia berkhidmat dengan pelantikan persekutuannya sehingga 2017, bertindih lima pentadbiran presiden.

Kini dia sedang menyusun penyiasatan Watson NFL yang menjangkau hampir 16 bulan. Apabila perbicaraan bermula pada hari Selasa, dua sumber yang biasa dengan proses itu memberitahu Yahoo Sports bahawa liga dijangka mengambil pendekatan yang agak sempit mengenai sama ada Watson melanggar dasar kelakuan peribadi liga, walaupun skop itu nampaknya masih dalam beberapa perdebatan.

Satu sumber memberitahu Yahoo Sports bahawa NFL telah memberi tumpuan kepada enam wanita yang menuduh Watson sama ada melakukan salah laku seksual atau serangan seksual dalam interaksi mereka dengannya. Sumber kedua berkata bilangan wanita ialah lima orang.

Kedua-dua sumber bersetuju dengan satu pendekatan asas yang diambil oleh NFL: Penyiasat liga mahu memajukan dorongan penggantungan mereka berdasarkan wanita yang mempunyai paling banyak bukti yang tersedia untuk pembentangan. Itu termasuk data digital dalam bentuk mesej teks, mesej peribadi di media sosial, rekod pembayaran dan bentuk bukti kontemporari yang lain, yang juga boleh termasuk perbualan penuduh dengan orang lain sejurus selepas pertemuan mereka yang didakwa dengan bekas Houston Texas dan quarterback Cleveland Browns semasa.

Deshaun Watson menghadapi perbicaraan tatatertib dengan NFL mulai Selasa. (Ken Blaze-USA TODAY Sports)

Mengapa NFL mungkin tidak merayu keputusan Robinson jika larangan kurang daripada 1 tahun untuk Watson

Robinson juga akan mendengar apa yang dikatakan sebagai “ace” undang-undang apabila melibatkan peguam yang mengendalikan setiap sisi kes itu, antara peguam khas NFL untuk penyiasatan, Lisa Friel, dan pemukul berat NFLPA yang sering bersandar. , Jeffrey Kessler, yang mempunyai banyak pengalaman bertarung dalam liga dalam perundingan buruh dan disiplin.

Sumber di kedua-dua belah pendengaran nampaknya bersetuju terdapat tiga aspek yang akan menjadi kunci apabila semuanya diselesaikan:

  • Di manakah Robinson akan mendapat pandangan penggantungan Watson setelah dia menimbang semua bukti penyiasat NFL yang dikemukakan kepadanya? Adakah dia akan mendapati kes itu boleh dipercayai? Adakah insiden yang didakwa memenuhi piawaian untuk satu atau beberapa pelanggaran dasar kelakuan peribadi? Dan jika ya, apakah penggantungan yang sesuai untuk satu atau beberapa pelanggaran?

  • Adakah terdapat sebarang preseden yang Robinson rasa boleh digunakan dalam kes ini? Walaupun jumlah dakwaan terhadap Watson menunjukkan ini adalah wilayah yang belum pernah berlaku sebelum ini untuk seorang pemain, desakan liga untuk penggantungan satu tahun tidak. Tahun lepas, NFL menggantung Calvin Ridley untuk sekurang-kurangnya satu tahun kalendar selepas penyiasatan perjudian. Dan dalam beberapa tahun lalu, liga juga telah menggantung pemain dan jurulatih atas pelbagai kesalahan berikutan penyiasatan (Lihat: Skandal hadiah Saints, sebagai contoh). Apakah, jika ada, duluan yang digunakan untuk pelanggaran dan panjang penggantungan?

  • Mungkin yang paling penting untuk NFL, adakah liga bersedia untuk membatalkan keputusan Robinson dengan rayuan jika dia pergi ke arah yang tidak bertindih dengan cadangan hukuman NFL?

Isu terakhir itu sedang dibicarakan di belakang tabir lebih daripada yang mungkin disedari. Robinson mewakili tambahan baru dan kononnya lebih saksama kepada proses disiplin liga. Dia dipersetujui bersama dan dilantik bersama untuk menjadi suara yang akhirnya mencari wilayah tengah yang sesuai dan adil. Tetapi dia bukan pengadil terakhir jika seseorang tidak berpuas hati dengan keputusannya. Mana-mana pihak akhirnya boleh merayu keputusan Robinson dari segi tempoh penggantungan, menyerahkan keputusan muktamad kepada Goodell atau sesiapa sahaja yang mungkin dia lantik untuk mengendalikan rayuan.

Jika itu terdengar seperti ini adalah sesuatu yang akhirnya berada di tangan liga, itu kerana ia adalah — jika liga mahu mengambil jalan itu.

Jika Robinson tidak bersetuju dengan NFL dalam kes ini dan membuat penggantungan kurang daripada satu tahun, adakah NFL akan membuat rayuan? Rayuan yang akan diberikan kepada Goodell atau orang yang dilantiknya?

Seperti yang dinyatakan oleh satu sumber pada hari Ahad: “Saya secara jujurnya fikir NFL akan mengikut apa yang diputuskan oleh Robinson kerana saya tidak fikir mereka mahu memijaknya dalam keputusan besar pertamanya. Ia akan menjadi pandangan yang buruk bagi NFL untuk keluar dan mengatakan bahawa hakim persekutuan yang dipilih bersama ini dengan rekod yang panjang pada asasnya salah dalam retak pertamanya padanya, kemudian merayunya kepada Roger [Goodell] atau sesiapa sahaja yang dia pilih, untuk apa yang pada dasarnya akan menjadi keputusan muktamad unilateral mengenai disiplin. Jika itu yang berlaku, maka apa gunanya mempunyai pegawai tatatertib yang dipilih oleh dua pihak? Apa gunanya jika NFL keluar dan mengatakan hakim persekutuan yang mereka bantu pilih dalam beberapa cara tidak cekap langsung?”

Walaupun soalan itu mungkin terdengar jauh ke dalam rumpai pada kes Watson, ia mungkin memainkan peranan yang lebih besar dalam apa yang berlaku minggu ini daripada yang diketahui orang. Mungkin juga sebabnya NFL mungkin mahu cadangan penggantungan satu tahun dikeluarkan ke ruang awam.

Kini, liga mempunyai peluang untuk menerima keputusan muktamad Robinson, tetapi juga menyampaikan kepada umum bahawa ia masih percaya penalti yang lebih keras adalah wajar. Akhirnya, itu mungkin jalan tengah yang boleh hidup dengan NFL.

We would love to give thanks to the writer of this short article for this incredible content

Dengan membocorkan sasaran penggantungan 1 tahun untuk Deshaun Watson, NFL sudah pun mengenakan tekanan kepada penimbang tara kes


Our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/