Denver dalam perlawanan akhir Frozen Four, menewaskan Michigan dalam OT

BOSTON — Denver menewaskan Michigan 3-2 dalam masa lebih masa separuh akhir Frozen Four lelaki mereka pada Khamis, mara ke perlawanan kejohanan kebangsaan hoki ais malam Sabtu di Boston TD Garden.

Gol Carter Savoie dengan baki 5:07 dalam masa lebih masa pertama memenangi permainan untuk Pioneers.

The Pioneers akan menentang pemenang separuh akhir lain antara Minnesota dan Minnesota State. Ia merupakan penampilan pertama perlawanan kejohanan untuk Denver sejak 2018, apabila ia memenangi gelaran itu.

Denver, pilihan No. 4 dalam kejohanan itu, sedang memburu kejuaraan hoki lelaki kesembilannya dalam sejarah program, yang akan mengikat Michigan dalam sejarah Bahagian I NCAA.

Pemenang lebih masa datang akibat permainan selamba oleh Michigan di zonnya sendiri. Wolverine cuba beralih kepada serangan sebelum mengamankan keping. Denver mengumpul perolehan, dan hantaran penjaring terbanyak Bobby Brink dari sudut kanan telah ditukar oleh Savoie di hadapan jaring, menghantar Pioneers ke dalam sambutan dan Wolverines pilihan utama pulang.

Perlawanan antara Pioneers dan Wolverines bukanlah penentuan serangan yang dijangkakan ramai. Sebaliknya, ia adalah pertempuran sengit antara dua pasukan berbakat dan mendalam yang melanjutkan peraturan yang lepas.

Denver mendahului 1-0 dengan baki 8:38 dalam tempoh pertama menerusi jaringan Brett Stapley, yang ke-17 musim ini. Pertahanan Justin Lee merembat pukulan dari sudut mata. Dengan pemain Pioneers di depan pintunya, penjaga gol Erik Portillo menepis pukulan ke slot. Di situlah Stapley mengumpulnya, dan dengan Portillo bertembung dengan pusatnya Matty Beniers, dimasukkan ke dalam jaring terbuka untuk mendahului Denver.

The Pioneers menjaringkan gol sebelum Michigan merekodkan rembatan ke gawang, dengan Wolverines akhirnya menyerang penjaga gol Denver Magnus Chrona dengan baki 3:56 pada gol pertama.

Mesej ketua jurulatih Michigan Mel Pearson kepada pemainnya selepas latihan pada hari Rabu adalah “fokus pada permulaan dan bersedia.” Tempoh pertama berakhir dengan Denver mempunyai kelebihan, dan Pioneers adalah 20-1-1 apabila menjaringkan gol pertama dan 15-0-1 apabila mendahului selepas tempoh pertama.

Wolverines mengikat kedudukan 1-1 dengan baki 15:57 pada babak kedua menerusi jaringan Jimmy Lambert. Sayap kanan Nolan Moyle membuat permainan yang bagus untuk mengawal keping pada kemasukan zon, mencetuskan kitaran Michigan dengan rakan sebaris kanan Garrett Van Wyhe dan Lambert. Puck itu akhirnya kembali ke Nolan di belakang jaring Denver, dan dia mengumpan Lambert di depan untuk gol ikat permainan, yang ke-6 musim ini.

Michigan menolak untuk beberapa minit seterusnya dalam tempoh tetapi menghadapi masalah untuk melaksanakan, termasuk empat permainan ofsaid dan tergesa-gesa ganjil dinafikan apabila Portillo kehilangan topi keledar selepas melakukan penyelamatan. Denver menamatkan tempoh dengan kelebihan pukulan 16-9, kerana Pioneers tidak menukar peluang bermain kuasa tunggal pasukan pada tempoh tersebut.

Pioneers mendahului dengan baki 14:24 dalam tempoh ketiga. Puck itu dikitar kembali kepada pemain pertahanan Mike Benning pada titik yang betul, yang melayangkan pukulan pergelangan tangan yang ditepis oleh Wright melepasi Portillo. Ia adalah gol ke-22 pemain sayap senior itu musim ini dalam 40 perlawanan.

Tetapi Michigan mengikat permainan pada kedudukan 2-2 dengan baki 10:51 pada perlawanan ketiga. Permainan dimulakan dengan rembatan rembatan Mark Estapa hasil rembatan pertahanan Denver Antti Tuomisto. Michael Pastujov dari Michigan memecut sayap. Hantarannya ke tengah ais terpesong, tetapi penyerang tahun kedua, Thomas Bordeleau dengan bijak memperlahankan kemaraannya untuk menjaringkan gol yang melantun untuk menjaringkan gol.

Wolverines membunuh permainan kuasa Denver selepas sepakan penalti ke atas penyerang Brendan Brisson. Dengan baki 5:31 dalam permainan, penyerang baru Mackie Samoskevich telah disiul kerana menahan, menarik ejekan daripada sebilangan besar penyokong Michigan di tempat duduk. Tetapi Wolverine membunuhnya juga.

Kehilangan itu membawa Michigan ke luar musim yang tidak menentu. Wolverines mempunyai tujuh pemain yang dipilih dalam pusingan pertama draf NHL, termasuk empat daripada lima pilihan pertama dalam draf 2021. Pertahanan Owen Power, pilihan No. 1 keseluruhan, dijangka menandatangani dengan Buffalo Sabers selepas kejohanan NCAA. Pearson juga tidak mempunyai kontrak selepas musim ini.

We want to say thanks to the writer of this post for this incredible web content

Denver dalam perlawanan akhir Frozen Four, menewaskan Michigan dalam OT


We have our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/