Deshaun Watson bersetuju untuk menyelesaikan 20 daripada 24 saman sivil terhadapnya

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Cleveland Browns quarterback Deshaun Watson telah mencapai perjanjian penyelesaian dalam 20 daripada 24 tindakan undang-undang sivil aktif difailkan terhadapnya oleh wanita yang menuduhnya melakukan salah laku seksualpeguam wanita mengumumkan Selasa.

Peguam Anthony Buzbee menyifatkan terma penyelesaian itu sulit dan berkata beliau menjangka baki empat saman akan diselesaikan di mahkamah.

“Hari ini saya mengumumkan bahawa semua kes terhadap Deshaun Watson, kecuali empat, telah diselesaikan,” kata Buzbee dalam satu kenyataan bertulis. “Kami sedang mengusahakan kertas kerja berkaitan penempatan tersebut. Sebaik sahaja kami berbuat demikian, kes-kes tertentu itu akan ditolak. Terma dan amaun penyelesaian adalah sulit. Kami tidak akan mengulas lanjut mengenai penempatan atau kes itu.”

Watson belum didakwa dengan jenayah. Dia masih berdepan kemungkinan penggantungan oleh NFL di bawah dasar kelakuan peribadinya.

“Perkembangan hari ini tidak mempunyai kesan ke atas proses tatatertib yang dirunding secara kolektif,” kata jurucakap NFL Brian McCarthy.

Watson dan peguamnya, Rusty Hardin, telah menafikan dakwaan itu.

Mengenai baki tindakan undang-undang sivil, Buzbee berkata: “Saya berharap untuk membicarakan kes-kes ini dalam masa terdekat, selaras dengan kewajipan doket lain dan jadual mahkamah.”

NFL akan berhujah untuk penggantungan ‘ketara’ Deshaun Watson

Dakwaan yang dibuat terhadap Watson oleh wanita itu termasuk membuat komen yang tidak sepatutnya, mendedahkan dirinya dan memaksa zakarnya pada tangan wanita semasa sesi terapi urut.

Hardin tidak segera menjawab permintaan untuk komen.

“Saya jujur ​​dan jujur ​​mengenai pendirian saya,” kata Watson kepada pemberita minggu lalu pada latihan luar musim Browns. “Dan itu: Saya tidak pernah memaksa sesiapa. Saya tidak pernah menyerang sesiapa pun. … Saya telah mengatakannya dari awal. Dan saya akan terus melakukannya. Sehingga semua fakta keluar dari segi undang-undang, saya perlu meneruskan proses pasukan peguam saya dan mahkamah undang-undang.”

Watson tidak memberi sebarang petunjuk umum minggu lalu bahawa dia berminat untuk menyelesaikan saman itu.

“Seperti yang saya katakan, saya hanya mahu membersihkan nama saya dan boleh membiarkan fakta dan prosedur undang-undang terus bermain,” katanya kemudian. “Jadi sekarang ini, itu sahaja yang saya lakukan ialah mahu membersihkan nama saya dan dapat membiarkan semua fakta keluar di mahkamah undang-undang dan dapat memberi tumpuan kepada perkara itu.”

NFL merancang untuk berhujah dengan pegawai disiplin sukan yang baru iaitu Watson harus menerima penggantungan “ketara”. kerana melanggar dasar kelakuan peribadi, beberapa orang yang biasa dengan kes itu berkata pada hari Jumaat. Penggantungan yang dicari oleh liga terhadap Watson mungkin berlaku untuk kira-kira satu musim penuh, kata salah seorang daripada mereka.

NFL mesti membentangkan hasil siasatannya kepada Sue L. Robinson, bekas hakim daerah AS yang merupakan pegawai tatatertib yang dilantik bersama oleh liga dan Persatuan Pemain NFL di bawah versi semasa dasar kelakuan.

Tidak jelas pada hari Selasa sama ada kes itu secara rasmi telah dibentangkan kepada Robinson.

Liga berharap bahawa keseluruhan proses tatatertib, termasuk penyelesaian sebarang rayuan yang berpotensi kepada pesuruhjaya NFL Roger Goodell atau orang yang ditetapkan olehnya, selesai pada permulaan kem latihan, kata orang yang mengetahui perkara itu pada hari Jumaat. The Browns dijadualkan mengadakan latihan pembukaan kem latihan pada 27 Julai.

“Apabila ia berkaitan dengan liga dan keputusan mereka, kami perlu menghormatinya dan membiarkan mereka melakukan proses mereka dan menyelesaikan siasatan dan laporan mereka,” kata Watson minggu lalu. “Dan seperti yang saya katakan sebelum ini, saya telah bercakap dengan liga. Saya telah jujur ​​dan memberitahu mereka dengan jujur ​​setiap soalan yang mereka ajukan. Jadi saya tidak boleh mempunyai [any] mengawal itu.”

Buzbee berkata dalam e-mel Isnin bahawa dia dan pelanggannya tidak mempunyai penglibatan berterusan dalam proses disiplin NFL selain daripada temu bual yang dijalankan oleh beberapa wanita tahun lepas dengan wakil liga.

“Apa sahaja yang NFL lakukan atau gagal lakukan tidak ada kaitan dengan kes sivil,” kata Buzbee dalam e-mel Isnin.

We would love to give thanks to the author of this article for this outstanding material

Deshaun Watson bersetuju untuk menyelesaikan 20 daripada 24 saman sivil terhadapnya


You can view our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/