Di dalam perlawanan Empat Akhir Duke-North Carolina, ditambah dengan ramalan

Zach Braziller dari The Post memecahkan separuh akhir kebangsaan malam Sabtu antara No. 2 Duke dan No. 8 North Carolina di Caesars Superdome:

Penjaga mata

Anak kelahiran White Plains RJ Davis telah meningkatkan permainannya bulan ini, menjaringkan gol pada tahap tinggi apabila peluang telah muncul, sambil memahami bahagian terpenting dalam tugasnya ialah mencipta untuk rakan sepasukannya. Nisbah bantuan kepada pusing gantinya 2.2-1 dalam larian di North Carolina ini tidak boleh dilebih-lebihkan dalam kepentingannya. Jeremy Roach dari Duke telah tampil cemerlang dalam kemenangan baru-baru ini, terutamanya dalam kemenangan Sweet 16 ke atas Texas Tech, tetapi sembilan pusingan pusingan beliau dalam dua perlawanan lalu membimbangkan.

Hujung: Carolina Utara

Pengawal

Kedua-dua pemain boleh menjadi panas dan berlari sendiri. Kedua-dua pemain boleh menembak pasukan masing-masing daripada permainan juga. Caleb Love dari North Carolina dan AJ Griffin dari Duke adalah sangat berbakat dengan niaga hadapan NBA, tetapi mereka juga sangat tidak konsisten, seterang yang boleh menjadi dinamik. Cinta adalah pemain yang lebih baik pada ketika ini dengan tahun tambahan pengalaman kolej manakala Griffin adalah penembak yang lebih kuat.

Hujung: Carolina Utara

Pengawal

Wendell Moore Jr. adalah seorang yang jauh daripada Duke, seorang junior yang telah menunggu gilirannya dan bertambah baik secara teratur setiap musim. Dia boleh menjadi Quinn Cook pasukan ini: seorang pemimpin veteran yang membimbing pasukan mudanya ke kejohanan kebangsaan. Rakan sejawatnya, senior Leaky Black, tidak akan mencederakan Duke di bahagian serangan, tetapi fleksibiliti pertahanan sayap Carolina Utara itu akan menjadi penting untuk kemenangan Tar Heels.

Hujung: Duke

Wendell Moore Jr.
Sukan USA TODAY

ke hadapan

Kemunculan Brady Manek telah menerajui rekod dua bulan North Carolina yang mencatat 16 kemenangan dalam 19 perlawanan, perpindahan Oklahoma dengan purata 17.3 mata dan 6.3 lantunan dalam tempoh panas itu. Dia menembak 61.3 peratus yang tidak masuk akal dari jarak 3 mata dalam Tarian, menjadikan Tar Heels sangat sukar untuk dipertahankan. Dia, bagaimanapun, akan berdepan pemain yang sama selesa di perimeter, Paolo Banchero, pilihan tiga teratas yang diunjurkan Duke dalam Draf NBA 2022. Banchero setinggi 6 kaki 10 itu tidak bergerak seperti lelaki saiznya, dan sikap atletiknya akan membuatkan Manek cergas.

Hujung: Duke

ke hadapan

Ini adalah perlawanan satu lawan satu yang paling menarik pada hujung minggu. Ia adalah kuasa melawan kuasa. Armando Bacot dari North Carolina menentang Mark Williams dari Duke, dua pemain pos dominan yang penting untuk kejayaan pasukan masing-masing. Williams, prospek NBA yang lebih baik daripada keduanya, telah menjadi raksasa mutlak sejak akhir-akhir ini, dengan purata 14.5 mata, 8.7 lantunan dan 4.0 blok dalam kejohanan itu. Bacot mempamerkan karya agung 20 mata, 22 lantunan dan mempunyai 10 double-double dalam 11 perlawanan terakhirnya. Jangan lepaskan pandangan anda dari dua orang ini.

Hujung: Malah

bangku

Di antara kedua-dua saingan itu, terdapat satu potensi pembuat perbezaan yang tidak bermula: pengawal kelas atasan Duke, Trevor Keels. Bekas pusat Marquette Theo John menawarkan ketangguhan dan insurans yang penting jika Williams mengalami masalah busuk. Dalam dua kemenangan terakhir North Carolina, bangku simpanannya memperoleh sejumlah besar empat mata.

Hujung: Duke

Jurulatih

Hubert Davis, Mike Krzyzewski
Hubert Davis, Mike Krzyzewski
Getty (2)

Ini adalah Empat Akhir ke-13 Mike Krzyzewski. Dia selepas kejuaraan kebangsaan keenamnya. Dia memenangi 101 perlawanan Kejohanan NCAA dan 1,202 perlawanan secara keseluruhan sepanjang 47 musim. Jika pengalaman penting, dan ia pastinya agak penting pada peringkat tahun ini, ini adalah pertandingan tanpa pertandingan, walaupun Hubert Davis telah menyinar pada tahun pertamanya sebagai ketua jurulatih, membawa North Carolina kembali ke Empat Akhir selepas separuh masa pertama yang buruk untuk musim ini.

Hujung: Duke

Ramalan

Semua tekanan adalah pada Duke. Ia dijangka menang. Carolina Utara tidak sepatutnya berada di sini dan boleh bermain bebas. Tetapi Blue Devils muda telah menunjukkan bahawa mereka boleh menangani tekanan yang disebutkan di atas, menggali lebih dalam untuk mendapatkan Michigan State dan Texas Tech pada awal kejohanan. Selama 35 minit, ia adalah permainan sesiapa sahaja, pertarungan lebih daripada sekadar memenuhi gembar-gembur. Tetapi dalam masa menang, Banchero mengingatkan semua orang mengapa dia adalah prospek yang sangat digembar-gemburkan, menghantar Jurulatih K ke malam terakhir musim ini pada tahun terakhirnya di tepi padang.

Duke 85, Carolina Utara 77

We would like to give thanks to the author of this post for this awesome material

Di dalam perlawanan Empat Akhir Duke-North Carolina, ditambah dengan ramalan


You can view our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/