Di Terbuka AS, ia adalah Rory McIlroy dan ramai pemain golf yang anda tidak tahu

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

BROOKLINE, Mass. — Jadi, siapa yang anda suka daripada kusut enam lelaki berhampiran bahagian atas Lembaga pemimpin Terbuka AS selepas pusingan pembukaan? Adakah anda mengambil pemain yang hanya dikenali sebagai pemain golf dan menduduki tempat ke-592, ke-445, ke-296, ke-130 atau ke-105? Adakah anda mengambil lelaki Inggeris yang menduduki tempat ke-445 yang kelabnya terperangkap di lapangan terbang Toronto sehingga dia terpaksa berjalan-jalan di sini Ahad dengan hanya menggunakan baji? Adakah anda mengambil pemain Sweden yang berada di kedudukan ke-592 yang tidak menyertai kejohanan utama dalam tempoh lima tahun tetapi menyertai yang ini selepas bermain tiga lubang terakhir kelayakannya dalam kegelapan Ohio, kemudian tidak layak, kemudian masuk apabila Martin Kaymer menarik diri?

Atau adakah anda mengambil Rory McIlroy?

Sudah tentu anda lakukan pada yang terakhir itu, tetapi mereka semua berada di sana, begitu banyak sehingga pada 5:42 petang Khamis, terdapat seri tujuh hala untuk pertama antara beberapa orang yang anda kenali dan beberapa orang yang anda tidak sangka anda akan tahu: MJ Daffue, Joel Dahmen, Matt Fitzpatrick, Adam Hadwin, David Lingmerth, McIlroy dan Callum Tarren.

Betul, nampaknya, dan kemudian pada waktu petang, mereka bergegar sedikit: Hadwin Kanada mendahului pada 4 di bawah par dan hanya seri lima hala untuk kedua di kalangan pemain Inggeris Tarren, Lingmerth dari Sweden, Daffue Afrika Selatan, Dahmen Amerika dan ikon global McIlroy (yang berasal dari Ireland Utara).

“Anda akan mengambil 67 kursus ini pada bila-bila masa,” McIlroy telah berkata sebelum ini, dan budak lelaki akan anda kerana lima orang jelas melakukannya.

Kumpulan itu berdiri tebal dan ramai di bawah 66 hadwin walaupun ia kehilangan Fitzpatrick, pilihan utama cognoscenti, apabila dia bogeyed No. 18. Fitzpatrick akan menjadi pemain Inggeris berusia 27 tahun dari Sheffield yang menduduki tempat ke-18 dunia yang memenangi AS 2013 Amatur dalam kursus Country Club yang jarang mengendalikan jurusan ini, yang menjadikan pengalamannya di sini luar biasa dalam padang, dan yang semakin hampir bulan lalu di Kejohanan PGA di Tulsa, merungut menutup 3-over 73 dengan melakukan ketepatan dengan, “Saya menembak tahap par hari ini, dan saya memenanginya secara langsung.”

Svrluga: Rory McIlroy mengecam Phil Mickelson, tetapi era kita-vs.-mereka golf baru bermula

Menjelang petang Khamis, dalam pertengkaran sekali lagi pada 2 bawah, dia memanggilnya “berbeza” sebagai pilihan utama dan berkata: “Saya mempunyai kenangan indah tentang tempat itu, dan sepanjang masa saya keluar, saya melihat gambar yang saya memukul dan saya melihat tempat-tempat yang saya berada. Saya rasa kerana itu, saya lebih tenang.”

Dia berkembang maju dalam kursus yang kelihatan diminati oleh pemain tetapi tidak dapat dikuburkan. Tiada siapa yang mencapai 5 di bawah sepanjang hari, hanya Hadwin dan McIlroy yang pernah mencapai 4 di bawah, tetapi ramai orang di bawah par: 25 daripada mereka semua diberitahu. Mereka termasuk 12 orang di bawah 1 dan dua bekas juara Terbuka AS (Dustin Johnson, Justin Rose) antara tujuh di bawah 2.

Ia menjadi major kedua berturut-turut di mana McIlroy mengumumkan pertikaian awal, berikutan pembukaan 65 di PGA. (Dia mendapat tempat kelapan.) “Saya akan pergi ke esok dengan set minda, ‘Mari kita teruskan,’ dan bukannya, ‘Di manakah garisan potong?’ atau apa sahaja,” katanya, setelah mengelak daripada menggali sendiri jurang yang dia miliki semasa beberapa daripada 28 kejuaraan yang panjang dan kabur sejak kemenangan terakhirnya di Kejohanan PGA 2014.

Dengan penutupan dan kemenangan 62 di Terbuka Kanada pada hari Ahad baru-baru ini dalam buku, McIlroy mengemukakan soalan sama ada dia terdorong oleh pembelotan kuat ke LIV Golf yang disokong Saudi. “Tidak juga,” katanya. “Sudah lapan tahun saya memenangi kejuaraan utama, dan saya hanya mahu mendapatkannya semula.”

Jon Rahm, Collin Morikawa berjuang melalui pelik untuk memulakan Terbuka AS

Dia bermula awal, dan mereka yang melakukannya sering berkembang maju. Lima lubang masuk tanpa angin, juara bertahan Jon Rahm mengalami seketika apabila, dia berkata, “Saya berfikir, ‘Kami akan meletupkan bumbung dari tempat ini.’ ” Juara bertahan Terbuka British Collin Morikawa, pemenang utama dua kali pada usia 25 tahun, menggelarnya sebagai “dapat diperolehi,” perkataan yang diketepikan jika tidak dikutuk pada kebanyakan Terbuka AS. Kedua-duanya merembat 1-bawah 69s. Kemudian Rahm et al mula merasakan angin lintang, dan angin lintang itu menjadi tahan lama hingga ke petang, dan skornya menjadi baik atau tidak liar.

Sepanjang masa, galeri terus diperkenalkan kepada orang ramai.

Hadirlah Hadwin, 34, lewat hari, menduduki tempat ke-105, menduduki tempat ketiga di kalangan warga Kanada, satu-satunya Jelajah PGAnya memenangi Kejohanan Valspar 2017.

“Ini sudah setahun dalam pembikinan, sungguh,” kata Hadwin. “Kami memulakan perjalanan, saya fikir, Mac lalu, [swing coach Mark Blackburn] dan saya. Bukan menukar hayunan golf tetapi menukar muka kelab dalam buaian, yang mungkin lebih sukar dengan sendirinya.”

Di sini datang Tarren, 31, menduduki tempat ke-445, peserta dalam dua kejohanan utama seumur hidup (Terbuka AS 2019 yang satu lagi), jadi jadikan ia dua kejohanan utama di mana kelabnya tidak mencapai tuntutan bagasi. “Saya pergi ke sana [from Toronto], tiada kelab,” katanya. “Terdapat lima pemain lain dalam penerbangan saya. Mereka semua mendapat kayu golf, jadi ia adalah Terbuka AS kedua saya bermain, dan kali kedua, tiada kayu golf.” Dia menyelesaikannya pada hari Isnin dengan bantuan daripada beberapa daripada 38 juta jiwa yang membantu: orang Kanada.

Lingmerth, 34, menduduki tempat ke-592, tujuh tahun lamanya selepas memenangi Memorial 2015. “Ya, saya telah melalui cabaran yang sukar sejak pada dasarnya lewat 2018,” katanya. “Ada banyak kecederaan dan sebagainya. Terdapat beberapa hari yang sukar, tidak akan berbohong, dan anda mula bertanya kepada diri sendiri soalan itu. Tetapi saya cukup degil, dan saya bukan seorang yang berputus asa.”

Di sinilah Dahmen, 34, menduduki tempat ke-130 dan dalam jurusan kesembilan dan menikmati kursus yang cukup baik untuk mengelak daripada menuntut semua orang melakukannya seperti Hercules (atau McIlroy). “Jika anda melihat permainan saya dan bagaimana saya,” katanya, “untuk saya berjaya dalam jelajah selama enam tahun dan bermain dengan baik, itu mungkin pencapaian yang melampau, kata sesetengah pihak. Saya bukan semua orang Amerika. Saya bukan yang terbaik. . . . Saya tahu saya boleh bertanding di sini kerana ia tidak terlalu lama. Ya, seperti Kaki Bersayap [in 2020] menonjol kepada saya. Saya tidak mempunyai peluang berlawan di sana.”

Dan di sini datang Daffue, 33, yang hidupnya berubah pada usia 11 tahun apabila dia dan bapanya bermain pusingan dengan juara Terbuka AS dua kali Retief Goosen, rakan Afrika Selatan yang masih menggalakkannya. “Kami tidak pernah bercakap tentang nasihat,” katanya. “Suatu ketika saya bertanya kepadanya, saya berkata, ‘Hei, bagaimana anda melakukannya dengan baik di bawah tekanan di AS Terbuka?’ Dia berkata, ‘Saya baru sahaja melakukannya beberapa kali.’ Ia sangat masuk akal, sebenarnya. Semakin banyak anda melakukannya, semakin anda terbiasa dengannya.”

Dan, sudah tentu, inilah McIlroy. Anda pernah mendengarnya sebelum ini.

We would love to say thanks to the author of this article for this awesome content

Di Terbuka AS, ia adalah Rory McIlroy dan ramai pemain golf yang anda tidak tahu


You can find our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/